– Skal bistå United i managerjakten – nå er Ten Hag favoritten

– Ed Woodwards siste jobb blir å hjelpe United i jakten på en ny manager. Ajax-trener Erik ten Hag skal nå være den foretrukne kandidaten.

Publisert Sist oppdatert

1. februar overtar Richard Arnold som Manchester Uniteds nye toppsjef. Samme dag vil Ed Woodward fratre stillingen, men han vil bli sittende i styret frem til neste generalforsamling i United.

– En av Woodwards siste jobber i United vil være å bistå klubben i jakten på en ny manager og Ajax-trener Erik ten Hag seiler nå opp som den heteste kandidaten, skriver den respekterte journalisten Henry Winter i The Times.

Tottenham Hotspur v Ajax - UEFA Champions League Semi Final: First Leg
KOBLES TIL UNITED: Mauricio Pochettino (t.v) og Erik ten Hag er de to managerne som oftest har blitt koblet til managerjobben i United som blir ledig i sommer.

51 år gamle Erik ten Hag har flere beundrere på Old Trafford, ikke minst Ed Woodward som mener at Ajax-treneren oppfyller de tre viktigste kriteriene for managerjobben i United, nemlig å vinne troféer, spille angrepsvillig fotball og gi unge spillere sjansen.

I tillegg til Ten Hag har PSG-trener Mauricio Pochettino en rekke ganger blitt linket til Manchester United og argentineren skal ønske seg tilbake til England. 

Da Woodward fortalte den nærmeste familien at han kom til å trekke seg etter Superliga-fiaskoen reagerte datteren med å bryte ut i gråt, mens kona skal ha åpnet champagnen, står det i artikkelen i The Times.

Hun ser nemlig frem tid mer familietid og ikke minst mange reiser sammen med ektemannen som har viet det meste av sin tid til toppjobben i United.

TRAVEL: Ed Woodward har høstet kritikk for at han tok for mange fotballrelaterte avgjørelser. Woodward delegerte mange oppgaver på tampen av sin tid som sjef, blant annet ga han Matt Judge (i bakgrunnen) oppgaven med å forhandle frem overganger og nye kontrakter.

For jobben som Uniteds øverste sjef har vært altoppslukende og Woodward var nesten besatt av tanken på at han skulle lykkes med å finne en manager som igjen kunne bringe Premier League-troféet tilbake til Old Trafford.

Det klarte han aldri selv om kjente managere som David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær fikk muligheten og ikke minst støtte på overgangsmarkedet.

Mange vil dermed se på Woodwards periode som mislykket, men Woodward har håndtert Uniteds enorme gjeld på en meget god måte og på hans vakt opplevde United en nær syvdobling av de kommersielle inntektene.

UMULIG Å ERSTATTE: Sir Alex Ferguson og Ed Woodward var blant de få som kunne se Uniteds kamper live da pandemien var på sitt verste. Woodward klarte aldri å finne mannen som kunne bringe ligamesterskapet tilbake til Old Trafford etter at Ferguson trakk seg tilbake i 2013.

– Det er en side ved ham som sjelden kommer frem og det er at han har en veldig naturlig og fin humor. Alltid med et smil på lur, forklarte tidligere talsmann for Glazer-familien Teshin Nayani i et intervju med United-Supporteren.

Men nå er det en trist Woodward som gjør seg klar til å forlate toppjobben i Manchester United.

Etter nesten ni år i sjefsjobben kan tiden med Woodward oppsummeres kort:

Suksess utenfor banen, men ikke det det virkelig gjaldt.

banen.

Og det er liten tvil om hva fansen foretrekker.

Powered by Labrador CMS