EDC

Kom Greenwood til unnsetning: – Noen ganger må du forsvare lagkameratene dine

Publisert Sist oppdatert

Edinson Cavani har blitt en populær mann blant United-fansen denne sesongen, etter flere viktige scoringer fra den sympatiske uruguayaneren. Spissveteranen scoret blant annet begge Uniteds mål i returoppgjøret mot Roma i europaligaen.

Under kampen i den evige stad, bet flere seg også merke i situasjonen som oppstod drøye 72 minutter inn i kampen.

Mason Greenwood havnet i munnhuggeri med vertenes Gianluca Mancini, før Roma-back Rick Karsdorp blandet seg inn, og dyttet på United-unggutten. Det ville ikke Cavani ha noe av. 34-åringen stormet til unnsetning, før han dyttet motspillerne unna sin 14 år yngre lagkamerat.

Ville unngå Greenwood-utvisning

Nå forteller Cavani hvorfor han valgte å ta opp kampen med Roma-spillerne, på vegne av Greenwood.

– Det skjer noen ganger at du føler du må beskytte og forsvare en av lagkameratene dine. Noen ganger kan det handle om at de mangler erfaring, slik at de gjør en feil. Mange ganger handler det om at du mener en situasjon de er involvert i, under en krangel, ikke er rettferdig, forklarer Cavani til manutd.com.

Gutta
SIKRET AVANSEMENT: United-spillerne kunne dra med Roma med finalebilletter i bagasjen.

Cavani forteller at det ikke er uvanlig at motstandere krangler ansikt til ansikt på fotballbanen, slik Greenwood og Mancini gjorde på Stadio Olimpico. Det Cavani reagerte på, var at nederlandske Karsdorp blandet seg inn i situasjonen.

– En tredje fyr begynte å dytte på ham (Greenwood), selv om han helt tydelig ikke var del av den opprinnelige krangelen. Jeg fortalte ham at han burde holde seg unna situasjonen, og det er derfor jeg prøvde å gi Mason litt beskyttelse.

Storscoreren forteller at han ville sikre seg at Greenwood ikke mistet hodet, slik at han pådro seg en unødvendig utvisning.

– Vi var i en nøkkelperiode i kampen, og han kunne fått rødt kort. Jeg fikk det gule, men hovedsaken var å beskytte og forsvare ham, for å prøve å hindre at det eskalerte videre.

– Opp til ungguttene å vise hvor gode de kan bli

Cavani har blitt omtalt som en slags mentorskikkelse for Uniteds unge angrepsrekke, siden United signerte uruguayaneren mot slutten av fjorårets sommervindu.

Trener Ole Gunnar Solskjær har blant annet uttalt at mentorrollen er del av grunnen til at han hentet den tidligere PSG-stjernen til Old Trafford.

– Det er mye de kan lære av ham. Når en henter inn eldre og mer erfarne spillere, så er det også for å hjelpe resten. Det er ikke bare for at han skal komme inn her og gjøre jobben sin, uttalte Solskjær i januar.

JUNIOR OG SENIOR: Mason Greenwood og Edinson Cavani representerer potensiale og rutine i United-garderoben.
JUNIOR OG SENIOR: Mason Greenwood og Edinson Cavani representerer potensiale og rutine i United-garderoben.

Greenwood virker å være en som har tatt etter Cavani, med blant annet seks mål og én målgivende pasning på de siste syv ligakampene.

Nestor Cavani sier selv at det er helt og holdent opp til Greenwood hvor god han ender opp med å bli.

– Jeg tror at når vi spillere når et visst nivå, slik som vi er på i dag, at hvis du har målsetninger, virkelig vil noe og fokuserer på det, kan du oppnå dem.

Cavani mener bare Uniteds unge angripere selv bestemmer hvor langt de kan gå.

– De er alle unge spisser med lange karrierer foran seg. Det er opp til dem hvordan de forbedrer seg og blomstrer som spillere.

Powered by Labrador CMS