Ryktesaker, uke 4

United har bedt om å holdes informert om Bergwijns situasjon.

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Alle overgangene i januar!

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter


Søndag 27. januar:

10.44: Nå advarte vi jo nettopp om treffsikkerheten til søndagsutgaven av Mirror, men vi tar uansett med at de også skriver at Ed Woodward og Glazer-familien er enige om at avgjørelsen om den neste manageren skal bli tatt over flere måneder heller enn over uker, og det er altså ifølge den saken ingen grunn til å tro at vi snart skal høre noe nytt.

10.43: Ifølge Sunday Mirror har United bedt PSV om å bli holdt informert om eventuelle planer om å selge kantspilleren Steven Bergwijn.

Klubben hadde sist helg en speider som så han i aksjon borte mot Emmen, i en kamp der Bergwijn hadde en målgivende pasning, og skal ha vært god.

Vi advarer om at søndagsutgaven av Mirror ikke er den mest treffsikre.

Lørdag 26. januar:

15.09: Det er rolige ryktedager, men på en pressekonferanse i dag uttalte Juventus-sjef Massimiliano Allegri seg om Paul Pogba-ryktene som dukket opp igjen i italiensk presse for noen dager siden.

– Det er veldig vanskelig å se for seg ham i Juventus igjen, sa Allegri ifølge FourFourTwo.

Da håper vi at det rykter holder seg dødt en stund.

Fredag 25.januar:

09.05: Manchester United-ledelsen skal være interessert i å hente Andrea Berta til rollen som sportsdirektør i klubben. United kan imidlertid få en tøff jobb med å overtale Berta, som i dag jobber for Atletico Madrid, til å komme til Old Trafford fordi den spanske hovedstadsklubben skal stå klare med en ny og forbedret kontrakt til italieneren, melder Mirror.  

Avisen melder imidlertid at Paul Mitchell i RB Leipzig fremdeles er favoritten til rollen som sportsdirektør i United.

Det bør også nevnes at saken ikke er skrevet av journalistene som kjenner United best og selv om Bertas navn har blitt linket til United før, virket linken til United denne gangen noe søkt og spekulativ.

08.20: Barcelona skal være den siste i rekken av klubber som beundrer Uniteds spanske tekniker Juan Mata. Matas kontrakt med United går ut i sommer og så langt har det ikke blitt noen forlengelse av avtalen for Mata og det er tanken på en gratis overgang som er særlig forlokkende for Barcelona, skriver Goal.com.

Nettstedet skriver at både Juventus og PSG også følger situasjonen, og torsdag meldte Mirror at også Arsenal følger Mata tett.

Torsdag 24. januar:

18.00: Dette er tydeligvis kvelden for kjente journalister som kommer med overraskende saker. Nå er det Mirrors fotballsjef, John Cross, som skriver at Arsenal følger Juan Matas kontraktsforhandlinger med United, og altså skal være interessert i spanjolen. Juventus, Barcelona og PSG skal også være blant de som følger med. Mata blir 31 år i april, og står altså uten kontrakt etter sesongen.

16.00: Hmmm…. Daily Mails kjente journalist Ian Ladyman har satt signaturen sin på en nettsak som forteller at Sevilla står klare til å hente Anthony Martial til Spania denne måneden hvis det ikke blir enighet med United om en ny kontrakt. Kjente Mark Ogden hos ESPN skriver faktisk det samme torsdag, dette fordi Sevilla ikke fikk tak i Alvaro Morata. Tull og tøys, mener vi, om sjansene for at noe sånt kan skje. Det kan godt hende Sevilla ønsker Martial nå, men det virker fullstendig utenkelig at United faktisk vil selge franskmannen. Så skal det sies at Martial vel kom for sent tilbake til en trening etter en Paris-tur – og at det ikke er noe man skal gjøre særlig flere ganger hvis man skal ha tillit uten Solskjær, men igjen – denne er mildt sagt merkelig.

14.24: Gazzetta dello Sport (varierende i pålitelighet) hevder at Paul Pogba gladelig reiser tilbake til Juventus, men Sport Witness har lite tro på disse rapportene. Både fordi at United har kvittet seg med mannen som Pogba hadde problemer med (José Mourinho, altså), men også fordi de ikke tror Juventus vil bruke en slik sum på en midtbanespiller nå i sommer. Den italienske avisa hevder at Juve venter etter en mulighet på sidelinjen.

Samme avis skriver også at det nå er Inter som er i førersetet når det gjelder Matteo Darmians fremtid. Han har tidligere blitt meldt nesten klar for Juventus, men etter det vi skjønner av artikkelen skal de nå ha droppet interessen.

09.11: Denne gikk vi glipp av de siste dagene, men vi tar den med nå på det som er en svært rolig ryktedag hittil: The Sun skriver at United er interesserte i Leeds-talentet Jack Clarke.

City, Spurs, Crystal Palace og Southampton skal også være interesserte i 18-åringen. Problemet skal være at Clarke og hans familie er lojale til Leeds, og med opprykk i sikte er det vel uansett lite sannsynlig at spilleren vil forlate de hvitkledde på nåværende tidspunkt.

