Sportsdirektør tidligst i 2020?

Det skal Ed Woodward ha sagt tidligere denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Den anerkjente journalisten Rory Smith skriver nå for New York Times, og en i en lengre sak mandag skriver han om United, Ole Gunnar Solskjær, managerspørsmålet og jakten på en sportsdirektør.

Der dukker det opp litt interessant informasjon, blant annet at Ed Woodward tidligere denne sesongen skal ha fortalt en mulig kandidat at han ikke forventet å ansette en sportsdirektør før om to år.

– Tidligere i sesongen, da media koblet en potensiell kandidat til jobben, så kontaktet personen Woodward for å informere ham om at det ikke var han som var kilden til artiklene. Woodward skal da ha fortalt ham at han ikke forventet å ansette noen i jobben på to år, skriver Smith.

SJEFEN: Ed Woodward sitter foreløpig på det meste av makten i United.
SJEFEN: Ed Woodward sitter foreløpig på det meste av makten i United.

United skal også ha vært i kontakt med et headhunting-firma som er spesialister på sportsrekruttering, men i samtalene med disse skal de ha stilt mer spørsmål enn de har gitt svar om sportsdirektør-rollen, selv om dette også kan ha vært bevisst for ikke å åpne seg opp for en tredjepart.

Samtidig stiller Smith spørsmålet om United faktisk har bestemt seg for hva slags rolle og ikke minst maktfordeling det skal bli med en eventuell sportsdirektør på plass.

United har jo vært managerstyrt, men med en meget sterk Ed Woodward på toppen – som altså senest i 2018 overprøvde manageren om både mulige spillerkjøp og kvaliteten på Uniteds tropp.

– Klubben har ikke bestemt seg for verken tittel eller ansvarsområder for personen de jakter på. (…) Uten klare ansvarsområder er det også sannsynlig at interessante navn mister interesse for jobben, skriver han.

Les hele saken i New York Times her.

Powered by Labrador CMS