Ryktesaker, uke 19

United har lagt inn et bud på Luke Shaw, meldes det fra flere hold.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak, slik at de skal være enkelt å finne for dere som elsker rykter og enkelt å holde seg unna for dere som ikke orker.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 11.mai:

22.40: Sky Sports’ sak om det angivelige Shaw-budet kan du se her.

22.32: I alt Shaw-oppstyret kan det nevnes at det ser ut til at han skal til VM i sommer. Ifølge Daily Telegraph har nemlig Ashley Cole fått beskjed om at han ikke skal til VM. Les mer.

22.13: Også Daily Telegraph henger seg på.

22.08: I dag spilte vi mot svært talentfulle Luke Shaw, og nå melder Sky Sports  om et United-bud på £27 millioner på venstrebacken.

10:58: I går gikk det et rykte om at Patrice Evra var på vei til Inter, men nå skriver The Mirror at Patrice Evra vil vente til Louis van Gaal er ankommet før han bestemmer seg om han blir eller drar. Evras tidligere klubb, Monaco, håper at de kan få Evra gratis før neste sesong! Du kan lese saken hos The Mirror her.

10:53: Remy Cabella til United? Både han og Kevin Strootman har lenge vært ryktet til United i disse dager og nå skriver Tutto Mercato Web at United vurderer en overgang for franskmannen. Les hele saken her.

Lørdag 10. mai:

23:30: Patrice Evra også til Inter? Jason Burt skriver dette, at franskmannen kan slå følger med Nemanja Vidic over til støvelland for å fortsette spillerkarrieren sin. Du kan lese hele saken her.

12.17: Vanskelig å si hvor mye Bob Cass (Daily Mail-journalistveteran som Ferguson ofte har gitt info til) egentlig vet, men han har i alle fall hørt at Luke Shaw og Toni Kroos kommer til United i sommer. Men kanskje han bare snakker om ryktene, og at det ikke er innsideinfo?

12.02: United er klare til å lytte på bud for Wilfried Zaha, melder (ikke alltid like pålitelige) Goal.com. Zaha har ikke vært en suksess foreløpig, og det har blitt stilt flere spørsmål rundt holdningene til spilleren. £10 millioner skal være nok for å få United til å selge, og det skal være interesse fra Arsenal, Tottenham, Newcastle og gamleklubben Crystal Palace.

Nettstedet spekulerer i at Arsenal kan være den mest interessante destinasjonen, siden Zaha var Arsenal-fan som ung, og det var Ferguson som overbeviste ham om at United var et bedre sted å være da Zaha ble kjøpt.

Lån er et annet alternativ, og på Old Trafford blir Wigan sett på som den ideelle destinasjonen for unggutten om de skulle klare å rykke opp via play-off, siden United har et godt forhold til klubben. Les mer.

08.10: Manchester United og Liverpool er begge interesserte i Barcelona-spilleren Alex Song, skriver Daily Mirror. Song skal være villig til å lytte til begge klubbene, og klubben har tenkt å selge ham. Han kom for £16 millioner sommeren 2012, men kan nå være tilgjengelig for så lite som halvparten av den summen. Han har tidligere meldt at Premier League er den mest sannsynlige destinasjonen om han skulle forlate katalonerne.

I samme sak meldes det at United er klare til å signere midtstopperen Louis Laing. 21-åringen debuterte for Sunderland i Premier League i mai 2011, men har ikke fått sjansen igjen senere, og det ble ingen ny kontrakt med Black Cats. Han har vært på prøvespill i United i det siste, og skal ha imponert trenerapparatet tilstrekkelig til å få en avtale.

Den Newcastle-fødte unggutten vil i startfasen være med reservene, men blir sett på som en potensiell fremtidig førstelagsspiller, selv om Gus Poyet tydeligvis ikke så på ham på samme måten. Det gjenstår å se om han klarer å vise at uruguyaneren tok feil av ham.

Saken er ikke skrevet av David McDonnell, som er Daily Mirrors bestemann når det kommer til United-nytt, uten at det nødvendigvis betyr at Song og/eller Laing-ryktene er oppspinn. Les saken selv.