Onsdag 23. januar:

13.53: Manchester Evening News skriver at det er lite sannsynlig med signeringer nå i januar, men at flere kan bli lånt ut.

RoShaun Williams, Zak Dearnley og Callum Whelan nevnes som kandidater til å bli utlånt.

I tillegg til dette jobbes det med å finne en ny klubb for Matty Willock – enten et nytt lån eller en permanent overgang. Spilleren forstår at hans fremtid ikke er i United, og vil helst bli værende i England denne gangen, etter tidligere låneopphold i Nederland og Skottland (x2).

12.26: Gazzetta dello Sport hevder at United og Atlético Madrid har blitt interesserte i Ivan Perisic igjen. Vi anbefaler å ta det med en klype salt.

Samme avis kommer ifølge Sport Witness med en oppdatering om Cagliaris Nicolo Barella. United har blitt linket til den 21 år gamle midtbanespilleren, og avisa kommer med et kakediagram for å illustrere hvor det er mest sannsynlig at han ender opp. Det diagrammet viser 40% sjanse for at det er Inter han går til, mens det er 30% som står på både United og Napoli.

Liverpool og Chelsea har blitt koblet til Barella tidligere, men er ikke en gang nevnt i denne artikkelen.

08.54: Ifølge Daily Mail har United avslått en forespørsel fra Arsenal om å få låne Eric Bailly. Saken er ført i pennen av Ian Ladyman, som vanligvis er blant de mer treffsikre. Unai Emery hadde håpet å få ivorianeren på lån ut sesongen, for så å kjøpe ham permanent, men United ønsker ikke å miste ham på dette stadiet av sesongen, og er i tillegg lite lystne på å styrke en rival. Bailly ønsker å bli værende i klubben, skriver avisa.

08.27: RB Leipzig planlegger å tilby en ny kontrakt til sportsdirektør Paul Mitchell, skriver The Sun. Formålet er å unngå at han forlater klubben til fordel for United, siden han ifølge avisa er Uniteds hovedmål til den nye rollen.

Mitchell har fått mye ros for arbeidet han har gjort i forskjellige klubber, blant annet sammen med Mauricio Pochettino i både Southampton og Tottenham, og han er også Manchester-gutt.

The Independent skriver også at det blir vanskelig å få tak i Mitchell, og at Ajax-CEO (og ex-red) Edwin van der Sar er blant alternativene som vurderes.

Tirsdag 22. januar:

13.30: Matteo Darmian ønsker seg tilsynelatende tilbake til Serie A, men United og Juventus har til gode å bli enige om rammene i avtalen for forsvarsspilleren melder TMW. 

Det dreier seg om en låneavtale, men der United ønsker fire millioner euro i kompensasjon, og at Juventus  kjøpe spilleren ved sesongslutt.

Juventus på sin side, er villige til å tilby to millioner euro, og en mulighet til å signere spilleren for åtte millioner euro ved sesongslutt.

Det høres litt ut som sluttforhandlinger for oss, og vi håper partene kommer til en enighet som passer Matteo Darmian best.

10.30: Andy Mitten skriver i en artikkel i South China Morning Post at United, foruten kjente Australia, også kommer til å turnere i Kina og Singapore til sommeren.

09.30: Nederlandske De Telegraaf skriver at United igjen har speidet på PSV Eindhoven-spiller Steven Bergwijn. Den 21 år gamle offensive spilleren ble sett i helgas 2-2-kamp mot Emmen, men det påpekes at selv om en overgang ut ikke er aktuelt i januar – så kan både Bergwijn og kantfenomenet Hirving Lozano begge forsvinne fra PSV til sommeren. Italienske Inter er også interessert i Bergwijn.

08.27: Gareth Southgate har de siste dagene blitt trukket frem som en av kandidatene til United-jobben, men hovedpersonen selv virker mer enn fornøyd med prosjektet han har gående med landslaget.

– Jeg er England-trener, og det er en privilegert posisjon å være i. Det er en svært spennende tid med laget. Jeg tror ikke vi har utviklet oss så mye som vi kan, er Southgate sitert på av MEN.

Mandag 21. januar:

17.00: The Suns Daniel Cutts siterer United-kilder i en såkalt exclusive på at Paul Pogba nå er klar for å forhandle om en ny kontrakt med United.

11.55: Det ble meldt også søndag kveld, men det meste tyder på at Matteo Darmian forlater United i januar, til fordel for Juventus.

Mandag finner vi Matteo Darmian på forsiden av Tuttosport, hvor det gjøres et nummer ut av at storklubben fra Torino har sett seg ut den versatile forsvarsspilleren – og at spilleren allerede er i «den gamle damens» hule hånd.

09.50: Det er ingen store United-rykter så langt denne mandagen, men vi tar med oss at Portos stjerneskudd Eder Militao ikke kommer til å forlate Estádio do Dragão i januar.

Det bekrefter agenten, ifølge lokalavisen MEN.

– Det er ingen mulighet for at spilleren min forlater klubben i januarvinduet. Vi utelukker derimot ikke at han signerer for Real Madrid i sommer, er Giuliano Bertolucci sitert på. 

Det var en god dose med iskaldt vann til alle som ønsket seg den brasilianske stopperen/midtbanespilleren til Old Trafford.
Powered by Labrador CMS