Mourinho-sparkingen: Kostet United 20 millioner

Manchester United presenterer rekordstor inntjening i 2. kvartal, men Ed Woodward er mest fornøyd med den positiviteten Ole Gunnar Solskjær har brakt til klubben.

Publisert Sist oppdatert

Det viser de ferske regnskapstallene fra Manchester United som ble lagt frem torsdag ettermiddag.

Uniteds øverste administrative leder Ed Woodward er strålende fornøyd med hvordan klubben har utviklet seg under Solskjærs ledelse. 

– Utnevnelsen av Ole og Mike som midlertidig manager og assistent, sammen med Kieran, Michael og Emilio, har hatt en positiv innvirkning på hele klubben. Vi er meget fornøyde med forbedringen laget har vist siden desember og ser frem til en sterk avslutning av 2018/19-sesongen, sier Woodward. 

– Jeg gratulerer Ole med utnevnelsen til månedens manager og Marcus Rashford som månedens spiller, legger Woodward til.

Oppsving under Solskjær

Det er første gangen Woodward uttaler seg offentlig om Solskjærs jobb som United-manager, og Woodwards har grunn til å være tilfreds.

Samlet sett viser de justerte regnskapet et overskudd på 46.3 millioner pund mot 23.9 i samme periode i fjor. Det er en resultatforbedring på hele 93.7%.

POSITIV INNFLYTELSE: Ed Woodward roser Ole Gunnar Solskjær og trenerteamet som har gitt United et betydelig løft siden desember.
POSITIV INNFLYTELSE: Ed Woodward roser Ole Gunnar Solskjær og trenerteamet som har gitt United et betydelig løft siden desember.

Regnskapstallene for 2. kvartal strekker seg fra 1. oktober til 31. desember 2018.

Manchester United har tidligere signalisert at de venter at det endelige årsresultatet for inneværende regnskapsår (1. juli 2018 – 30 juni 2019) vil vise inntekter på mellom 615 og 630 millioner pund.

Den prognosen står fast. 

En av nøkkelfaktorene i Uniteds anslag for økte inntekter er at klubben fremdeles vil spille i Champions League.

Selv om det ble en nesestyver mot PSG, har United, under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, tatt solide steg i riktig retning.

NOE Å TENKE PÅ: Avram Glazer og broren Joel vil sammen med Ed Woodward finne den nye United-manageren i sommer. Kanskje har de allerede den perfekte kandidaten i Ole Gunnar Solskjær?
NOE Å TENKE PÅ: Avram Glazer og broren Joel vil sammen med Ed Woodward finne den nye United-manageren i sommer. Kanskje har de allerede den perfekte kandidaten i Ole Gunnar Solskjær?

Målet om en Champions League-plass virker også i aller høyeste grad oppnåelig ettersom United i øyeblikket ligger på fjerdeplass som gir automatisk Champions League-spill neste sesong.

Da Solskjær overtok som manager like før jul, lå United henholdsvis elleve og åtte poeng bak London-rivalene Chelsea og Arsenal, men United har nå passert begge to.

Nøkkeltallene fra 2. kvartal som er verdt å merke seg er først og fremst følgende:

Manchester United PLC20182017Endring
Inntekter totalt208.6177.417.6 %
Kommersielle inntekter65.965.3 0.9%
TV-rettigheter103.775.237.9%
Inntekter fra kampdag39.036.95.7%
Nettogjeld317.7328.6– 3,3%

Alle tall i millioner pund

Mourinho-sparking til 20 mill pund

Regnskapet viser også at Uniteds lønnskostnader stiger betydelig til 77.9 millioner pund. Det er en økning på 8,2 millioner pund og det tilsvarer 11,8 prosent sammenlignet med samme periode sist regnskapsår. 

Woodward forklarer også at det kostet United 19,7 millioner i kompensasjon til José Mourinho og trenerstaben hans som ble sparket i desember.

Powered by Labrador CMS