Gjelden øker: – Ser fruktene av investeringene vi har gjort

Mandag presenterte Manchester United kvartalsrapporten for juli, august og september i 2019. Ed Woodward holdt en kort og konsis tale til investorene.

Publisert Sist oppdatert

Det store utropstegnet er at nettogjelden har økt med 137,3 millioner pund. Mens nettogjelden i 2018 var på 247,5 millioner pund, er den i dag på 384,5 millioner – en økning på over 55 prosent.

Den kraftige økningen handler sannsynligvis om at klubben har brukt egne midler på å kjøpe spillere eller på å betale det de skylder for tidligere overganger fremfor å ta opp lån.

Per 30. september var klubbens samlede bruttogjeld på 524 millioner pund.

Til investorene snakket Woodward gjentatte ganger om investeringene klubben har gjort på ulike områder, spesielt på akademiet.

– Vi begynner allerede å se fruktene av investeringene vi har gjort, og vi vil gjøre ytterligere investeringer i fremtiden, sa Woodward, som mener klubben er i en sterk økonomisk posisjon til tross for en «variabel» start på sesongen i Premier League.

SJEFER: Ed Woodward (t.v.) og Richard Arnold.
SJEFER: Ed Woodward (t.v.) og Richard Arnold.

– Vi har en klar visjon

Woodward nevnte også kvinnelagets suksess i WSL og fortalte at hjemmekampen mot Liverpool sendt på Sky Sports er den tredje mest sette Premier League-kampen noen gang.

– Vi har en klar visjon med hensyn til fotballfilosofi og rekruttering. De siste års betydelige investeringer innenfor overganger, rekrutteringsinfrastruktur, analyse og akademi begynner allerede å gi frukter, sier Woodward i pressemeldingen.

– Vi er veldig stolte over at vi nærmer oss milepælen med den 4000. kampen med en akademispiller i troppen, og vi er optimistiske med tanke på de unge spillerne som er på vei opp.

– Vårt mål er å vinne trofeer ved å vinne underholdende fotball med et lag kombinert av akademi- og verdensklassespillere.

POPULÆRT OPPGJØR: Bare to kamper er sett mer i Premier League enn United-Liverpool i 2019.
POPULÆRT OPPGJØR: Bare to kamper er sett mer i Premier League enn United-Liverpool i 2019.

Økte inntekter

For øvrig er det verdt å merke seg hvordan Champions League utgjør en forskjell i regnskapet fra 2018 til 2019.

Klubben beregner at de vil tjene omtrent 67 millioner pund mindre når de spiller i Europa League og ikke i Champions League. TV-rettighetene er blant annet redusert med 23,1 prosent til 32,9 millioner pund.

Samtidig viser regnskapet at lønningene er redusert med 8,8 prosent ettersom laget ikke kvalifiserte seg til Europas gjeveste klubbturnering.

Totalt sett øker inntektene til 135,4 millioner pund. Dette handler først og fremst om kommersielle inntekter (økning på 5,9 prosent til 80,4 millioner pund) og inntekter på kampdag (økning på 35,6 prosent til 22,1 millioner pund).

Det gjør at markedssjef Richard Arnold er optimistisk.

– Den kommersielle styrken underbygger vår evne til å finansiere videre utvikling på og utenfor banen, sa Arnold til investorene.

INTERESSERT I UNITED-ØKONOMIEN?

Powered by Labrador CMS