Dwight Yorke returnerer til Old Trafford

Og svarer på spørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Dwight Yorke scoret 66 mål på 120+32 kamper for Manchester United, og vant både tre ligagull på rad og en treble-triumf. Nå skal trinidaderen ikle seg den røde trøya igjen, og denne gangen er det for veldedighet.

Veldedighetsorganisasjonen United Relief vil nemlig blande fotball og musikk for å gi inntekter til Sport Relief og Manchester United Foundation. Derfor vil Old Trafford være areaen for en oppvisningskamp mellom United Xl og Rivals Xl 1. mai i år. Oppgjøret vil blant annet inneholde seks av finaleheltene fra Champions League-finalen 1999. I tillegg skal band som The Saturdays, Tinchy Stryder, The Hoosiers og Tony Christie spille på oppvarmingskonserten før kampen.

Én av treble-heltene fra 1999 som skal spille kampen er Dwight Yorke. Og selv om 38-åringen nådde 66 scoringer for United, kan han ikke vente med å prøve å gjenskape den «fenomenale» følelsen det er å score på Old Trafford. I den forbindelse tok den tidligere storscoreren seg også tid til å svare på en rekke spørsmål fra Manchester Uniteds offisielle hjemmeside.

Hvor mye gleder du deg til denne kampen?

– Jeg tror aldri det å spille på Old Trafford vil miste gløden og spenningsmomentet ved seg. Jeg spilte mange kamper der, og det var like fantastisk hver gang. Stemningen når man går ut på banen er utrolig, så det er et fantastisk sted å spille med en unik atmosfære. Å spille der for veldedighet vil være veldig fint. Jeg bor fortsatt i Manchester-området, og å være en del av denne klubben handler ikke bare om fotball – det handler om å delta i veldedighetsarbeid i tillegg.

Hva er ditt beste minne fra kampene du spilte på Old Trafford?

– Champions League-kvartfinalen mot Internazionale i 1999. De har alltid vært vanskelige å spille mot, så å score to ganger mot dem var spesielt. Italienerne hadde vært dominerende i Europa, men den kampen viste at Premier League-lagene også var konkurransedyktige. 3-3-kampen mot Barcelona i den samme sesongen var også fantastisk.

Hva er det beste målet du scoret på dette stadionet?

– Jeg kan ikke velge ett spesielt. For å være ærlig, husker jeg ikke alle heller. Men jeg husker følelsen av å score her. Jubelscenene, energien… Det var fenomenalt! Alle som har scoret her kan fortelle deg det.

Hva bruker du tiden din på nå som du har lagt opp som fotballspiller?

– Jeg spiller fortsatt fotball for moro skyld. Dessuten jobber jeg litt for Sky og BBC, i tillegg til å reise rundt i Karibien, siden jeg har et hjem der. Videre spiller jeg en del golf. Jeg er en travel mann, men jeg trives med det.

Har du vært på Old Trafford mye siden du forlot United? Og hva slags mottagelse får du?

– Jeg har vært her mange ganger, og mottagelsen er alltid fantastisk. Det er hyggelig å se spillerne igjen, og noen av dem spilte jo også i min tid her. Jeg bor ikke så langt unna, så jeg liker å komme tilbake så ofte jeg kan.

Har du fortsatt kontakt med din gamle spisspartner Andrew Cole?

– Vi er naboer, så jeg ser ham hele tiden. Vi var alltid venner på banen, og vi er det også utenfor. I tillegg liker begge å spille golf, så vi har hatt noen gode dueller på golfbanen.

Hvordan ser du på mulighetene for å fortsette det legendariske spissamarbeidet deres?

– Jeg ser virkelig fram til det. Jeg er i grei form fortsatt, for husk at det bare er seks måneder siden jeg la opp. Dessuten spiller jeg best når jeg er avslappet, og jeg tror jeg kommer til å være veldig avslappet denne dagen. Andy er også i god form, så jeg kan ikke se hvorfor vi ikke skal utgjøre en god spissduo igjen.

Hvilke andre spillere ser du fram til å møte igjen?

– 1999-laget har ikke blitt gjenforent på en stund, så jeg gleder meg til å møte alle sammen. Jaap Stam er det spesielt lenge siden jeg har sett, så jeg håper han dukker opp. Det føles som om jeg spilte med disse gutta i går, men det er faktisk ti år siden!

Er der fristende å ydmyke veldedighetspersoner som ikke har spilt fotball i en kamp som dette?

– Det er det mulig at vi kommer til å gjøre, siden man vi underholde publikum. Tilskuerne betaler penger til en veldig god sak, så jeg håper de får sett en fin forestilling. Man vil vinne kampen, men man vil også spille og oppføre seg på en akseptabel måte.

Helt til slutt. Hva tror du blir resultatet i kampen?

– Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror det vil bli en del scoringer.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS