Vil vinne Europa League – for å nå klubb-VM

The Times mener å vite litt om Uniteds ambisjoner.

Publisert Sist oppdatert

United er videre til knockout-spillet i Europa League, selv med to kamper igjen å spille av gruppespillet.

Underveis stilte Ole Gunnar Solskjær gradvis med et sterkere lag, og etter fire kamper var avansementet dermed i boks – etter tre seirer, null tap og null baklengs.

Nå skriver The Times at Uniteds målsetting for sesongen er klar nok: Å vinne Europa League.

Det vil, som de fleste vet, gi en billett til neste sesongs Champions League, men  for United som klubb er det også viktig at de da trolig også vil sitte på en billett til det nye klubb-VM i Kina i 2021.

En deltakelse der vil så kunne gi enda flere inntekter, inntekter som klubben har «mistet» ved ikke å delta i Champions League i noen av de siste sesongene.

Åtte europeiske lag vil delta i Kina sommeren 2021, og det er ventet at de åtte plassene vil tilbys til vinnerne av Champions League og Europa League i de fire årene før 2021, men med maksimalt to plasser til lag fra hvert land.

I skrivende stund er det Liverpool (Champions League-vinnere) og Chelsea (Europa League-vinnere) som har plassene, men hvis United vinner denne sesongens Europa League så vil de dytte ut Chelsea.

På samme måte så vil en eventuell annen og senere vinner av Champions League og/eller Europa League, så igjen kunne dytte United ut av regnestykket.

Så er det litt snodig at dette er viktig for United, siden klubben tidligere i sesongen underskrev et dokument om at de var mot turneringen, men samtidig – der det er penger liker United normalt veldig godt å være.

Les også: Dette skjedde da Ed Woodward snakket med investorer mandag.

Powered by Labrador CMS