Hvem er det som bestemmer?

Det er tre – maksimalt fire mann – som tar avgjørelsen om managerens fremtid.

Publisert Sist oppdatert
rarnold
Richard Arnold.

Uansett om Louis van Gaal faktisk var villig til å gi seg eller ikke, så er det ingen tvil om at United-managerens posisjon kunne vært sterkere.

Han overlevde imidlertid da det stormet som verst i mediene både gjennom jula og denne uka, men hvem er det da som har tatt avgjørelsene?

Undertegnede sådde kanskje selv tvil, da jeg i en kommentar nevnte at det vil bli interessant å se hva Sir Alex Ferguson og David Gill har sagt underveis i den nåværende prosessen. Det burde jeg ikke skrevet. Som noen påpekte, disse to blir i beste fall av og til blir spurt til råds.

The Telegraphs Paul Hayward skriver i en sak torsdag kveld at det bare er fire personer som er med i de avgjørende diskusjonene om managerens fremtid. Det er Ed Woodward, kanskje hans høyre hånd, Richard Arnold, samt Joel og Avram (også kalt Avi) Glazer, sønnene til avdøde Malcolm Glazer.

avramjoe
Avram og Joe Glazer.

Det er alt.

Møtene mellom disse fire foregår som oftest via telefon-konferanser, siden de gjerne befinner seg på ulike kontinenter, og avisa understreker at verken Sir Alex eller Bobby Charlton, som begge er klubbdirektører, har noen ting med disse møtene å gjøre. De blir sannsynligvis ikke informert om når møtene gjennomføres, heller.

Husk også: Louis van Gaal er Ed Woodwards mann, og Woodward er altså Glazers mann. Sistemann i gruppa, Richard Arnold, er også Woodwards høyre hånd og mannen som sammen med Woodward har sørget for at United er blitt den pengemaskinen den er. Det sier sitt om gruppa som skal ta avgjørelsen, og på hvilken side de hører hjemme.

Stoke City v Manchester United - Premier League

– Noen vil undre seg over hvordan Woodward selv kan overleve i jobben (…), men det er ingen tegn på at Glazers ser det på den måten. Følelsen er at eierne vil legge all skyld på Van Gaal. Dermed vil de også stole på at Woodward alene er rett mann til å finne erstatteren.

Maktbalansen, som heller så klart mot gutta som har gjort United til en pengemaskin, kan også bli et problem for Ryan Giggs’ ambisjoner.

– Om Class of 92 skulle overta kan det føre til en endring i maktbalansen, og potensielt komplisere Glazers kommersielle agenda, hvor pendelen igjen svinger klart tilbake mot fotball-delen av klubben.

Les hele The Telegraph-artikkelen her.

Powered by Labrador CMS