– Må svare for planer om ny superliga

Premier League vil kreve svar fra United og Liverpool.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag avholdes et nytt møte for medlemsklubbene i Premier League.

LES OGSÅ: Slik vil en ny europeisk superliga bli

Avisen The Sun skriver at Ed Woodward og Liverpools administrative sjef Billy Hogan må forklare resten av Premier League-klubbene om de to klubbenes involveringer i planene om en ny europeisk superliga.

HVOR GÅR VEIEN? Vil United støtte planene om en ny europeisk superliga, eller er det et soloinitiativ fra Uniteds og Liverpools eiere. Ed Woodward må trolig svare på vegne av Uniteds eierfamilie under torsdagens PL-møte.
HVOR GÅR VEIEN? Vil United støtte planene om en ny europeisk superliga, eller er det et soloinitiativ fra Uniteds og Liverpools eiere. Ed Woodward må trolig svare på vegne av Uniteds eierfamilie under torsdagens PL-møte.

Planene har blitt møtt av massiv motstand fra flere nasjonale ligaer og ikke minst av UEFA som er europeisk fotballs øverste organ.

Strukturen til den nye superligaen ble i utgangspunktet lagt opp få følgende måte: 

  • En liga med 15 permanente lag og fem lag som kvalifiserer seg hver sesong.
  • Lagene blir delt i to grupper med ti lag og der de fire beste i hvert gruppe går videre til et sluttspill med kvartfinaler, semifinaler og finale.
  • Alle kampene foregår i midtuka, bortsett fra finalen.
  • Hver av de 15 klubbene som regnes som grunnleggere av superligaen (SL Founding Members) garanteres en inntekt på ca. 3,5 milliarder kroner.
  • Totalt blir det spilt 180 gruppespillkamper. Totalt 193 kamper
  • Alle lag får garantert spilt 18 kamper hver.
  • På superligaens generalforsamling er det bare de 15 grunnleggerne som har stemmerett.

La Liga-sjef Javier Tebas har tidligere anklaget United-eier Joel Glazer og Liverpool-eier John Henry for å hatt hemmelige samtaler med klubber som Real Madrid og AC Milan, samt FIFA-sjef Gianno Infantno.

De angivelige planene om en ny europeisk superliga skal foreløpig ha blitt lagt på is på grunn av uenighet om strukturen i ligaen, men de skal likevel ha irritert lederne av de mindre Premier League-klubbene som ikke vil få nyte godt av den nye ligaen.

For Woodward kan dagens møte bli en ekstra lei nøtt ettersom United-sjefen også sitter i en UEFA-komité organisert av UEFA-sjef Aleksander Ceferin, som skal vurdere endringer i Champions League-formatet.

Powered by Labrador CMS