Vår vurdering: – Ecuadors beste

Ecuador tapte for Colombia natt til onsdag. Det var langt fra Antonio Valencias skyld.

Publisert Sist oppdatert

Ecuador 0-2 Colombia

Anledning: VM-kvalifisering, CONMEBOL. Se tabell her.
Tid og sted: 28.03.17, 23.00. Estadio Olímpico Atahualpa, Ecuador.

Ecuador: Dreer; Ayovi, L. Caicedo (utvist ’60), Mina, Pineida; Oyola (Achilier ’65), Orejuela; E. Valencia (Cortez), Mena (M. Caicedo), A. Valencia; F. Caicedo.
Ubenyttede reserver: Banguera, Paredes, Arboleda, Montero, Estrada, Quinonez, Dominguez, Bagui.

Colombia: Ospina; Arias (Bacca ’83), C. Zapata, Mina, Diaz; Sánchez, Aguilar (’65), Cuadrado, James Rodriguez, Cardona (Uribe ’73); Borja.
Ubenyttede reserver: Murillo, Barrios, VArgas, Medina, Sanchez, Armero, Zapata, Torres, Gonzalez.

1-0 Mål, Colombia: Rodriguez (’20)
2-0 Mål, Colombia: Cuadrado (’34)

Les mer: Vi fulgte fire landskamper live tirsdag

SPILLERVURDERING:

Børskarakter (1-10): 7

Innflytelse: Ikke allverden innflytelse, men er likevel Ecuadors beste. – Trener Quinteros kommer åpenbart ikke til å bytte ut Antonio Valencia, meldte kommentator Martin Fisher etter en drøy time spilt. Det fikk han rett i. Selv om Valencia fikk lite hjelp av sine lagkamerater, sto han for det meste som skjedde offensivt for hjemmelaget. Et godt organisert Colombia og et noe tafatt Ecuador-maskineri gjorde imidlertid at arbeidsforholdene ikke var optimale for United-spilleren. Er likevel én av de mer erfarne på Ecuadors landslag, og det synes. Er stødig, gjør sjelden feil, og er til å stole på.

VALENCIA: VIste at han har noe å gjøre på høyrekanten.

Offensivt: Antonio Valencia spilte som ren høyrekant mot Colombia, noe som etterhvert begynner å bli uvant for ecuadorianeren som har blitt omskolert til ren høyreback under Louis van Gaal og nå José Mourinho. Valencia viste imidlertid at han stadig har store ferdigheter offensivt, og at han også bør være et alternativ på kant også for Mourinho dersom det blir behov. Valencia viste at han har en god pasningsfot – og evner ikke bare å forsere og å lempe inn i feltet. Valencia var bevegelig, sto lite i ro, og falt gjerne ned til midtbanen for å gjøre seg synlig.

Etter ni minutter viste han strålende overblikk da han mottok ballen feilvendt på midtbanen og på én touch hælflikket videre til Jefferson Orejuela som kom på et stormende løp langs høyrekanten.
Åtte minutter før pause sendte han en lagkamerat gjennom med en høy stikkpasning i bakrom, men vedkommende skuslet bort en relativt stor målsjanse med en feilpasning.
To minutter senere sendte han navnebror Enner Valencia gjennom med en nydelig utsidepasning. Hadde ikke Enner Valencia blitt felt, og skaffet motstander Cristián Zapata et gult kort, ville han vært alene med keeper.
Etter pause var imidlertid Valencia mindre synlig da Colombia tok mer og mer over. Spesielt etter Luis Caicedos utvisning etter en time ble det vanskelig for Valencia å utrette noe særlig.

Defensivt: Var tydelig ikke gitt store defensive roller. Sluntret hjemover ved angrep mot, men tok aldri de helhjertede løpene en ser han gjør for United. Gjorde et par gode sikringsjobber, men ellers var det få defensive bidrag på Ecuadors nummer 16.

Ellers: Nå spøker det for Ecuadors VM-kvalifisering. Etter 14, av 18, kamper spilt, ligger de tre poeng bak sikker kvalifisering, og har tøffe motstandere som Brasil, Chile, Argentina samt Peru igjen å spille mot.

Powered by Labrador CMS