– Raiola fikk Woodward på banen

Den tidligere pizzabakeren gjorde Sir Alex Ferguson forbanna, men har blitt Ed Woodwards viktigste allierte på overgangsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

I Manchester United var man overbevist om at Romelu Lukaku var på vei til Chelsea, men så kom en telefon fra Mino Raiola som endret alt.

Raiola inviterte United og Ed Woodward til forhandlingsbordet og Woodward lot seg ikke be to ganger, skriver Telegraph.

Deler agent med Pogba

Mino Raiola er agenten som Sir Alex Ferguson kalte en uærlig drittsekk etter at Raiola orkestrerte Paul Pogbas overgang til Juventus i 2012.

– Det finnes en og annen agent jeg simpelthen ikke liker. Paul Pogbas agent Mino Raiola er en av dem. Han og jeg var som olje og vann, skrev Ferguson i sin biografi. 

KRITISK: Det er ikke mer enn et par dager siden Sir Alex Ferguson omtalte Raiola som en drittsekk. Nå kan Raiola være mannen som sender Romelu Lukaku til United.

Det er bare noen dager siden Ferguson gjentok kritikken av Raiola da han holdt en pep talk for rugby-klubben Sale Sharks.

Men mye vann har rent under broene som krysser Manchester Ship Canal siden den gang og sist sommer var Raiola mannen som stod bak tre av de fire kjøpene til Manchester United.

Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mikhitaryan og Paul Pogba benytter alle Raiola som sin agent.

Og enda viktigere akkurat nå, Romelu Lukaku gjør det samme.

BANENS GIGANT: Paul Pogba var stor da United vant Europa League-finalen i Stockholm. Franskmannen deler agenten Mino Raiola med Romelu Lukaku og skal ha vært en av de som overbeviste Lukaku om å dra til United.

Både Everton, Chelsea og Lukaku selv skal ha vært av den oppfatningen at en overgang tilbake til de regjerende seriemesterne i London ville skje denne sommeren. Men da forhandlingene stod bom fast, reagerte Raiola og fikk United på banen, skriver Telegraph.

Omstridt, men lykkes ofte

Mino Raiola kom i FIFAs søkelys da det ble kjent at han hadde tjent grovt på Pogbas overgang fra Juventus til United. FIFA ga agenten og Juventus bøter, men Raiola selv avviste på det sterkeste at han hadde tjent så mye som 41 millioner pund på overgangen.

Det er ikke mer enn én måned siden Raiola uttalte at United hadde fått Paul Pogba på billigsalg og at en prislapp på 100 millioner pund for Romelu Lukaku ikke ville skremme potensielle kjøpere. 

Selv om salgssummen som oppgis for Lukaku, 75 millioner pund, er noe lavere enn Evertons opprinnelige prisforlangende, er det liten tvil om at Raiola nok en gang vil stå bak en av sommerens aller største overganger.

Under Sir Alex Ferguson og David Gill var Jorge Mendes agenten som stod bak flere av de største overgangene til United. Men selv om José Mourinho også har Mendes som sin agent, har det vært Raiola som har vært den viktigste mannen for United på overgangsmarkedet siden portugiseren inntok managerstolen på Old Trafford.

Selv om Raiola betegner seg selv som overgangskonsulent, et begrep man etter sigende ikke skal være spesielt begeistret for i Manchester United, skal forholdet mellom den omstridte agenten og Ed Woodward være solid.

Og nettopp det kan ha vært en sterkt medvirkende årsak til at Raiola fikk United og Woodward til å reagere da forhandlingene med Chelsea stod på stedet hvil. 

Powered by Labrador CMS