Woodward i UWS-intervju: – Jeg har ingen interesse av å holde på makt

Det mye omtalte intervjuet med Ed Woodward i fanzinen «United We Stand» ble publisert søndag.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds administrerende direktør gjør sjelden intervjuer, og får flere kritiske spørsmål av UWS-redaktør Andy Mitten.

Artikkelen strekker seg over seks sider i magasinet som var ute i forbindelse med søndagens oppgjør mot Liverpool.

Noen sitater om Solskjær-prosjektet var ute på united.no allerede før avspark.

Woodward snakker mest om rekruttering. Han innrømmer at organisasjonen ikke var sterk nok, men forsikrer samtidig om at det er gjort betydelige grep.

Han får også spørsmål om sportsdirektør og Glazer-familien, og understreker at klubben er nødt til å vinne Premier League igjen.

LES OGSÅ: Woodward-banner over Old Trafford

– Rekruttering er ikke alt, men det er ikke langt unna. Du er nødt til å lykkes, og det har vi ikke gjort regelmessig i fortiden, svarer Woodward når han blir spurt om hva som har gått galt på overgangsmarkedet de siste årene.

– Nå har vi gjort store endringer i rekrutteringsarbeidet. Vi har gjort store investeringer. 

Woodward forteller at klubben har økt antall speidere fra 12 til 60, og at de får inn 15 000 rapporter om ulike spillere årlig.

Spillernes karakter skal være noe som vektlegges og det settes høye krav i Ole Gunnar Solskjærs «kulturelle reboot», sier Woodward.

– Avgjørelsene i rekrutteringsarbeidet tas av fotballeksperter. Mitt ansvarsområde er de økonomiske midlene. Manageren har alltid vetorett. Vi hadde aldri signert en spiller manageren ikke ønsker seg, for da ville han ikke brukt spilleren. Samtidig føler vi at rekrutteringsavdelingen med ekspertene også må ha vetorett.

– Det er en prosess der vi ender opp med tre spillere på en ønskeliste. Vi forsøker å kombinere det vi ser med våre egne øyne med data og analyseverktøy.

NY START: Ole Gunnar Solskjærs prosjekt gir Ed Woodward tro på fremtiden.

Intet nytt om ny direktør

Det siste året har det vært mye snakk om at Manchester United skal ansette en teknisk direktør, men enn så lenge har ingen fått jobben.

Woodward forteller at han snakket med José Mourinho om en mulig ansettelse og sier også at tidligere klubbsekretær John Alexander var en slags fotballdirektør.

– Vi liker ideen om en leder som har et overordnet ansvar. Det vil også være positivt med hensyn til tanken om å utvikle laget over et tre og fem års perspektiv. Dette er vi allerede i gang med fordi manageren gjør det sammen med Michael Carrick og Mike Phelan. 

– Ole var for eksempel veldig interessert i signeringen av Hannibal Mejbri og ser ofte de unge spillerne i aksjon. Utvikling står i hodet på ham, men det betyr ikke at vi ikke skal forsterke det ytterligere. 

Spørsmålet mange stiller seg er hvor stor makt Woodward vil gi til en teknisk direktør.

– Jeg har ingen interesse av å holde på makt. Jeg liker å delegere så mye jeg kan. Jeg tar ikke avgjørelser fra dag til dag, så det vil ikke være mye for meg å gi slipp på. Det er to-tre personer som rapporterer til meg om det fotballmessige, og det vil bare være en fordel om det blir én person i stedet.

– Jeg er ikke involvert i rekrutteringen som folk tror jeg er. Det er en myte at jeg finner spillere på YouTube. Det er en kunst å finne spillere, og det er ikke noe jeg har i meg. Jeg ønsker meg bare disiplin i arbeidet, for dersom du skal investere store summer på en spiller er du nødt til å være sikker på at du velger riktig. 

EIERE: Glazer-familien har hatt kontroll over Manchester United siden 2005.

Tror ikke på salg

I det som har vært et turbulent 2019 for Manchester United har det også vært rykter om et mulig oppkjøp fra Saudi-Arabia.

Woodward forteller at han har daglige samtaler med representanter fra Glazer-familien, og han har ingen tro på at amerikanerne i det hele tatt vurderer å selge klubben.

– Mitt inntrykk er at de er her på langsiktig basis. Min forståelse er at det aldri har vært noen diskusjoner om salg av klubben, sier Woodward.

Du kan lese hele intervjuet ved å abonnere på «United We Stand».

Powered by Labrador CMS