– United leter fortsatt etter sin egen ideologi

Rio Ferdinand mener United burde se til Ajax og Bayern München.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med The Telegraph forteller den tidligere kapteinen at han ser for seg en fremtid der tidligere spillere spiller en stor rolle for Manchester United. 

40-åringen har, sammen med Darren Fletcher, blitt linket til en rolle som sportsdirektør/teknisk direktør i lang tid. Men det er lite som tyder på at en ansettelse der er like rundt hjørnet.

Den tidligere forsvarskjempen deler likevel sine tanker om situasjonen og stillingen.

– Manchester United leter fortsatt etter sin egen ideologi. De gikk vekk fra den da Sir Alex Ferguson forlot klubben. De har prøvd med forskjellige managere, men de må spikre en filosofi og en ideologi. I tillegg må den gjennomsyre klubben. Den kan ikke bare gjelde for førstelaget, sier Ferdinand. 

NESTE SOMMER?: Onsdag spekulerer engelske medier i om Woodward ikke kommer til å ansette en teknisk direktør denne sommeren likevel.
NESTE SOMMER?: Onsdag spekulerer engelske medier i om Woodward ikke kommer til å ansette en teknisk direktør denne sommeren likevel.

Videre trekker han frem Ajax og Bayern München som suksesshistorier som United burde se til. Hvor tidligere spillere gjør det godt i ledende roller. Han nevner også Pep Guardiola og Jürgen Klopp som gode eksempler å følge, men at de har klart å skape sine suksesser fordi de har fått tiden de trengte.

Ferdinand tror ikke at jobbeskrivelsen er ferdigskrevet, men uavhengig av det fristes han av tanken på en direktørstilling.

– Alt handler om hvordan stillingen blir utformet, og jeg tror ikke den er helt konkretisert hos United enda. Det er nok fortsatt en del som må diskuteres, men det er klart at en slik rolle – med alt ansvaret man får – frister. Man kan ikke lyve å si at det ikke gjør det. Muligheten til å forme en klubb som er så stor som United. Det er en enorm jobb.

Rapportene i det siste har uansett handlet mer om en mulig rolle i en slags overgangskomité heller enn at denne sportsdirektørstillingen fylles av Fletcher eller Ferdinand.

Powered by Labrador CMS