– Han er fortsatt usikker på hva han ønsker å gjøre neste sesong

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har holdt kontakten med «Edi», og vi har selvsagt en åpen dialog, sa Ole Gunnar om diskusjonene om Edinson Cavanis fremtid på pressekonferansen før Tottenham-kampen – som ble gjennomført etter Granada-kampen.

Det har blitt spekulert i at Cavani kan ende opp i Boca Juniors, og Buenos Aires er en femtimers kjøretur fra hjembyen Salto i Uruguay, noe som vil gi bedre muligheter til å treffe familien.

Solskjær sa ikke noe om hvor Cavani potensielt kan ende opp, men bekreftet at 34-åringen er usikker på fremtiden.

– Han er fortsatt usikker på hva han ønsker å gjøre neste sesong, noe som er OK for min del. Det har ikke vært et enkelt år for ham heller, eller for resten av verden denne sesongen, så han ønsker fortsatt tid før han bestemmer seg.

USIKKER PÅ FREMTIDEN: Edinson Cavani.
USIKKER PÅ FREMTIDEN: Edinson Cavani.

Solskjær tror uansett at United vil se en fokusert og god Edinson Cavani på slutten av sesongen.

– Jeg er veldig sikker på at vi vil se en god Edinson resten av sesongen. Han vet at dette er den avgjørende fasen av sesongen, hvor vi kjemper om Europa League-troféet og hvor vi kan se målstreken i ligaen, når det bare er åtte kamper igjen og en tenker på hvor en kommer til å ende opp.

– Han har vært veldig positiv å ha rundt her, han har vært veldig god å ha. Han har jobbet hardt nå for å komme i form. Forhåpentligvis kan vi holde ham spilleklar de neste seks-sju ukene.

GLAD MANN: Kanskje får vi Cavani-jubel i Europa League-finalen i mai?
GLAD MANN: Kanskje får vi Cavani-jubel i Europa League-finalen i mai?

Tar ut laget på søndag

Med kort tid mellom kampene, blir det mindre tid til rehabilitering og forberedelser til kampen.

– Jeg tror egentlig ikke at vi kommer til å velge ut laget før søndag morgen, for å være ærlig, fordi det kommer til å være vanskelig å forberede seg. Vi må overnatte her i Granada, fly tilbake i morgen [fredag], og lørdag vil bare være en dag med rehabilitering hvor en ser på hvordan kroppen føles. Så jeg vet ikke før det, men jeg håper at både Luke og Marcus er klare igjen etter kveldens kamp, ja.

Solskjær er ikke bekymret for den fysiske tilstanden til Marcus Rashford før møtet med Mourinhos lag.

Solskjær sa også at det var noe som plaget Paul Pogba litt i løpet av kampen mot Granada, men at franskmannen bør være klar til Spurs-kampen.

TROLIG TILBAKE MOT SPURS: Marcus Rashford og Luke Shaw.
TROLIG TILBAKE MOT SPURS: Marcus Rashford og Luke Shaw.

Møter toppscoreren

På motsatt banehalvdel på søndag står England-kaptein Harry Kane, Premier Leagues toppscorer.

Ole Gunnar Solskjær ble spurt om han kom til å snakke med spillerne om Kanes form.

– Ja, selvsagt. Når du spiller mot en av de beste midtspissene i europeisk fotball, så er det noe vi forbereder oss på. Men vi forbereder forsvarsspillerne på hver eneste motstanderlag og motstanderspiller.

– Du vet hva slags sesong Son og Kane har hatt, den relasjonen de har hatt. Det er selvsagt en av Tottenhams styrker, og de har andre kvalitetsspillere også som vi må passe oss for.

Kane står foreløpig med 19 ligamål denne sesongen, mens Son har scoret 13. Til sammen er det 32 ligamål på duoen – 62,75% av Spurs’ 51 mål denne sesongen.

KAPTEIN HARRY KANE: En farlig mann.
KAPTEIN HARRY KANE: En farlig mann.
Powered by Labrador CMS