Fredag 9. mai:

19.10: To venstrebacker kobles til United i dag.

Goal.com skriver at United er i førersetet i kampen om Luke Shaw, og at ansettelsen av Louis van Gaal ikke skal være noe hinder. Chelsea er den største utfordreren, mens det også blir nevnt interesse fra Tottenham, Liverpool og Manchester City. Saken kan leses her, men det er heller lite nytt i den.

Mer overraskende er det kanskje at Chelseas Ashley Cole blir nevnt også, av Daily Mirror. Veteranen er ikke spesielt populær blant United-fansen, men han har foreløpig ikke blitt enig Chelsea om ny kontrakt, og blir derfor linket litt i alle retninger. Tabloidavisen skriver at han er et transfermål for City, at Real Madrid har forhørt seg om han, og at United og Liverpool følger med på utviklingen i saken.

Det skal nevnes at det er John Cross som har skrevet saken for Daily Mirror. Cross er kanskje bedre enn noen på hva som foregår i Arsenal, men er ikke akkurat kjent for å være like treffsikker utenfor Nord-London. Les saken hans her.

14.50: Sport Witness rapporterer at United er interessert i Lazios 19 år gamle angriper Keita Balde Diao. Nettstedet, som viser god innsikt og ofte treffer med sine saker, viser til spillerens agent, Ulisse Savini, som overfor italienske TMW bekrefter Uniteds interesse i sin spansk-senegalesiske klient. Her står det mer.

14.40: Slik FootballDirectNews forstår det, skal både Tottenham og Manchester United fortsatt være interessert i Internazionales colombianske midtbanespiller Fredy Guarin.
26-åringen var et hett navn i januarvinduet inntil han foretok en u-sving og skrev under på en ny treårskontrakt med Serie A-klubben. Mer her.

14.35: Bayern München er ute etter Robin van Persie og Adnan Januzaj? Vel, det skriver Daily Star. Men de skriver mer: De omtaler nemlig de to som en «unsettled duo»(!) Her er saken.

14.20: PSG-spiss Edinson Cavani, som har vært linket både til Manchester United og Chelsea, har ifølge Sky Sports nektet å bekrefte at han blir værende på Parc des Princes neste sesong. Isteden har han avslørt at han ønsker å prate med klubbformann Nasser al-Khelaifi.
Cavani har hatt en imponerende sesong i pariserklubben, hvor han blant annet har bidratt med 25 scoringer. Likevel skal han være misfornøyd med sin rolle på laget, ettersom han har blitt skjøvet ut på vingen. På favorittplassen hans regjerer nemlig Zlatan Ibrahimovic. Les mer her.

Torsdag 8. mai:

18.23: James Wilson debuterte med stort hell på tirsdag, men andre United-unggutter blir nå linket bort.

United skal ikke være enig med Will Keane om en ny kontrakt, og både Fiorentina og Juventus følger situasjonen tett, melder Daily Mail. Det er ikke første gang disse ryktene blir nevnt. En stygg skade satte utviklingen til Keane kraftig tilbake, men de italienske storklubbene føler tydeligvis at han fortsatt kan bli en veldig god spiller.

Det skal også vært interesse fra Arsenal og Newcastle.

I tillegg til dette melder Daily Mail også at Manchester City prøver å snappe opp 16-åringen Marcus Rashford fra United-systemet. Rashford blir regnet som et stort talent, og United risikerer ifølge avisen å miste gode spillere som følge av en manglende vilje til å betale bedre i de yngre rekkene. Les mer her og her.

18.15: Dortmunds Marco Reus har lenge blitt koblet til Manchester United, og ryktene har ikke akkurat avtatt etter at Louis van Gaal ble klar favoritt til United-jobben.

På en prisseremoni i går hadde Reus ifølge Daily Mail sjansen til å stoppe noen av ryktene, men han valgte heller å holde kortene tett til brystet. Han minnet om at alle spillere ønsker å vinne trofeer, og å få mest mulig ut av karrieren, men uten å si at han skal forlate Dortmund – eller bli, for den saks skyld.

