Ryktesaker, uke 18

OPPDATERT: Eden Hazard er et av de heteste havnene som nevnes denne søndagen, og agent til Benfica-spiller sier United er i førersetet om hans signatur.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange rykter om United i løpet av en uke. Her samler vi det aller meste av dem i én enkelt sak – så det skal være lett å finne for dem som måtte være interessert.

Les også: Forrige ukes rykter

Sømdag 6. mai

I forbindelse med intervjuet med Sir Alex Ferguson nevner Daily Mirror tre navn som skal stå på managerens ønskeliste. Ifølge avisen er Luke Modric, Eden Hazard og Gylfi Sigurdsson aktuelle kandidater til å forsterke midtbanen neste sesong.

Ifølge Metro har Nicolas Gaitans agent sagt at United ligger best an i å sikre seg midtbanespillerens signatur.

– Nicolas liker Manchester United godt og han vil gjerne spille for dem. Hvis det kommer et tilbud vil han gjerne høre på det og forhandle om en kontrakt, sier agent Jose Ibarren.

Lørdag 5. mai

Borussia Dortmunds Shinji Kagawa har blitt kraftig aet til Manchester United denne våren. Mange aviser hevder at overgangen er så godt som klar, men HereIsTheCity hevder at United er litt skeptiske. De skal være usikre på kvaliteten på Bundesligaen og om spillere kan tilpasse seg presset med å spille i Premier League.

Fredag 4. mai:

Nettet snører seg rundt United og Borussia Dortmunds Shinji Kagawa. Ryktene rundt en overgang har pågått noen uker, og fredag skriver TalkSPORT at han er i ferd med å skrive under på en treårsvtale med United. Japaneren har scoret 13 mål på 30 kamper for den tyske seriemesteren denne sesongen. Overgangssummen skal ligge på overkommelige sju millioner pund – etter at tyskerne tidligere denne uka innrømmet at han er tapt for dem og er på vei til England. Kagawa kom til Dortmund fra Cerezo Osaka i 2010, og sier selv at avgjørelsen om fremtiden tas etter den tyske cupfinalen 12. mai.

– Jeg kommer først til å snakke med agenten min om fremtiden etter den kampen, sier han til Bild.

Samtidig fortsetter spekulasjonene rundt Eden Hazard. Franske L’Equipe har fredag et bilde av Lille-spilleren på forsiden, og følger opp med spørsmålet: Blir det City eller United? Overgangssummen skal ligge på om lag 40 millioner euro. City leder visstnok kampen, men den større konkurransen om spilletid i City kan også påvirke. Avisen skriver også at Hazard muligens vil se an hvem som vinner Premier League før han bestemmer seg.

Uniteds spisstalent Will Keane er i søkelyset til Middlesbrough, som vil hente han på langtidslån neste sesong, hevder GazetteLive. Ifølge nettstedet skal klubbene allerede ha vært i samtaler om en låneavtale.

Torsdag 3. mai

Mapou Yanga-M’Biwa er kanskje et ukjent navn for mange, men den 22 år gamle midtstopperen er kaptein hos de franske serielederne, Montpellier. Kontrakten hans går ut om ett år, og nå ser det ut til at stopperen fra Den sentralafrikanske republikk ønsker å prøve seg ut andre steder.

– Å spille for Manchester United ville virkelig tilfredsstilt meg, og det ville ha betydd at en drøm ble til virkelighet, sier unggutten til Canal+.

Skadeforfulgte Anderson påstås av Manchester Evening News å ville bli benyttet som lokkemiddel når United skal prøve å overtale Porto til å sende colombianeren James Rodrigues til Old Trafford i sommer. Uniteds 24 år gamle brasilianer innledet sesongen strålende, men siden har han – som så ofte tidligere – tilbrakt mer tid på sykelisten enn på fotballbanen. Det er derfor ikke så rart om Sir Alex etter hvert har begynt å miste tålmodigheten med den talentfulle, men altfor ustabile brassen. Og for Anderson selv vil en byttehandel som innebærer retur til gamleklubben, trolig passe godt. James Rodrigues er tre år yngre enn Anderson, og skal ha uttalt at han ikke «ville vært i stand til å motstå et tilbud fra United». Han har gjort et sterkt inntrykk i Portugal siden han for to år siden ankom fra argentinske Club Atletico Banfield. Det er ikke for ingenting at han omtales som «den nye Ronaldo», og sies å være utstyrt med alle de kvaliteter Sir Alex Ferguson er på utkikk etter. Han har fire landskamper for Colombia, og skal ha en prislapp på rundt £25 millioner.The Sun hevder at Michael Owen har mottatt tilbud fra kinesiske Shanghai Shenhuas nytilsatte, spillende manager – en viss Monsieur Nicolas Anelka. Owens United-kontrakt utløper ved sesongslutt, og sjansen er neppe særlig stor for at han vil få tilbud om en ny. Det har også Anelka fått med seg.Sport360.com hevder at den snart 23 år gamle (fyller år 15. mai) Montpellier-kapteinen Mapou Yanga-Mbiwa har åpnet for å forlate de franske ligalederne til sommeren, til fordel for «en drømmeovergang til Manchester United». Yanga-Mbiwa, som er forsvarsspiller, først og fremst midtstopper, har spilt nærmere 200 kamper for Montpellier siden han debuterte som 18-åring i 2007. Han har åtte kamper for Frankrikes U21-landslag. Spilleren, som ble født i Bangui, hovedstaden i Den Sentralafrikanske Republikk, har vært en nøkkelfigur på Montpellier-laget som – tre runder før mål – ligger an til å vinne sitt første ligamesterskap noensinne.

