Woodward nekter å la seg skremme av «hooligans»

Ed Woodward får støtte av West Ham-eier David Gold.

Publisert Sist oppdatert

I januar oppsøkte rundt 20 sinte fans huset til Manchester Uniteds administrerende direktør og avfyrte bluss mot residensen i Cheshire for å vise sin misnøye. Huset skal ha fått hard medfart, men ingen medlemmer av Woodward-familien var hjemme.

Ifølge Telegraph var det en «hooligan»-gjeng som kaller seg «Men In Black» som sto bak angrepet. De skal tidligere ha angrepet huset til Wayne Rooney og kommet med drapstrusler etter at han annonserte at han ønsket å forlate klubben i 2010. De skal også ha konfrontert David Beckham og Rio Ferdinand.

Navnet «Men In Black» stammer fra en konflikt mellom United- og West Ham-fans i Brick Lane i London etter en ligakamp i 1989.

Fredag publiserte Daily Mirror et intervju med West Ham-eier David Gold, som uttrykker sin støtte overfor Woodward.

– Jeg kjenner meg igjen i det Ed har opplevd. Det har skjedd meg fire eller fem ganger, sier Gold, som i 2018 ble truet av lagets supportere i direktørboksen på London Stadium.

– Burnley-kampen var en fryktelig opplevelse. Mitt 10-årige barnebarn spurte meg om jeg var en løgner. Hva skulle jeg svare? Det var forferdelig.

Telegraph skriver imidlertid at Woodward er fast bestemt på at han ikke skal la seg kjeppjage ut av klubben. Direktøren skal derimot være mer bestemt enn noen gang på å lykkes på Old Trafford.

Woodward skal ha flyttet til familien sin til London før angrepet fant stedet etter at presset mot United-ledelsen har økt i styrke de siste ukene. Manchester United jobber med politiet for å identifisere gjerningsmennene som kastet bluss, røykbomber og rød maling på huset verdt to millioner pund.

PRESSET: David Gold har opplevd trusler fra West Ham-fansen.
PRESSET: David Gold har opplevd trusler fra West Ham-fansen.

– Ligaen vil stå sammen som en enhet, beskytte Ed og straffe de gjerningsmennene. Det kan ikke tolereres, sier Gold.

– Manchester United er en stor klubb, og Ed Woodward er en viktig person i fotballen. Han kan ikke være bekymret for familien sin.

Tidligere har Woodward også fått støtte den kontroversielle agenten Mino Raiola.

– Hvis noen har brukt meg som en grunn til å skape sinne mot Ed er de på skikkelig bærtur. Vår relasjon er god og profesjonell. Vi enes ikke alltid om alt, men det er helt normalt. Det som skjedde tirsdag kveld er er ikke normalt. Det er vold, og jeg tar avstand fra all type vold. De gutta er idioter og dette er kriminell oppførsel, sa Raiola til The Athletic.

Powered by Labrador CMS