Ikke så ille likevel?

Ed Woodward forsvarer den upopulære Glazer-familien.

Publisert Sist oppdatert

I 2005 ble Manchester United overtatt av Glazer-familien, noe som ikke falt i god jord hos alle United-supportere.

Enkelte United-tilhengere var så rasende at de stiftet en ny fotballklubb i protest mot amerikanernes inntog – FC United.

Mange supportere som forble lojale var bekymret for klubbens økonomi, med tanke på den massive gjelden Glazer-familien tok med seg inn i klubben. Kritikerne mente at dette ville hemme Manchester United på overgangsmarkedet, samt være en fare for klubbens sunne økonomi på lengre sikt.

De aller verste skeptikerne så for seg et scenario hvor Manchester United ville rase nedover ligasystemet, litt på samme måte som Leeds United gjorde da de ble rammet av økonomisk krise.

Glazer-familien har imidlertid holdt seg stille i bakgrunnen og sett klubben vinne fem Premier League-titler på åtte sesonger, og United har også vært i tre Champions League-finaler, hvor én av dem endte med triumf.

I et eksklusivt intervju med United We Stand, blir Uniteds upopulære eiere tatt i forsvar av Ed Woodward.

– Jeg er klar over den allmenne frykten om en usikker fremtid under dette lederskapet, så jeg føler at vi må forklare hva gjelden betyr i praksis, fortalte han.

Fjorårets tall var meget oppløftende for Glazer-familien, og Ed Woodward tror at amerikanerne vil bli værende på Old Trafford – om ikke bokstavelig talt, så i hvert fall på papiret. Eierne har nemlig blitt beskyldt for å ikke være interessert i det sportslige, og kritikere hevder at flere av familiemedlemmene aldri har vært på Old Trafford.

– Jeg kan forstå fansens mistillit mot Glazerne. Tiden vil muligens vise at de er bedre enn hva ryktet tilsier, spesielt når man sammenlikner med andre eiere.

– Jeg kan ikke svare for dem, siden jeg ikke vet hva intensjonene deres er. Jeg forventer at de fortsetter å eie og være involvert i klubben i mange år fremover.

Hva er din mening om Glazer-familien?

Powered by Labrador CMS