Onsdag 2. mai

Avisene skriver stadig om at Nemanja Vidic kan være på vei bort fra Old Trafford, men nå tar serberens agent Silvano Martina til motmæle og avfeier ryktene som – ja, nettopp rykter.

– Vidic er fortsatt ute med en korsbåndsskade. En fremtid i Italia? Man må ta med i betraktningen at han ikke har EU-pass, noe som gjør det vanskelig for han å komme til Serie A. Jeg kan garantere at jeg aldri har snakket med Juventus angående Nemanja, sier Martina til tuttomercatoweb.com.

Tidligere har Manchester United vært aet til Evertons stortalent Ross Barkley. Nå skriver the People at Chelsea har kastet seg inn i kampen om unggutten og planlegger et bud på £10 millioner. Chelsea skal planlegge å signere han i sommer, men la han bli på Goodison Park i en sesong til.

Daily Mirror skriver onsdag at Eden Hazard var til stede på Etihad Stadium mandag. Da fikk han se både Manchester City og United spille – og begge skal altså være lystne på å sikre seg Lille-spilleren før neste sesong. Legg imidlertid merke til at også Tottenham og Arsenal er interessert i spilleren som har gjort det klart at han skal dra fra Frankrike til England etter sesongen.

Les også: Vidunderbarnet Eden Hazard

Daily Express skriver faktisk at United vil bruke hele 100 millioner pund på spillerkjøp i sommer. Les saken her.

Tirsdag 1. mai

Fremtiden til Paul Pogba har lenge vært uviss, men nå hevder Sky Italia at 19-åringen har bestemt seg: Midtbanespilleren, hvis kontrakt går ut denne sommeren, ønsker å spille for Juventus neste sesong, skal man tro det italienske mediet. Pogba var med troppen til Etihad Stadium mandag, men en skade har gjort at han ikke har spilt den siste tiden.

City mot United ble avgjort på fotballbanen i går, men de kjemper begge om stortalentet Eden Hazard. Nå hevder Daily Telegraph at de lyseblå også er i spissen på dette området. Belgieren har allerede uttalt at han ønsker å flytte til England neste sesong.

Mandag 30. april

TalkSport skriver at United og City begge kniver om Lilles midtbanevidunder, Eden Hazard. Den 21 år gamle belgieren sies å ha en prislapp på rundt £30 millioner – og han selv uttaler nå at han ønsker å bytte Frankrike ut med England. Både Citys Patrick Vieira og Sir Alex Fergusons bror, Martin, var tilstede da Hazard i helgen scoret sitt 17. mål for sesongen da Lille beseiret Paris St. Germain. Etter kampen sa Hazard følgende til Canal Plus: – Jeg har hatt min tid i Frankrike. Nå ønsker jeg å avslutte sesongen med Lille for deretter å dra til England.Samtidig hevdes det fra Dortmund at japanske Shinji Kagawa har avslått Borussias tilbud om en ny kontrakt. Klubbens sportsdirektør, Michael Zorc, innrømmer at det ser mørkt ut med tanke på å beholde midtbanespilleren. – Han har en plan for karrieren sin, og den innbefatter spill i England. Det må vi bare akseptere, selv om vi ikke liker det. Sitatene fra Zorc er gjengitt i diverse media, deriblant The Sun.

Søndagens rykter

Denne sesongen har Gonzalo Higuain slitt mer med spilletid enn tidligere. Karim Benzema har vært foran argentineren i køen på Santiago Bernabeu, og nå melder Marca at Manchester United har kastet seg inn i kampen om Real Madrid-spissen. City ønsker også Higuain, men frykter at Real Madrid nekter å forhandle med mindre de får Sergio Agüero i retur.

Chelsea er også interesserte i spissen og skal være villige til å betale hele €43 millioner for 24-åringen. Det er ikke ventet at United er forberedt på å punge ut så mye for Higuain, som til tross for innbyttertilværelsen har scoret 25 mål for Real Madrid denne sesongen.

Gylfi Sigurdsson har vært en åpenbaring på Swansea-midtbanen etter å ha ankommet på lån fra Hoffenheim i januar. Islendingen står med imponerende sju mål på 14 kamper, og skal man tro Sunday Mirror har dette ført til at United har interessert seg for spilleren. Mike Phelan ble, sammen med sjefsspeider Martin Ferguson, sendt til Reebok Stadium sist helg for å bivåne Bolton – Swansea, og klubben skal se på Sigurdsson som en mulig løsning på midtbaneproblemet. Den tidligere Reading-spilleren skal ha en prislapp på £10 millioner.

Powered by Labrador CMS