– Jeg har aldri før sett en spiss gjøre så mange bevegelser

– Han er en toppspiss, det kunne en se fra det sekundet han kom hit.

Publisert Sist oppdatert

I søndagens kamp mot Liverpool var det Mason Greenwood som ble en av heltene, med både mål og målgivende, men Edinson Cavani spilte også en direkte rolle i 2-1-målet og 3-2-målet, og løpet hans på 1-1-målet kan jo også potensielt ha vært avgjørende for mengden rom Greenwood fikk i den situasjonen.

Ole Gunnar Solskjær har de siste dagene snakket om at det er viktig å lære av Edinson Cavani for de yngre spillerne i United, og på pressekonferansen før Sheffield United-kampen var han innom temaet igjen da han snakket om Mason Greenwood.

– Vi tror at Mason kommer til å bli viktig ut sesongen, men det skjer ikke av seg selv bare fordi han scoret og hadde en bra kamp mot Liverpool.

– Han scoret også mot West Ham tidligere i sesongen, men jeg føler at han er blitt mer moden, har tatt steg og så har han trent sammen med Edinson Cavani i en halv sesong. Det handler om å plukke opp gode vaner av ham, av Bruno, og det ville vært synd om man ikke lærte av dem. Jeg er veldig trygg på at Greenwood vil gi oss scoringer og målgivende videre i sesongen.

I et intervju publisert på ManUtd.com gir Greenwood også uttrykk for at Cavani kan være en bra mann å lære ting fra.

– Han er en toppspiss, det kunne en se fra det sekundet han kom hit, sa Greenwood, som påpekte at Cavani egentlig gjør alt riktig som fotballspiller.

GJØR ALT RIKTIG: Edinson Cavani.
GJØR ALT RIKTIG: Edinson Cavani.

– Han minner mye mye om Juan og Nemanja som også er her – to veldig gode og profesjonelle spillere. Det er alltid godt å ha dem på laget, som en ung gutt, for å se opp til dem og for å legge merke til ting [de gjør].

Forskjellen på Cavani og Mata/Matic er uansett at Cavani er spiss, og at Greenwood da kan lære mye av ham før han etter hvert kanskje havner i spissrollen selv.

Men hva kan han lære mest av? Hva er det som skiller seg ut for Greenwood blant Cavanis egenskaper?

– Etter min mening er det bevegelsene hans, egentlig. Jeg har aldri sett en spiss gjøre så mange bevegelser. Han gjør sannsynligvis den samme bevegelser rundt seks-sju ganger i løpet av en kamp, som den mot Southampton – han gjør det hver dag på trening. Han scoret to ved å gjøre den eksakt samme tingen.

– Det er godt å se en høykvalitetsspiss i klubben som en kan lære av.

TOMÅLSSCORER MOT SOUTHAMPTON: Edinson Cavani.
TOMÅLSSCORER MOT SOUTHAMPTON: Edinson Cavani.
Powered by Labrador CMS