Rødt kort og VM-exit

KARAKTERBOK: Her er vår vurdering av Antonio Valencia mot Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

ValenciakarECUADOR – FRANKRIKE 0-0

VM-kamp gruppe E, på Maracana i Rio

United-spiller: Antonio Valencia, Ecuador

Innflytelse på kampen: Dårlig på høyrekanten. Greit nok da han spilte mer sentralt. Så sendt rett i dusjen etter en stempling etter 50 minutter, og med rødt kort kan man ikke si annet enn at innflytelsen på kampen var stor.

terning6
terning2
terning1
terning3

Får plusspoeng for: En deilig crosspasning fra høyre til venstre etter åtte minutter. Plutselig var medspilleren en mot en inne i feltet, selv om det ikke kom noe ut av det.

Får minus for: Det er for halvveis, Antonio. Hvor er råskapen vi ofte ser i United?

terning4

Verdt å merke seg: Valencia fikk ikke møte Evra, men han fikk møte Paul Pogba. For to år siden ble Valencia kåret til årets spiller i United, mens Paul Pogba forlot klubben for å tjene mer penger og få spilletid. Etterpå har karrierene så gått helt motsatt vei, og nå er Pogba den største stjernen av de to. Dette var forøvrig også Valencias andre røde kort på sine fire siste kamper for Ecuador. Han ble også utvist mot England i en treningskamp like før VM.

terning2

United-spiller: Patrice Evra, Frankrike

Satt på benken kampen gjennom, siden Frankrikes landslagssjef hvilte Evra og fem andre fra start av.

Selve kampen:

Det ble ingen stor kamp, og så lenge det var 11 mot 11 var det langt mellom sjansene i onsdagens kamp.

Frankrike hadde mye ball før pause, men skapte ikke mer enn en halvsjanse på en Paul Pogba-heading. På motsatt side fikk Emner Valencia en mulighet, men headingen fra kort hold ble stoppet av keeper.

valerod
TAKLINGEN: Valencia rett før han satte knottene i ballen og leggen til Frankrikes back.

Frankrike fikk en kjempesjanse minuttet etter pause, da Griessmanns avslutning gikk via keeper, stolpe og ut.

Etter 50 minutter ble Antonio Valencia så utvist, kanskje bittelitt strengt, i alle fall med tanke på at Frankrikes Sakho burde vært utvist en stygg albue tidlig i kampen, men den fikk ikke dommeren med seg.

Pogba fikk så en ny sjanse etter 73 minutter, men helt umarkert fra fem meters hold headet han svakt utenfor da flere franskmenn stod i kø for å score. Benzema, Remy og Giroud hadde også sjanser til å avgjøre mot slutten, mens Ecuador også fikk til noen gode overganger, men uten å lykkes i skuddøyeblikket. Med 10 mann maktet de ikke å skape nok til seier, og dermed er VM over for Antonio Valencia og lagkameratene.

Hva nå:

VM er over også for Antonio Valencia, men han vender altså tilbake til Carrington etter ferien vel vitende om at han akkurat skrev under på en ny treårskontrakt med United.

Powered by Labrador CMS