Uruguay v Venezuela - FIFA World Cup Qatar 2022 Qualifier

Cavani scoret med brassespark – Pellistri med Maradona-målgivende

Publisert Sist oppdatert

Mens lagkameratene har hatt vinterferie, har Manchester Uniteds søramerikanere representert sine respektive landslag i VM-kvalifiseringen.

For Edinson Cavani og Facundo Pellistri ble det en perfekt uke med seirer mot Paraguay (1-0) og Venezuela (4-1). Det gjør at Uruguay har den siste VM-billetten i sine egne hender når det gjenstår to runder av kvalifiseringen.

Natt til onsdag markerte både Cavani og Pellistri seg med glamorøse enkeltmannsprestasjoner mot Venezuela i Montevideo.

Cavani banket inn 3-0 med et brassespark i åpent mål, og gjorde også forarbeidet da Tottenhams nysignering Rodrigo Bentancur sendte hjemmelaget i ledelsen før ett minutt var spilt.

GettyImages-1368104682
PANGSTART: Facundo Pellistri har gjort et godt inntrykk i sine to første kamper for Uruguay.

Uruguays andre mål må tilskrives Pellistri. 20-åringen driblet seg forbi tre venezuelanere i høy hastighet og trillet ballen til Giorgian De Arrascaeta som enkelt kunne sette ballen i mål. Kanskje er det snilt å trekke paralleller til selveste Diego Maradona, men kommentatorene i Montevideo sparte heller ikke på kruttet.

Senere skaffet han også straffespark som ga den fjerde scoringen.

Pellistri har ikke klart å spille seg til fast plass i Alavés og står uten en eneste 90-minutter denne sesongen, men debuterte for landslaget mot Paraguay i januar.

Uruguays VM-skjebne avgjøres i mars mot Peru og Chile.

Noen timer senere natt til onsdag vant Brasil sin kamp mot Paraguay 4-0 og forlenget rekken med ubeseirede kvalifiseringskamper på hjemmebane til 61.

Alex Telles spilte 90 minutter, noe han ikke har gjort for landslaget siden debuten mot Panama i 2019.

Venstrebacken var ikke involvert i noen av scoringene til Raphinha, Coutinho, Antony og Rodrygo. Fred ble sittende på benken.

Brasil var allerede kvalifisert for mesterskapet i Qatar.

Powered by Labrador CMS