PK2

Rangnick om formen til Maguire: – Har hatt noen svake øyeblikk

Men United-sjefen er klar på at det ikke blir aktuelt å bytte kaptein.

Publisert Sist oppdatert

Ralf Rangnick erkjenner at midtstopper Harry Maguire ikke har vist seg fra sin beste side i de siste kampene, men har ingen planer om å ta fra 28-åringen kapteinsbindet av den grunn.

Forsvareren har havnet i søkelyset etter at han var blant United-spillerne som ble vendt bort ved Jay Rodriguez’ 1-1-scoring for Burnley. Senere har han blitt gjort narr av for denne situasjonen mot Southampton:

– I de to siste kampene har han hatt noen svake øyeblikk, både mot Southampton og da vi slapp inn mot Burnley, sier Rangnick i den lukkede delen av pressekonferansen før tirsdagens møte med Brighton.

Tyskeren påpeker dog at Maguire tross alt hadde en god kamp da han returnerte fra skade i 1-0-seieren over West Ham.

Rangnick er klar på at stopperen må prestere bedre, men at det gjelder langt flere i United-garderoben. Tyskeren understreker at det heller ikke er spesielt lett å skulle spille på en annen måte enn hva man har gjort før.

– Han er også en spiller som må utvikle seg og bli bedre, akkurat som alle de andre spillerne. Måten vi spiller på nå er ny, også for ham, sier Rangnick.

Når han får spørsmål om det er aktuelt å bytte lagkaptein, slår United-treneren fast at det er uaktuelt.

– Han er kapteinen vår og det ser jeg ingen grunn til å endre på.

Svarer på Hasenhüttl-stikk

Rangnick blir også konfrontert med Ralph Hasenhüttls uttalelser fra helgens Southampton-kamp.

Østerrikeren antydet at enkelte av United-spillerne skygger unna det defensive arbeidet. Saints-treneren lot seg nemlig sitere på at «det ikke er noen stor hemmelighet at det ikke er alle som har det beste reversgiret etter at de har mistet ballen».

Ronnie
LOT SEG IKKE IMPONERE: Ralph Hasenhüttl mener det ikke er noen hemmelighet at noen av United-spillerne ikke er best på å løpe hjemover uten ball.

Rangnick, Hasenhüttls tidligere sportsdirektør fra tiden i RB Leipzig, påpeker at sin gamle kollega også uttalte at United gjorde det vanskelig for Saints i første omgang. Tyskeren innrømmer dog at presspillet fortsatt ikke sitter.

– Vi er ikke et lag som er naturlig født til å presse. Det er slik at mange av spillerne ikke har i sitt DNA at de skal presse hele tiden. Det er normalt, fordi det er noe de ikke har gjort de siste årene.

63-åringen sier at det å skulle omvende United til et godt pressende lag midt i sesongen ikke kommer uten utfordringer og at det derfor handler om å velge når man skal presse og når man ikke skal presse.

– Noen av baklengsmålene har kommet i øyeblikk der vi har vært litt for nervøse og ikke klare i det riktige øyeblikket. Da tenker vi at vi kanskje skulle ha presset, så kommer vi inn i situasjonen to eller tre skritt for sent, og da gir vi det andre laget plass til å kontre, sier Rangnick og fortsetter:

– Dette handler ikke bare om taktisk disiplin, men om å være smart nok til å innse når det ikke er mulig å presse. Da må vi bli i posisjonene våre og holde på formasjonen, slik at det blir det vanskelig for det andre laget å spille gjennom linjene.

rashsancj
STO FOR MÅLET: Men etter kampen fikk Jadon Sancho og Marcus Rashford beskjed fra Paul Scholes om at de ikke jobber hardt nok defensivt.

Om Cavani: – Er man skadet, så er man skadet

En mann som har fått en del omtale i britisk presse den siste tiden, selv om han ikke har spilt så mye, er Edinson Cavani.

Uruguayanerens mange fravær denne sesongen har vakt oppsikt og det har blitt poengtert at den nå 35 år gamle spissen har vært utilgjengelig til flere kamper enn han har vært faktisk tilgjengelig til.

Cavani er heller ikke klar til møtet med Brighton, etter at han pådro seg en skade på trening dagen før kampen mot Southampton.

cavaniralf
SKADEPLAGET: Edinson Cavani har hatt en vanskelig sesong. 35-åringen har ikke startet mer enn syv kamper og har heller ikke scoret flere enn to mål.

Rangnick får spørsmål om han blir frustrert over hvor ofte spissveteranen melder seg selv ikke-spillbar.

– Det er alltid trist når spillere er utilgjengelige, uansett om det er Edinson eller andre spillere. Men når de er skadet, så er de skadet, sier Rangnick.

– Sier en spiller at han ikke kan løpe, gir det lite mening å ta ham med i troppen.

United-treneren sier at Cavani ville ha vært en god mann å sette inn da United spilte for et seiersmål utover andreomgangen mot Southampton, men at det ikke var noe å gjøre noe med det.

– Om det var frustrerende eller ikke? Det ville ha vært godt å ha ham tilgjengelig, men til syvende og sist er han gammel nok til å vite selv om kroppen hans er klar til å spille eller ikke.

Også fra mandagens pressekonferanse:

SKADEOPPDATERING: Fred tilbake
DESPERAT KAMP OM MESTERLIGAEN: – Fjerdeplassen akkurat det vi trenger
SANCHO I FORM: – Håper vi får se det samme med Rashford de neste ukene

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS