United distanserer seg fra europeisk superliga

Publisert Sist oppdatert

Fremtidens Champions League er et aktuelt tema om dagen. Stadig omtales et scenario der de største Premier League-klubbene en dag kan bryte ut av den engelske ligaen og danne en europeisk superliga med andre klubber som Barcelona, Bayern München og Paris Saint-Germain.

Under «Fans Forum»-møtet i november uttrykte Ed Woodward en direkte skepsis mot forslaget. Manchester United-direktøren mener alle endringer i UEFAs turneringer må styrke det nasjonale ligasystemet.

– Vi mener alle endringer i europeiske turneringer etter 2024 må gjøres med den hensikt å styrke nasjonale ligaer. Andre nasjonale ligaer mener det samme, basert på samtaler vi har hatt med klubber i andre land, sa Woodward. 

Uttalelsen kommer bare to måneder etter at Manchester United var involvert i «Project Big Picture» – et forslag med omfattende endringer i det engelske ligasystemet som ikke ble tatt godt imot.

– Det er viktig å understreke at dette var arbeid som ikke var ferdig, sa Woodward til sitt forsvar i møtet.

– Det var ikke et forsøk på å tilrive seg makt bak kulissene. Det var bare en skisse med forslag til endringer. Det neste steget hadde vært å legge det fram for aksjonærene og se om de var enige.

Les hva Woodward sa om overgangsvinduet og manager Ole Gunnar Solskjær her!

Powered by Labrador CMS