– Cavani måtte av

Edinson Cavani ble tatt av til pause i rekordseieren mot Southampton. Det skyltes en liten skade.

Publisert Sist oppdatert

Det så lyst ut for Uniteds seiersutsikter allerede før kampen mot Southampton. Ralph Hasenhüttl er inne i et aldri så lite skademareritt, og kom inn i kampen uten flere av sine viktigste spillere.

Da hjalp det ikke at unggutt og startdebutant Alexandre Jankewitz ble utvist etter et drøyt halvannet minutt, etter en stygg stempling på Scott McTominay. Skotten ble liggende nede, og TV-bildene viste at midtbanekrigeren hadde tydelige og blodige skrapemerker på venstre lår etter situasjonen.

Heldigvis klarte McTominay å fortsette kampen relativt uhindret.

Etter kampen sier Ole Gunnar Solskjær at det var en sjeldent stygg situasjon.

– Du ser ikke mange av de taklingene lenger, så jeg er glad for at Scott har det bra. Det så stygt ut da han lå nede, men han slapp unna med bare noen få blåmerker.

STYGGE SCENER: Scott McTominay vred seg i smerte etter taklingen til Alexandre Jankewitz.

På den positive siden, resulterte situasjonen i et godt overtall for United, og etter 45 minutter ledet hjemmelaget med kalassifrene 4-0 på Old Trafford. Det betydde at Solskjær kunne hvile noen av sine viktigste spillere, og etter hvilen kom Anthony Martial og Donny van de Beek inn for Luke Shaw og Edinson Cavani.

Sistnevnte ble tvunget av banen, som følge av en liten skade, ifølge Solskjær.

– Han var god, men han fikk en stygg takling på ankelen, så det var ikke noe poeng i å ta noen risiko, forklarer nordmannen, og sikter sannsynligvis til situasjonen der United ble tildelt straffe før pause, en dommeravgjørelse som VAR gjorde om.

– Han måtte av, selv om han hadde elsket å være der ute og score mål.

Med det tette kampprogrammet tatt i betraktning, har Solskjærs menn nå relativt god tid til å restituere, før lørdagens møte med Everton.

Nå blir spørsmålet om Cavanis ankel er klar igjen til den tid, etter en ny god kamp av veteranspissen.

– Forhåpentligvis blir det ikke altfor mye hevelse i den.

AKTIVUM: Luke Shaw leverte to målgivende pasninger tirsdag kveld.

Solskjær forklarer også at Shaw ble tatt av for å skåne venstrebacken. United-treneren forklarer at måten 25-åringen spilte på, med høy fart og intensitet, samt rommene han beveget seg i, øket risikoen for at Shaw ville ende opp i farlige situasjoner.

– Hadde han spilt andreomgang på samme måte som første, ville det alltid vært en risiko, sier Solskjær og legger til at han også ville gi spillere som Martial og Van de Beek noen minutter i beina.

Powered by Labrador CMS