Romero & co. i trøbbel

Fra vondt til verre for «La Albiceleste» i VM-kvalikken.

Publisert Sist oppdatert

Argentina, som gjennom historien nærmest har hatt for vane å spasere seg til store mesterskap, har denne gang måttet slite hardt for å hevde seg i en jevn og  knallhard søramerikansk kvalifiseringsgruppe.

Foran nattens hjemmemøte med Peru, i gruppespillets nest siste runde, var situasjonen urovekkende klar: Argentina befant seg på femteplass på den såkalte CONMEBOL-tabellen, altså utenfor gruppen på fire nasjoner som automatisk blir kvalifisert for neste sommers Russland-VM.

Det var derfor seier, og intet annet, som gjaldt i nattens kamp på berømte og beryktede La Bombonera i Buenos Aires.

Les også: Marcus Rashford og England til VM

Nytt tap for ANTONIO VALENCIA og Ecuador.
Nytt tap for ANTONIO VALENCIA og Ecuador.

VM-drømmen henger i en tynn tråd

Isteden gikk det fra vondt til verre for argentinerne. Riktignok besto laget oppgaven med å holde gjestene fra livet, men det strøk på det viktigste — å score målet som ville gitt dem alle poengene.

Når så Chile samtidig sikret seg 2-1-seier over Antonio Valencia og hans slagne Ecuador, passerte de også Argentina på tabellen. Dermed ser det, om ikke helt bekmørkt, så i det minste dystert ut, for Sergio Romero & co. Nå MÅ de vinne bortemøtet med Ecuador natt til onsdag for ikke å risikere den helt store fiaskoen.

Femteplass gir retten til kvalifiseringsspill mot vinneren av gruppespillet i Oseania, mens sjetteplassen som de nå befinner seg på, innebærer knuste VM-drømmer.

Argentina har 90 minutter på seg til å rydde opp.

CONMEBOL-tabellen, én runde før slutt:
Tabell: Wikipedia
Powered by Labrador CMS