– Vi er ikke der vi ønsker å være. Sommeren blir viktig

Publisert Sist oppdatert

Det er én ting de fleste United-supportere nok er enige i: Manchester United som klubb er ikke der vi ønsker at den skal være.

Det innrømmer også United-topp Ed Woodward.

ESPN har fått tak i en del sitater han har gitt under et fanforum nylig, sitater som da gjerne senere blir offentlige etter en viss sperrefrist.

Der skal Woodward ha innrømmet at sommeren blir viktig.

– Rekrutteringsprosessen fokuserer på analyse og valg gjennom en hel sesong med tanke på kjøp i det neste vinduet. Som en del av gjenoppbyggingen ser vi derfor kommende sommer som en viktig mulighet for oss, sa han.

– Det har heller ikke vært manglende investeringer i spillere de siste årene. Vi har tross alt brukt over 200 millioner pund på spillere siden Ole ble manager. Målet vårt er å sørge for kontinuerlig kvalitet i spillerkjøpene våre, het det videre.

Det stemmer også, selv om det er bruttotall og ikke netto, noe som har frustrert mange.

Romelu Lukaku ble jo ikke erstattet i sommer, slik at Uniteds nettoutlegg på spillerkjøp da kun var på cirka 75 millioner pund – et tall som etter kjøpet av Bruno Fernandes er økt til 125 millioner pund.

Likevel, United har vært og er fortsatt en pengemaskin, og mange mener at investeringene har vært for få den siste tiden – selv om tallene i seg selv ser noe bedre ut etter januarkjøpet av Bruno Fernandes.

PÅ PLASS: Bruno Fernandes ble Ole Gunnar Solskjærs fjerde kjøp da han kom til United for en drøy uke siden.
PÅ PLASS: Bruno Fernandes ble Ole Gunnar Solskjærs fjerde kjøp da han kom til United for en drøy uke siden.

Bruno og færre skader gir en boost

– Rekrutteringsavdelingen vår jobber etter en klar plan og filosofi sammen med Ole og hans trenerteam. Fokuset er å få tak i en kombinasjon av rutine og de beste unge spillerne som har potensial til å utvikle seg videre, slik at vi kan kombinere våre beste egenutviklede spillere med spillerkjøp av topp kvalitet.

– Kjøpet av Bruno Fernandes og det å få tilbake en del nøkkelspillere fra skade vil være en boost for Ole og troppen nå som vi går inn i den andre halvdelen av sesongen.

– Vi er tross alt fortsatt med i Europa League og FA-cupen, og kjemper fortsatt om å kvalifisere oss til Champions League. Det er mye å spille for.

– Som klubb og styre så erkjenner vi at vi fortsatt ikke er der vi ønsker å være, og det er akkurat det som er en den soleklare prioriteten til alle – å få oss tilbake (til toppen) slik at vi kan kjempe om Premier League- og Champions League-tittelen.

– Veien videre er ikke nødvendigvis uten dumper, men alle i klubben jobber hardt og fokusert for at det skal skje, sa han.

– Utenfor banen handler det om at de kommersielle aktivitetene skal sørge for at vi har de midlene som trengs for å investere på spillersiden. Vi ser hele tiden også på muligheter for å forbedre supporternes opplevelser. Vi investerte 11 millioner pund i fasilitetene til handicappede og har forbedret den generelle sikkerheten og kontakten med supportergrupperinger om atmosfære, ståtribuner og mat- og drikke-serveringen.

Powered by Labrador CMS