Det blir snakket om en utkjøpsklausul på 35 millioner Euro, eller rundt 29 millioner pund, som skal bli aktiv denne sommeren, men andre rapporter tyder på at denne utkjøpsklausulen ikke blir aktiv før neste sommer igjen, og i så fall er det ventet at han blir dyrere. Les hele saken.

Onsdag 7. mai:

15.40: Om vi skal tro Shinji Kagawas agent, Thomas Kroht, har klienten hans ingen planer om å forlate Old Trafford i sommer. Dette til tross for rykter som blant annet har linket japaneren til Rafa Benitez’ Napoli. Men Kroht tilbakeviser på det sterkeste at det er noe i disse påstandene.
– Har Benitez vært i kontakt med Kagawa, lyder hans retoriske spørsmål, før han legger til: – Dette er bare rykter.

Tirsdag 6. mai:

15.05: Bayern Münchens Thomas Müller har den siste uken vært i medienes søkelys som følge av påstått interesse fra Manchester United. Ifølge den østerrikske avisen Krone, gjengitt av The Mail, avviser imidlertid 24-åringen enhver mulighet for en overgang i sommer.
– Det er ikke jeg som har diktet opp disse ryktene, så egentlig har jeg ikke så veldig lyst til å kommentere dem, men jeg kommer definitivt ikke til å forlate Bayern, sier han, ifølge meldingen. Her kan du lese mer.

13.20: I motsetning til øvrig europeisk presse har spanske El Confidencial påstått at Louis van Gaal ikke er Uniteds førstevalg som klubbens nye manager. Tidligere har avisen hevdet at Real Madrids Carlo Ancelotti i fjor var mannen Sir Alex Ferguson anbefalte United-ledelsen som sin etterfølger, men at italieneren da ikke var tilgjengelig. El Confidencial, som ifølge Sport Witness har særdeles gode forbindelser til Real Madrid, hevder nå at United så sent som i forrige uke skal ha tilbudt Ancelotti en årslønn på €18 millioner (nær £15 millioner) for å ta over etter den sparkede David Moyes. Den tidligere Chelsea-manageren takket imidlertid nei fordi han trives for godt i den spanske hovedstaden.

09.05: Nani blir? Den 27 år gamle portugiseren har gjennomført en alt annet enn imponerende sesong i United-drakten. Ryktene har gått, og mye har tydet på at det syv år lange forholdet til rødtrøyene er inne i sluttfasen. Det har vært spekulert i at Nani fra høsten av vil bli å se i Juventus-drakt, og det for en overgangssum på £10 millioner; men ifølge The Mirror kommer ikke dette til å skje. Tvert imot blir han trolig værende på Old Trafford, skriver avisen, og hevder at den (trolig) påtroppende Louis van Gaael skal ha satt foten ned for en overgang. Les saken her.

08.40: Dersom han virkelig blir utnevnt til Uniteds neste manager, er det forventet at Louis van Gaal vil ha Ryan Giggs med som assistent. Det er The Guardian som skriver dette etter at det har blitt sådd tvil om Patrick Kluiverts fremtid.
Kluivert, som for tiden er en av flere som assisterer Van Gaal på det nederlandske landslaget, har vært linket til rollen som 62-åringens høyrehånd dersom det skulle gå mot managerjobb på Old Trafford. Mye tyder imidlertid på at den gamle spissen ikke blir med på et eventuelt lass over Kanalen.

Mandag 5. mai:

10.00: Ifølge spanske Sport så ønsker Cesc Fabregas helst å komme til Arsenal, ikke United, om han selges fra Barcelona.

0920: United skal ifølge Bild også ha kontaktet Dortmund angående Marco Reus. Reus har scoret 23 mål og levert 17 målgivende denne sesongen. Barcelona og Paris St. Germain er imidlertid også interesserte. Samtidig sier Dortmund at de ikke trenger Kagawa fordi de har Reus.

09.00: Noen som ønsker en Barcelona-spiller? Avisa Sport skal ha lagt ut hva en del spillere kan selges for.

08.30: Thomas Müller pryder forsiden av Bild. Her kan du lese hva Sport Witness skriver om saken.  Les saken på norsk her.

Powered by Labrador CMS