OPPDATERT Mens Antonio Valencia og hans Ecuador måtte nøye seg med ett poeng på hjemmebane.

Mens det siste døgnets landskamper på det europeiske kontinentet har stått i vennskapelighetens tegn, har tilsvarende oppgjør i Sør-Amerika vært preget av alvor og kamp om viktige VM-kvalifiseringspoeng.
To av dem – Chile v Argentina og Ecuador v Paraguay – hadde United-innslag.

Argentina, som sto med bare 5 poeng etter fire innledende kamper i kvalifiseringsspillet, slo natt til fredag til med en sterk borteseier over Chile.

rom
God kamp av SERGIO ROMERO

Hjemmelaget hadde på forhånd sikret seg to poeng mer enn gjestene, og var på vei til å øke avstanden ved hjelp av Twentes Felipe Gutiérrez’ åpningsmål allerede etter 11 minutter. Det tok imidlertid gjestene kun ni minutter å komme à jour ved ex-Red Ángel Di María, og ytterligere fem på å snu stillingen på hodet ved River Plate-forsvareren Gabriel Mercado.
Flere mål ble det ikke i den chilenske hovedstaden, og dermed klatret Argentina opp på en foreløpig 4. plass i den søramerikanske kvalifiseringsgruppen.
Både Sergio Romero og Marcos Rojo spilte fra start til mål for vinnerlaget, og får gode kritikker. Romero pådro seg et gult kort for drøying av tid, men slo ellers til med flere viktige redninger; mens venstreback Rojo spilte med autoritet og besluttsomhet. 26-åringen trekkes likevel noe for å ha vært litt for het i toppen ved et par anledninger.

Poengdeling for Valencia & co.

av
ANTONIO VALENCIA

Etter fire strake seire gikk gruppeleder Ecuador på sitt første poengtap da de på hjemmebane i Quito spilte uavgjort 2-2 mot Paraguay.
Det ene poenget satt for øvrig særdeles langt inne. Ecuadorianerne så nemlig lenge ut til å måtte rusle tomhendte hjem, før de til slutt ble reddet av sin innbytter Ángel Mena.
Emelec-vingen dukket opp to minutter på overtid og sørget dermed for å bli Quito-nattens store helt.
Før det dramatiske punktumet hadde West Ham-spissen Enner Valencia gitt Ecuador ledelsen etter 20 minutters spill, før Dario Lezcano snudde til 1-2 med scoringer på hver side av pausesignalet.
Antonio Valencia var omsider tilbake for hjemmelaget etter sitt lange skadeavbrekk. Han spilte hele kampen, men uten at vi har klart å spore opp hvordan han klarte seg.

Pereira fra benken

Ellers natt til fredag møttes Brasil og Nigerias U23-lag til oppvarmingskamp foran sommerens OL.
Andreas Pereira kom inn fra benken i 2. omgang, men klarte ikke å hindre de afrikanske gjestene i å sikre seg seieren etter en scoring allerede i kampens tredje minutt.