– Viktig å vinne åpningskampen

Ex-Red Dwight Yorke vet det vil bli tøft på Liberty Stadium, men regner United som en av tre tittelkandidater.

Publisert Sist oppdatert

Den gamle storscoreren og trippelvinneren fra 1999, mener det er veldig viktig for United å få en positiv start på Premier League-sesongen. Men han vedgår at Liberty Stadium langt fra er noen drømmearena å innlede poengjakten på. Swansea City gjorde en sterk fjorårssesong og har imponert stort i sesongoppkjøringen, så «svanene» representerer en stor utfordring for hvem som helst.

– Ja, de vant Capital One-cupen (Ligacupen) og har spilt strålende fotball under Michael Laudrup. De har funnet et system som gjør det blir vanskelig for motparten. Det blir derfor en tøff test på Liberty Stadium, spår Yorke i et intervju med  ManUtd.com.

– Selv kan vi heller ikke vise til de beste resultatene derfra, og selv når vi har vunnet har vi vært nødt til å jobbe ekstremt hardt for poengene.

– Vi vet også hvem som står overfor oss i fortsettelsen, så det er viktig å få en god start. Klarer vi tre poeng mot Swansea, vil det være glimrende, mener Yorke, som mener at den forestående Premier League-sesongen tegner til å bli mer spennende en noengang.

– Kun tre kandidater

Han er imidlertid uenig med dem som mener at opp mot seks klubber er i stand til å gå helt til topps. Det vil stå mellom United, City og Chelsea, ifølge den gamle storscoreren.

– Det kommer nok til å bli mye jevnere enn i fjor. For to år siden tapte vi ligaen på målforskjellen, og jeg tror at det fort kan bli like tett i toppen denne gangen. Så jevnt er det mellom lagene. Men kun de tre. Jeg bekymrer meg ikke over resten. City og Chelsea er de to som vil prøve å fravriste oss tittelen.

– Vi må ha respekt for Chelsea; de har en fantastisk spillertropp. Og City har nettopp brukt £100 millioner. Deres nye manager (Manuel Pellegrini) er imidlertid helt fersk i Premier League-sammenheng, så det vil bli en tøff utfordring for ham. Men klubbene er harde rivaler, så jeg regner med at det kommer til å bli litt av en bikkjeslagsmål helt til siste slutt.

 

Powered by Labrador CMS