Manchester United U23 Training Session

Treneren ønsker å beholde ham – men Levitt vil prøve seg under Ten Hag

Publisert Sist oppdatert

Dundee United-trener Tam Courts ønsker å beholde Dylan Levitt på Tannadice Park også neste sesong, enten det er på en permanent overgang eller på et nytt utlån.

Det sier Courts selv i et intervju publisert av Scottish Daily Express.

Manageren avslører at klubbens sportsdirektør anser det som en prioritet å få Levitt på plass også til neste sesong.

– Jeg vil ikke si at det har vært regelmessige diskusjoner, men det har i alle fall vært samtaler, sier Courts og legger til:

– Hvis det er mulig, ønsker vi å beholde Dylan og bygge et lag rundt ham. Forhåpentligvis er det noe vi kan gjøre realitet ut av, men så må man samtidig innse hvilket stort potensiale han har.

Levitt har vært en viktig brikke i Dundee Uniteds kamp om å sikre seg spill ute i Europa kommende sesong. 21-åringen har stort sett spilt det som har vært når han har vært skadefri og scoret fem mål, noen av dem også ganske fine scoringer.

Til tross for sin relativt unge alder har han også rukket å få med seg ti landskamper for Wales.

– Du skjønner hvorfor Dundee United-fansen verdsetter Dylan. Du trenger bare å se til de store øyeblikkene han har i en (Dundee) United-trøye. Statistikken forteller deg at du har en bedre sjanse til å vinne dersom du har Dylan på laget.

– Han virker veldig fornøyd og som om han føler seg hjemme i klubben og han har tatt steget frem i en avgjørende fase av sesongen.

Celtic FC v Dundee United - Cinch Scottish Premiership
LIKER LEVITT: Tam Courts har latt seg imponere av Dylan Levitt denne sesongen. Nå ønsker han å tviholde på midtbanetalentet også neste sesong.

Nå er altså spørsmålet hvor ferden fortsetter videre for Levitt etter sesongen.

Kontrakten hans med Manchester United løper i utgangspunktet ut etter inneværende sesong, men klubben har opsjon på å forlenge med ytterligere ett år.

Spilleren selv uttalte i et intervju med The Courier i april at han håpet på å få muligheten under Erik ten Hags ledelse. Ajax-treneren tar over på Old Trafford etter sesongen.

– Med den nye manageren på vei inn så får jeg forhåpentligvis en sjanse. Jeg hadde elsket å dra tilbake og utgjøre en forskjell. Det er jo drømmen til alle og enhver.

Selv dersom United skulle gi beskjed om at Levitt ikke er med i planene for årene fremover, er ikke Courts i tvil om at mang en klubb vil ligge langflate etter Levitts signatur før neste sesong.

– Han er i den privilegerte posisjonen at han kommer til å ha en god del klubber å velge blant, som ønsker å signere ham til sommeren, sier Courts og legger til:

– Han verdsetter også det han har med oss høyt. Vi får ut alle kvalitetene hans med måten vi spiller fotball på.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS