kane24353

Kane-ryktene som fort preger hele sommeren

Publisert Sist oppdatert

Noen hater dem, men veldig mange klarer seg ikke uten dem – ryktene som florerer hver eneste dag om spillere som kanskje være aktuelle for United.

Samtidig er det ikke alle som kanskje forstår helt hvordan rykteverdenen fungerer, hvem de kan stole på og united.no skal nå forsøke å bidra til noe mer forståelse ved å komme med våre vurderinger av ryktebørsen den siste tiden.

Den siste uka er det spesielt to rykter som vi mener har stor verdi. De gjelder Harry Kane og Edinson Cavani.

LES OGSÅ: Denne ukes rykter

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

– Det lukter brief fra Kane-leiren

Alt har egentlig handlet om Erling Braut Haaland de siste ukene, men lørdag smalt det fra troverdige The Athletic – et nettsted som har samlet veldig mange av de mest pålitelige engelske fotballjournalistene.

Oliver Kay, med bakgrunn fra The Times og Jack Pitt-Brooke med bakgrunn fra the Independent hadde felles byline på en sak om at Kane skulle være villig til å presse frem en overgang fra Tottenham denne sommeren hvis det ikke blir Champions League-spill til høsten.

Kays og Pitt-Brooks bakgrunn er vesentlig, og legg også merke til at Pitt-Brooke er nettstedets Tottenham-journalist – mannen som følger laget hver dag hele året.

United og City – og kanskje noen utenlandske klubber – ble nevnt som mulige nye destinasjoner for 27-åringen.

United.no mener at det er stor grunn til å tro at disse journalistene er blitt briefet fra Kane-leiren om dette. Dette er ikke tatt rett ut av løse lufta. Det er ikke et rykte basert på en enkelt agents mening. Det kommer ikke tilfeldig.

Tro heller ikke at City og Uniteds navn tas med bare ved å stikke fingeren i lufta.

magkane
LAGKAMERATER NESTE SESONG: Det virker i alle fall ikke helt usannsynlig etter The Athletics store nyhet om Harry Kane.

Selvsagt skal det en del til for at det faktisk ender med at Kane drar.

Tottenham-eier Daniel Levy vil nok være veldig lite lysten på å selge til en annen engelsk klubb, det kommer uansett til å bli dyrt, kanskje for dyrt, men united.no har hørt Kanes navn koblet til United fra kilder også før.

Dette kommer altså ikke helt som en bombe for oss, og med så gode journalister bak saken, fra et så seriøst nettsted, og med et Tottenham som trolig ikke klarer Champions League-spill til høsten så er dette en historie som trolig kommer til å prege engelsk fotballpresse de neste ukene og også månedene.

– Poch følger med

Onsdag skrev The Independents fotballsjef, Miguel Delaney, at Paris St. Germain fort kunne blir med på Kane-kampen hvis Kylian Mbappé dro derfra – men da må i så fall to store overganger skje – først Mbappé, så Kane.

Det som er sikkert er at Kane har et særdeles godt fohold til PSG-manager Mauricio Pochettino.

poch5535
TO GODE VENNER: Som sikkert gjerne gjenforenes igjen.

Tidligere Tottenham-keeper, Erik Thorstvedt, spekulerte også på united.no i om Kane uansett har et større navn i England og hos engelske klubber enn han har i noen av de andre største europeiske klubbene.

Så skal det sies at Delaney sjelden er den som setter dagsorden i engelsk presse med overgangsnyheter, men at han ofte er blant dem som forsøker å følge opp nyheter som andre har breaket – spesielt de som gir gode lesertall.

Det er verdt å merke seg at det er svært få som kan betale de om lag 120-150 millionene pund som det nå rapporteres nå at Kane kan komme til å koste, i tillegg til å betale Harry Kanes lønn. Han tjener visstnok cirka 200 000 pund i uka i Tottenham – noe United selvsagt kan betale.

Det er ikke utenkelig at det er nettopp nevnte City, United og PSG som er Kanes reelle alternativer – hvis han virkelig er villig til å gå så langt som å presse frem en overgang vekk fra klubben.

Det er mange som nevner at det også er en mulighet for at Tottenham sparker manager Mourinho i sommer, henter en ny manager og så vil Kane likevel bli – men etter det united.no erfarer så ligger det nok litt mer bak The Athletic-artikkelen enn et øyeblikks irritasjon over situasjonen nå.

Dette virker å stikke dypere – og dermed er det altså et høyinteressant rykte å følge videre.

Saken var et scoop av Kay og Pitt-Brooke i The Athletic – selv om nettstedet mandag meldte at Uniteds ønskeliste er 1) Haaland, 2) Kane.

Cavani på vei hjem?

