cavanie

– Sa til meg selv: «Dette kan ikke være mulig»

Edinson Cavani er langt ifra noen tilhenger av ideen om en europeisk superliga.

Publisert Sist oppdatert

Da United og elleve andre europeiske toppklubber lanserte en ny superliga i april, ble det møtt med nærmest unison fordømmelse fra en hel fotballverden. Også spillerne innad i superligaklubbene ytret sin misnøye med prosjektet.

Bruno Fernandes og Marcus Rashford var begge blant dem som antydet mishag mot planene, før Luke Shaw fulgte opp med en lengre melding om temaet.

United-kaptein Harry Maguire skal også ha vært en av spillerne som kritiserte avgjørelsen om å ta del i superligaplanene, bak kulissene.

Nå deler også spissveteran Edinson Cavani sine tanker om det mislykkede utbryterprosjektet.

Uruguayaneren forteller at han rett og slett ikke trodde det han hørte da nyheten sprakk.

– Da Superligaen kom, sa jeg til meg selv: «Dette kan ikke være mulig. Hvis dette skjer, hva er det neste vi kan forvente oss da?», sier Cavani til argentinske Dos de Punta, her gjengitt av Daily Mail.

Cavs (2)
JUBEL: Edinson Cavani kan feire både en god førstesesong i United og at det ikke ser ut til å bli noe av superligaplanene.

Ideen bak superligaen innebar at de tolv utbryterklubbene, samt tre andre ikke navngitte stifterklubber, ville ha fast plass i den nye konkurransen. Bare fem plasser ville ha vært åpne for andre lag, basert på prestasjon.

Med andre ord ville nærmest hele fotball-Europa blitt holdt utenfor det gode selskap.

Det er en tanke Cavani ikke liker.

– Jeg deler ikke de idealene i det hele tatt. Jeg er ikke enig. Du må ikke frata mindre lag muligheten til å spille i Champions League, sier den sympatiske 34-åringen og fortsetter:

– Eller frata de litt mindre klubbene drømmen om å konkurrere med de store og om å ha en plass i eliten. Du kan ikke nekte tilhengerne til disse klubbene å ha den opplevelsen.

Powered by Labrador CMS