Hvorfor har så mange middelmådige spillere fått nye kontrakter?

Publisert Sist oppdatert

Én ting er det at David de Gea, Marcus Rashford, Anthony Martial, Scott McTominay, Dean Henderson, Axel Tuanzebe, Mason Greenwood, Dylan Levitt og også Victor Lindelöf har fått nye kontrakter etter at Ole Gunnar Solskjær kom inn.

Men mange har stilt spørsmålet: Var det virkelig nødvendig å også gi nye kontrakter til Andreas Pereira, Ashley Young, Phil Jones og Juan Mata.

Under Solskjærs ledelse har riktignok sju mann blitt sendt bort. Maroaune Fellaini, Ander Herrera, Antonio Valencia, Matteo Darmian og Romelu Luaku er solgt eller latt gå, mens Chris Smalling og Alexis Sánchez er lånt ut.

Men hvorfor har det ikke vært mer opprydding? Det har mange fans spurt om.

Etter 3-3-kampen mot Sheffield United ble det igjen mye hoderisting rundt prestasjonene til spesielt Andreas Pereira og Phil Jones.

I den nyeste utgaven av fanzinet United We Stand har Andy Mitten bedt Ed Woodward om å forklare, og den direkte ordlyden i spørsmålet er: Hvorfor har så mange spillere som ikke akkurat har utmerket seg fått nye, store kontrakter?

PÅSKETUR TIL OLD TRAFFORD? Det er fortsatt ledige billetter.

– Avgjørelsene er tatt på ulike tidspunkt, og det er mange faktorer som spiller inn. Det handler om en analyse av troppen flere år fremover i tid, begynner United-toppen.

PÅSKETUR TIL OLD TRAFFORD? Det er fortsatt ledige billetter.
PÅSKETUR TIL OLD TRAFFORD? Det er fortsatt ledige billetter.

– Så er det vanskelig nok å få på plass tre nye spillere i løpet av ett overgangsvindu – og skulle vi fått på plass seks-sju nye spillere med rett kvalitet i ett overgangsvindu så snakker vi om noe som er ekstremt vanskelig.

– Vi gjorde det én gang, men hvis du velger å kvitte deg med enhver spiller som du ikke føler er god nok, ved ikke å forlenge kontraktene deres, så tar man en risiko. Av og til må man se det store perspektivet. Noen av disse spillerne kan plutselig kjempe seg inn på laget igjen, og noen av disse spillerne blir kanskje bare stallfyll, men det trengs også.

– Dette er altså en kombinasjon av masse ting. I tillegg kan det også handle om kravet til spillere som er utviklet i egen nasjon. Vi trenger å være godt på riktig side av det kravet, sier han til United We Stand.

Woodward vil forresten ikke svare på hvilke kjøp han er mest stolt over så langt, da han mener at det er irrelevant slik situasjonen er nå.

– Jeg vil være stolt av de spillerne som utgjør en forskjell når vi igjen vinner ligaen, sier han.

Les hele del 2 av intervjuet med Ed Woodward i United We stand ved å abonnere her.

Powered by Labrador CMS