FA vil straffe Cavani

Det engelske fotballforbundet har åpnet sak mot Edinson Cavani etter instagram-meldingen han la ut etter Southampton-kampen tidligere i høst.

Publisert Sist oppdatert

Cavani tok til instagram for å takke en venn som gratulerte ham med de to scoringene mot Southampton, men i meldingen brukte Cavani et uttrykk som kan oppfattes som rasistisk i Storbritannia.

Da Cavani ble gjort oppmerksom på det, slettet han umiddelbart instagram-meldingen, men nå innstiller FA likevel på at United-spissen bør straffes.

SNUDDE KAMPEN: Edinson Cavanis to scoringer sørget for at United slo Southampton borte i november. Nå har FA åpnet sak mot United-spissen etter at han brukte et uttrykk på sosiale medier som kan oppfattes rasistisk ifølge FA.

Det har tatt nesten tre uker, men omsider har FA bestemt seg for å åpne sak mot Cavani for overtredelse av FAs regel E3.1 og E3.2.

Her kan du lese FAs pressemelding om saken.

Edinson Cavani har fått svarfrist til mandag 4. januar med å forklare seg til FA.

Manchester United har allerede kommentert saken og sier både klubben og Cavani tar sterkt avstand fra rasisme.

I et innlegg på Uniteds hjemmeside skriver klubben følgende:

«Manchester United og alle våre spillere står helhjertet bak bekjempelsen av rasisme og vi vil fortsette å samarbeide med FA og andre relevante styrende organer og organisasjoner. 

Vi registrerer at FA i dag har bestemt at de vil åpne sak mot Edinson Cavani for hans innlegg på sosiale medier der han svarte på et innlegg fra en venn etter kampen mot Southampton. 

Edinson og klubben har vært klare på at det ikke ligger noen ondsinnete intensjoner bak meldingen som han senere har slettet og bedt om unnskyldning for så snart han ble informert om at meldingen kan feiltolkes. 

Spilleren og klubben vil nå vurdere hvordan vi skal respondere til FA.»

PÅ VEI TILBAKE: Edinson Cavani har slitt med en muskelskade og er usikker til kampen mot Sheffield United. Men veteranspissen er neppe langt unna en retur til førstelaget.

Dersom Edinson Cavani blir funnet skyldig risikerer han å gå glipp av flere viktige kamper på nyåret, deriblant Premier League-kampen mot Liverpool på Anfield.

Cavani risikerer minimum tre kampers karantene om han blir funnet skyldig.

Powered by Labrador CMS