– Å ikke ansette en sportsdirektør stinker av ubesluttsomhet

I sin seneste spalte skriver Andy Mitten om Glazer-familien, Ed Woodward, Louis van Gaal-uttalelsene og mangelen på en sportsdirektør.

Publisert Sist oppdatert

Få følger Manchester United så tett, og kjenner dem så godt, som Andy Mitten. Den britiske journalisten har skrevet flere saker for United.no, og skriver fast for flere engelske medier.

Med gjevne mellomrom leverer han en spalte til magasinet FourFourTwo. Onsdag var han fremme med pennen igjen og skrev om blant annet den avventende ansettelsen av en sportsdirektør, samt intervjuet med Louis van Gaal som nylig ble publisert i the Guardian.

I spalten sin trekker Mitten raskt frem et sitat fra Uniteds tildligere manager:

– Jeg fikk ikke alltid spillerne jeg ønsket meg. Det er problemet. Det var Woodward, og hans høyre hånd Matt Judge [head of corporate development]. Judge møtte jeg innimellom, men ikke altfor mye. Så var det sjefsspeideren. Det var strukturen, men du er alltid avhengig av Woodward og Judge.

Intervjuet Mitten sikter til kan du lese her: – United har ikke organisasjonen som skal til for å få de beste spillerne

FÅR GJENNOMGÅ: Ed Woodward får høre det fra nederlenderen han ansatte før 14/15-sesongen. United-sjefen har også fått kritikk fra flere hold den siste tiden.

Andre ting Van Gaal trakk frem i intervjuet med the Guardian var at en sportsdirektør må ha kjennskap til spillet, treningsmetoder, erfaring med forberedelser, pedagogiske ferdigheter samt å tenke helhetlig på strukturen. Vedkommende trenger mye erfaring fra fotballverden, og når du er i den posisjonen (direktør) må man opparbeide seg et navn og et nettverk, og bruke de aktivt.

– Poenget hans er godt, og han gjør rett i å trekke frem de gode kvalitetene man trenger i en sportsdirektør. Det er kjent at Mourinho ikke ville ha en slik ordning, men han fikk sparken i desember, skriver Mitten.

– Det er nå under en måned til spillerne returnerer til trening, og manageren ønsker at alle innkjøpene skal være ferdig til da. Han (Ole Gunnar Solskjær) vet at han vil miste jobben om han ikke leverer, slik som de tre før ham. Men Ed Woodward vil da settes under press og få enda mer kritikk. Woodward kan være Glazer-familiens mann, men Solskjær er mye mer populær hos fansen. Woodward leverer kjempegode økonomiske tall, men fansen må ha mer. Eierne må vite hvilken retning Manchester United skal i før klubben synker ende lengre ned.

MAKTSTRUKTUR TIL BESVÆR: Mitten mener at United ikke kommer noen veg slik strukturen på toppen av klubben er nå.

– Å ikke ansette en sportsdirektør stinker av ubesluttsomhet. Hvis United har planer om å gjøre det, så gjør det da. Det er en ekstremt attraktiv stilling for noen av de beste i bransjen, men personen som ansettes må bli gitt makten til å faktisk gjøre jobben. Systemet som er nå har åpenbart ikke fungert og trengs sårt å forandres.

– Hvis klubben vil gi Solskjær den makten er det helt greit, men da er de nødt til å gjøre det, og stole på ham. Så lenge klubben er ubesluttsom hjelper ikke det noen verdens ting for dette rettningsløse skipet United virker å være, avslutter han.

Du kan lese hele spalten hans i FourFourTwos nettplatform her.

Powered by Labrador CMS