– Vi må ha tålmodighet. Ole bygger for fremtiden

United-ledelsen gir Ole Gunnar Solskjær sin fulle støtte til å bygge klubben i et langsiktig perspektiv.

Publisert Sist oppdatert

Det kom frem under en telefonkonferanse som Ed Woodward og United-ledelsen hadde med investorer og forretningsforbindelser etter at årsregnskapet ble lagt frem.

Vanligvis innleder Woodward disse seansene med solskinnshistorier om Uniteds tiltrekningskraft på supportere så vel som kommersielle aktører, men tirsdag ettermiddag var det en kamplysten Woodward som tok ordet for å forsvare både klubben og manager Ole Gunnar Solskjær.

– Ikke så lett å se for andre

Woodward var krystallklar på at Manchester United er på rett kurs og sier ledelsen har gitt Ole Gunnar Solskjær forsikringer om at han kan bygge stallen i et langsiktig perspektiv.

TENKER LANGSIKTIG: Ole Gunnar Solskjær hilser på maskottene før Uniteds bortekamp mot Southampton. Ed Woodward sier United-ledelsen og Solskjær er samstemte i filosofien om å bygge klubben i et langsiktig perspektiv.

– Vi og vår globale fanskare forlanger suksess. Suksess betyr å vinne troféer. Det målet og den standarden har aldri endret seg for Manchester United. Vi har gjort betydelige investeringer i akademiet, rekrutteringen av nøkkelpersoner og fasilitetene på treningsanlegget og dette er investeringer som ikke er så enkle å se for utenforstående, påpekte Woodward.

Og fortsatte:

– Vi har over tid utvidet avdelingen for spillerlogistikk betydelig for å øke effektiviteten og produktiviteten. Mange av de mest erfarne i disse posisjonene har vært i klubben i over ti år. Anbefalinger blir gjort og avgjørelser tatt hver eneste dag av denne avdelingen i samarbeid med manageren og hans stab, forklarer Woodward.

Ga Solskjær forsikringer i mars

Før Ole Gunnar Solskjær fikk managerjobben i United på permanent basis i mars, hadde han flere samtaler med ledelsen. Solskjær har flere ganger sagt at han tenker flere sesonger frem i tid og den nye filosofien fansen nå er vitne til, er en felles strategi nedfelt av både nordmannen og ledelsen i klubben.

– Investeringene vi har gjort, sammen med de forsikringene vi ga til Ole og hans stab i mars, har gitt oss et fundament for suksess. Samtidig som vi er trygge på at denne satsingen vil gi resultater, er det viktig at vi er tålmodige når Ole og staben hans bygger for fremtiden. Vi vil fortsette å ha fokus på langsiktige mål og vil ikke la oss distrahere av forstyrrende elementer på kort sikt, sier Woodward.

FREMTIDEN: Aaron Wan-Bissaka og Andreas Pereira er begge unge lovende spillere som skal bli en del av fremtiden til United.

Som alltid for United var overgangsvinduet i sommer intenst, og klubben ble linket til hundrevis av spillere, nesten alle uten noen rot i virkeligheten, skal vi tro Woodward.

– Til tross for dette var klubben, i samarbeid med manageren, tidlig på banen og kunne tilnærme oss overgangsvinduet med et klart fokus. Daniel James, Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire sluttet seg til en sterkt tropp. Vi har også gitt nye kontrakter til flere nøkkelspillere som David de Gea, Marcus Rashford og Victor Lindelöf i tillegg til flere andre spillere som signerte nye kontrakter tidligere i sesongen. Vi er optimistisk med tanke på fremtiden, sier United-sjefen.

Ingen nyheter om en sportsdirektør

Woodward påpeker også at det ikke bare har blitt hentet spillere denne sommeren. Flere har også forlatt klubben, og det er helt i tråd med filosofien til United.

– Salg og utlån av spillere denne sommeren har gjort det mulig for manageren å involvere flere av våre unge spillere og skape en kultur og et fundament for å bygge opp et nytt vinnerlag, sier han.

TRE TENÅRINGER FRA START: United stilte med Mason Greenwood, Tahith Chong og Angel Gomes fra start mot Astana. Det er første gangen United har stilt med tre tenåringer fra start i en europacup-kamp siden oppgjøret mot Besiktas i 2009.

Woodward kom også kort inn på de mange spekulasjonene om en ny sportsdirektør, eller «Head of Football» som rollen omtales som internt i United.

– Vi vurderer fortløpende hvordan vi kan utvikle fotballdelen best mulig. Vi har gjort store fremskritt på rekrutteringssiden allerede. Filosofien til denne klubben er en ungdomsledet angrepsfotball og det er den rette veien fremover. Alle i klubben, inkludert styret, manageren, spillerne og staben forblir fast bestemt på å ta United tilbake til toppen av engelsk fotball, sier Woodward.

Uniteds øverste administrative sjef gikk også langt i å antyde at klubben vil strekke seg langt på overgangsmarkedet i fremtiden.

– Vi skal foreta de nødvendige investeringene for at dette skal skje gjennom investeringer i nøkkelpersoner, i akademiet og i førstelagsspillere. Denne langsiktige planen for å bygge en slagkraftig stall er den rette, var den klare meldingen fra Woodward.   

Powered by Labrador CMS