Varsler forhandlinger med Cavani

Mye tyder på at Ole Gunnar Solskjær ønsker å beholde Edinson Cavani på Old Trafford neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

34-åringen ble av enkelte eksperter karakterisert som en nødsignering på «Deadline day» i oktober, men etter halvspilt sesong regnes Cavani som førstevalget på topp.

Avtalen med Manchester United gjelder i første omgang til sommeren, men inneholder en klausul som forlenger kontrakten med ett år til 2022.

– Alt jeg kan si er at Edinson har gjort det bra. Jeg har latt meg imponere, og han har passet fint inn i gruppen. Vi vil sette oss ned og snakke med ham i nær fremtid for å diskutere planene, sa Solskjær etter 4-0-seieren mot Real Sociedad på torsdag.

Cavani har startet de fire siste ligakampene for United, men var ikke med til Torino. Enn så lenge regnes 34-åringen som usikker til søndagens møte med Newcastle sammen med Donny van de Beek og Scott McTominay.

– Jeg er usikker på hvordan det går med Scott. Jeg vet ikke hvordan det er med Edinson og Donny heller, men jeg vil tro de har en sjanse, sier Solskjær.

– Vi må bare gi dem tiden fram til lørdag. Forhåpentligvis blir de klare.

Paul Pogba og Phil Jones er definitivt ute.

SJU MÅL: Edinson Cavani står med sju scoringer i alle turneringer denne sesongen.
SJU MÅL: Edinson Cavani står med sju scoringer i alle turneringer denne sesongen.

Trenger seiersrekke

Med avansement til åttedelsfinalen i Europa League så godt som i boks, kan Solskjær konsentrere seg om Premier League den kommende uka.

Avstanden til Manchester City har plutselig blitt ti poeng, men nordmannen vil ikke dele ut noen ligatittel i februar av den grunn.

– Vi ligger på andreplass, og da er selvfølgelig målet å ikke falle på tabellen. Vi må få en god rekke med resultater hvis vi skal legge press på City, og det bør starte på søndag, sier Solskjær.

– Vi ønsker å vinne hver eneste kamp vi spiller selvfølgelig. Hva City, Liverpool, Leicester Chelsea, Tottenham, West Bromwich eller andre lag gjør kan ikke vi kontrollere. Vi må bare tenke på oss selv.

City slo Everton 3-1 på onsdag og møter Arsenal i London på søndag.

MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær på pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad. Skjermdump: MUTV
MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær på pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad. Skjermdump: MUTV

Erkjenner formdupp

United har ikke vunnet i ligaen siden 9-0-seieren mot Southampton for snart tre uker siden. Først ble det 3-3 mot Everton, deretter 1-1 mot West Bromwich.

– Vi kan ikke gjemme oss fra det faktum at vi har hatt en liten formdupp. Vi har tapt poeng mot Everton, Sheffield United og West Bromwich i kamper der vi mente vi fortjente mer, sier Solskjær.

I de tre siste hjemmekampene mot Newcastle har Manchester United scoret minst tre mål. Anthony Martial scoret i alle oppgjørene, som endte 4-1 (2017), 3-2 (2018) og 4-1 (2019). Det forrige møtet i oktober på St. James’ Park endte også 4-1 til United.

Newcastle-manager Steve Bruce har bare tatt ett av 33 mulige poeng på Old Trafford som manager. Det tok han i en 2-2-kamp med Sunderland i 2009.

Powered by Labrador CMS