Ryktesaker, uke 49

United forbereder bud på West Ham-talent.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Fredag 4. desember:

12.40: Sky Sports melder at Manchester United følger nøye med på Moussa Dembele. Ikke Tottenhams Moussa Dembele, men derimot Fulhams franske spissen ved samme navn.
Dembele har representert Frankrike på fem ungdomsnivåer, men har til gode å debutere for Les Bleus.
19-åringen kom til Fulham fra Paris Saint-Germain i 2012, og har siden etablert seg i «hyttefolkets» førsteellever. Denne sesongen har han scoret åtte ganger på 16 opptredener. Dembeles Wikipedia-profil.

07.40: The Times (krever innlogging) skriver i en såkalt «exclusive» at Manchester United forbereder et frekt lite bud på £8 millioner for West Hams 16 år gamle midtstopper Reece Oxford.
Det unge stortalentet ble London-klubbens yngste spiller gjennom tidene da han i sommer spilte kvalifisering til Europa League. Siden har han fått med seg ytterligere fem kamper for klubbens førstelag, derav tre i Premier League.

07.30: Manchester United vil få hard kamp fra Bayern München når klubben skal forsøke å overtale Southampton til å selge Sadio Mané. Det skriver Daily Mail Også Chelsea skal være interessert i den 23 senegaleseren, som fra sin vingposisjon har scoret 17 mål siden han i fjor ankom fra østerrikske Red Bull Salzburg.
Mané skal selv være lysten på en overgang til Old Trafford, men Southampton vil trolig ikke være villige til å selge i januar – så sant det ikke skulle dukke opp et bud på rundt £40 millioner, ifølge kilden.

Torsdag 3. desember:

15.40: Italienske Tancredi Palmeri, sportskorrespondent blant annet for CNN og Gazzetta dello Sport, kommer med «nyheten som vil skake fotballverden». Han hevder at Manchester United i de siste par dagene har vært i kontakt med Carlo Ancelotti med tanke på managerrollen fra neste sesong.
Timingen er ingen tilfeldighet, skriver han, og minner om at slike prosesser vanligvis tar lang tid å gjennomføre. United skal øyensynlig være fornøyd med Louis van Gaal, men ser seg allerede nå rundt for å garantere ansettelsen av en «ekstremt høyprofilert manager», skriver Tancredi. Her kan du lese mer.

11.20: Nå begynner ryktene å anta hittil ukjente dimensjoner! The Sun (krever innlogging) skriver at et økonomisk hardt presset Barcelona sliter med å holde Lionel Messi og Neymar unna klørne på pengesterke Premier League-klubber.
Det hevdes at Manchester United og byrival City forbereder bud på £350 millioner for å sikre seg Barça-duoen. I så fall kan katalanerklubben få problemer med å takke nei, for der i gården opereres det p.t. med lønnsutbetalinger på hele 73 prosent av totalinntektene. Samtidig står klubben overfor utlegg på £423 millioner i forbindelse med moderniseringen av Camp Nou. «Mission impossible», slik The Sun ser det.

10.30: Ryktemøllen er i sving etter at Paul Pogba tidligere i uken viste seg i Manchester. Der stakk han blant annet stakk innom Wings, mange fotballspillere (og Louis van Gaals) favorittrestaurant.
På spørsmål om hvorfor han var i Manchester, svarte Pogba bare at han «elsker byen».
Spillerens agent, Mino Raiola, har insistert på at den 22 år gamle franskmannen ikke kommer til å forlate Juventus i januar, men at fremtiden vil bli diskutert til sommeren.

08.00: Daily Mail hevder at Manchester United og Arsenal begge jakter på Ajax-talentet Abdelhak Nouri. 18-åringen er av marokkansk opprinnelse, men har spilt nederlandsk landslagsfotball fra U15- og opp til U19-nivå. Den 170 cm høye og bare 56 kilo tunge tenåringen opererer til vanlig på sentral midtbane, men benyttes også ute til venstre. Han har ennå ikke debutert for Ajax’ førstelag.
Kilden skriver også at Louis van Gaal personlig følger det unge stortalentet, mens konkurrerende Arsenal har sendt sin sjefsspeider for å ta Nouri nærmere i øyesyn.