Forrige torsdag hadde ESPN også en sak som det var verdt å få med seg.

Den var ført i penn av ESPN-journalistene som i sin tid breaket at Cavani kom til United – og med slike koblinger er det all grunn til å spisse ørene.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
SCORET MOT SPURS: Edinson Cavani søndag kveld.

Journalistverdenen er nemlig akkurat som i en vanlig verden. Man kjenner noen trenere, spillere, agenter eller andre involvert i klubber veldig godt, mens man kjenner andre mer perifert, ofte bare profesjonelt.

ESPN-journalistene som breaket Cavanis ankomst til United har dermed sannsynligvis en god kontakt, og essensen i det de skrev torsdag var at «sjansene var større enn noensinne for at han forlater United i sommer».

Etterpå vet vi også at Ole Gunnar Solskjær i forbindelse med Tottenham-kampen snakket offentlig om problemstillingen.

Nordmannen var veldig klar på utfordringene uruguayaneren har hatt og selv om man selvsagt kan drømme om at positive opplevelser som den mot Tottenham øker Uniteds muligheter så er altså budskapet fra journalistene som breaket Cavanis ankomst at sjansen for at han nå drar er veldig stor.

Eksklusivt i Daily Mirror?

Cavani-saken ble også et eksempel på hvordan en engelsk avis er villig til å bruke informasjon fra andre for så å presentere det som sin egen.

I ESPN-saken forrige torsdag, skrevet på spansk, ble det nemlig også nevnt at United måtte betale Cavani to millioner euro i kompensasjon hvis de ikke tilbød ham ny kontrakt. Den informasjonen ble to dager etterpå så gjengitt hos Daily Mirror som en såkalt eksklusiv sak.

Så eksklusivt og eksklusivt, Fru Blom.

Heller stjeling.

Sancho følges åpenbart

Ellers er Jadon Sancho ifølge nevnte The Athletic og også Manchester Evening News fortsatt på United-radaren, men det burde alle også vite og forstå.

United har den akkurat nå skadde 21-åringen på sin radar helt til han eventuelt forlater Dortmund til fordel for en annen klubb enn United i en avtale United bevisst bestemmer seg for ikke å kjempe mot.

Mange agenter og klubber på jobb

At Jesse Lingard ifølge ESPN-kilder skal være aktuell for PSG, Real Madrid og Inter, virker som en klassisk agent-ringer-journalist-som-gjengir-alt-det-agenten ønsker.

De sakene er det også en masse av på italienske, spanske og ikke minst portugisiske nettsider.

For eksempel: Et Calciomercato-rykte som ikke blir nevnt et eneste annet sted – tenk da at det gjerne er en agent eller selgende klubb som ønsker ryktet ut. Hvis United da kobles til spilleren så er ikke nødvendigvis United interessert.

Sergej Milinkovic-SAvic og Nikola Milenkovic fra Serie A er to klassiske eksempler nå for tiden av den typen.

KOBLES «ALLTID» TIL UNITED: Men det er vel noen av oss i United.no-redaksjonen som kan være villig til å spise hatten vår om det noen gang skjer med Nikola Milenkovic.

Jo da, kanskje har United hatt en speider på en kamp hvor én av disse to var involvert den helga, men sannsynligvis handler det like mye om en klubb eller en agent som ser muligheten for å skape blest om en egen spiller. Det finnes nemlig eksempler på at klubber har gitt informasjon om at United er interessert eller følger med, det lyves av og til også til medier – bare for at spilleren så ender i en annen Premier League-klubb eller også i Championship til en god lønn og pene utbetalinger for alle involverte, både agenter og selgende klubb.

Klubbene følger altså med på hverandre. De leser også rykter.

United må selvsagt også ja kontroll på det meste. Hvis det står i en sak at «United følger XX» så behøver ikke det være feil.

Det behøver imidlertid heller ikke bety at United noen gang kommer til å gjøre noe mer enn å følge ham opp. Uniteds jobb er å til en hver tid ha kontroll over det som foregår.

Det betyr at speiderne vil følge med på det meste, være til stede på kamper og også jakte på informasjon om enkeltspillere, informasjon som igjen kan ende med at et eller annet nettsted skriver at «United er interessert i XX».

Den siste uka har det også vært skriverier om Pogba, Pau Torres, Varane, Jules Kounde, Sam Johnstone og Jan Oblak, Joachim Andersen, Dejan Kulusevski og Declan Rice, men egentlig uten at det har kommet informasjon som gjør det særlig sannsynlig at noe skjer med de – selv om noen av navnene selvsagt er gjengangere i ryktespalten.

Og her kan du altså de på de siste ryktene:

LES OGSÅ: Denne ukes rykter

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Powered by Labrador CMS