Sjelden Woodward-uttalelse om overgangsvinduet: – Holdt det vi lovet

Ed Woodward uttrykker sin støtte til Ole Gunnar Solskjær og argumenterer for at Manchester United har levert som lovet på overgangsmarkedet det siste året.

Publisert Sist oppdatert

Tre ganger i året stiller Ed Woodward til et «Fans Forum» for å diskutere tingenes tilstand med supporternes representanter.

20. november ble møtet gjennomført digitalt, med Woodward, markedsdirektør Richard Arnold, kommunikasjonssjef Charlie Brooks og seks øvrige klubbansatte involvert.

Der gjorde Manchester Uniteds administrerende direktør en konsis evaluering av klubbens investeringer i sommer. I august og september var det daglige rapporter om jakten på Jadon Sancho. Til slutt ble Dortmund-stjernene værende i Tyskland, mens Donny van de Beek, Alex Telles, Edinson Cavani, Facundo Pellistri og Amad Diallo kom inn.

– I april sa jeg i dette forumet at vi var bestemte på å forsterke laget, samtidig som vi skulle være økonomisk disiplinerte i pandemien, sa Woodward.

– Jeg mener vi holdt det vi lovet. Inkludert kjøpene i sommer har vi brukt over 200 millioner euro siden sommeren 2019. Det er mer enn noen annen europeisk storklubb i samme periode. Vi vil støtte Ole videre med en langsiktig tilnærming til rekruttering fokusert på sommervinduene.

UNITED-AKTUELL: Men Jadon Sancho ble værende i Borussia Dortmund i 2020/21-sesongen.
UNITED-AKTUELL: Men Jadon Sancho ble værende i Borussia Dortmund i 2020/21-sesongen.

– Progresjon under Ole

Med Bruno Fernandes som en av klubbens mest innflytelsesrike signeringer siden Sir Alex Ferguson trakk seg tilbake, returnerte Manchester United til det gjeve selskap i Champions League i inneværende sesong.

Etter en tøff start på sesongen brant det virkelig under beina på Ole Gunnar Solskjær etter et overraskende 1-2-tap for Istanbul Basaksehir. Ifølge lokalavisen var klubben i kontakt med Mauricio Pochettino, men med fire strake seirer fikk nordmannen arbeidsro.

Nå venter alle i spenning på om det blir avansement i Champions League etter hjemmetapet for Paris Saint-Germain.

I uttalelsen uttrykker Woodward at han ser progresjon med Solskjær. For ordens skyld, dette ble sagt etter 3-1-seieren mot Everton.

– Det som skjer på banen er vår største prioritet. Selv om det ikke er det samme uten fans på stadion, har vi hatt mange oppturer siden vårt forrige møte i april. Vi endte på tredjeplass i Premier League etter å ha avsluttet sesongen med en rekke på 14 kamper uten tap, og vi har hatt fantastiske seirer mot PSG og RB Leipzig i Champions League denne sesongen, sa Woodward.

– Selvfølgelig er det mye hardt arbeid som gjenstår for å skape stabiliteten vi trenger for å vinne trofeer. Men vi ser positive tegn på banen og på trening som styrker troen vår på at det er progresjon under Ole.

LÆREMESTER: Ole Gunnar Solskjær med Marcus Rashford på treningsfeltet.
LÆREMESTER: Ole Gunnar Solskjær med Marcus Rashford på treningsfeltet.

Jobber med myndighetene

Solskjær har snakket mye om pandemiens ringvirkninger på sine pressekonferanser. Manchester United er ikke en av klubbene som kan slippe supportere inn på stadion igjen i første omgang.

Woodward forteller at klubben jobber med å få United-fansen tilbake på Old Trafford så fort som mulig.

– Vi vet at dere alle savner Old Trafford like mye som laget savner dere. Vi jobber hardt med myndighetene for å sørge for at supportere kan returnere trygt til fotballkamper så raskt som mulig. Det er utvilsomt vanskeligere for spillerne uten fansen der, sa direktøren.

– Folkehelsen må alltid komme først, og vi erkjenner at vi må be om ytterligere tålmodighet ettersom vi kjemper for å holde viruset under kontroll i vinter. Vi er likevel optimistiske og tror situasjonen vil bli gradvis bedre når vi går inn i 2021.

Neste «Fans Forum» vil sannsynligvis avholdes i februar eller mars.

TOM STADION: Manchester United må spille for tomme tribuner også de neste ukene – minst.
TOM STADION: Manchester United må spille for tomme tribuner også de neste ukene – minst.
Powered by Labrador CMS