Onsdag 2. desember:

12.30: Hvem blir ny United-manager etter Louis van Gaal? 101 Great Goals viser til at italienske Repubblica tror Juventus-sjef Massimiliano Allegri er mannen. Avisen hevder i hvert fall at United er interessert og derfor vurderer 48-åringen som erstatter for sin nåværende manager.

12.20: Juventus skal være bekymret for at Anderlechts Youri Tielmans (se tirsdag kl. 17) havner på Old Trafford og ikke på Juventus Stadium.
Det 18 år gamle Anderlecht-talentet, som en stund har vært linket til United, har blitt sammenliknet med både Andrea Pirlo og Michael Carrick. Han er den yngste belgier som noensinne har spilt Champions League-fotball. Det gjorde han allerede i en alder av 16 år og 148 dager.

08.00: The Mirror hevder at Manchester United har kastet seg inn i kampen om Borussia Dortmund-spissen Pierre-Emerick Aubameyang. 26-åringen, som ble født i Frankrike, men spiller landslagsfotball for Gabon, har i høst spilt 18 kamper for Dortmund og funnet nettmaskene hele 22 ganger!
Louis van Gaal skal ved flere anledninger ha hatt speidere tilstede for å følge Aubameyang, som skal ha en prislapp på £42 millioner.
Også Barcelona, Arsenal og Chelsea, skal være ute etter den hurtige og målfarlige spissen, men United-manageren skal være fast bestemt på å vinne kampen. Han vurderer derfor å teste hans tyske klubb med et bud allerede i januar. Aubameyangs Wikipedia-profil.

Tirsdag 1. desember:

22.00: Fulham står fortsatt uten manager etter sparkingen av Kit Symons den 8. november. Det kan imidlertid fort komme til å endre seg. I alle fall har oddsen på at Gary Neville(!) blir ny sjef på Craven Cottage i løpet av få timer blitt kuttet fra 50-1 til 4-1.
Den 40 år gamle, tidligere United-backen, er for tiden med i England-sjef Roy Hodgsons trenerstab, og i tillegg er han en høyt respektert fotballekspert hos Sky Sports.

17.00: Han blir omtalt som «Belgias neste store talent» og påstås å interessere Louis van Gaal i den grad at United-manageren ser ham som en langsiktig erstatter for en aldrende Michael Carrick.
Anderlechts 18 år gamle midtbanespiller Youri Tielemans dukket opp i ryktespaltene tidligere i høst, og nå linkes han igjen til United. Denne gang er det italienske Tuttosport som trekker frem den unge belgieren. Avisen advarer imidlertid om at Louis van Gaal & co. står overfor konkurranse med Juventus, som også skal være ute etter å sikre seg Tielemans signatur. Uansett hva som måtte skje eller ikke – i denne videoen viser 18-åringen litt av hva han har å by på:

09.20: Manchester United har tatt opprettet kontakt med Edinson Cavanis representanter med tanke på en ovegang. Det melder den franske avisen L’Equipe. Avisen skriver imidlertid at PSG ikke akter å selge Cavani med mindre de får en erstatter på plass først. Øverst på ønskelisten til PSG skal Ronaldo, Neymar og Lewandowski stå. Det høres dyrt ut…

07.05: Ander Herrera føler, ifølge Daily Star (!!), at karrieren hans har stoppet litt opp i United og ønsker samtaler med Louis van Gaal angående fremtiden. Han bekymrer seg ifølge avisa både for rollen i laget og hva som forventes når han først får sjansen.

07.00: Chelsea skal også være interessert i å hente Thomas Müller og utfordrer således United om ham, skriver Daily Mirror – hvis Bayern-legenden bestemmer seg for at han vil prøve noe nytt.

Mandag 30. november:

07.55: Sveitsiske Blick kobler Manchester United til Basels 18 år gamle midtbanespiller/spiss Breel Embolo.
Den 185 centimeter høye tenåringen, som ble født i Yaoundé, Kamerun, har allerede spilt syv ganger for det sveitsiske landslaget. Han har også scoret 16 ligamål på 46 kamper for Basel.
Også Barcelona og Wolfsburg skal være interessert i unggutten.

Powered by Labrador CMS