«The Smiling Assassin»

VIDEO: I dag er det 14 år siden Dwight Yorke introduserte seg for Old Trafford-publikumet.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag den 9. september 1998 møtte Manchester United Charlton på hjemmebane til tredje serierunde. Nyervervelsen fra Aston Villa startet på topp, og takket Sir Alex Ferguson for tilliten med å score to mål. United vant kampen 4-1, og det var en ikke helt ukjent måltyv fra Kristiansund som stod for de andre to målene. En sjelden start for Ole Gunnar Solskjær.

Dette var starten på en fantastisk sesong for Yorke, og han endte med å bli ligaens toppscorer det året med 18 mål. I tillegg var han en sterk bidragsyter til Champions League-tittelen og «The Trebble» da han scoret mot både Bayern Munchen, Barcelona, Inter og Juventus på veien til finalen. Sammen med Andy Cole dannet han en av Uniteds beste angrepsrekker i senere tid, og i løpet av sesongene 98/99 og 99/00 noterte de to seg for 98 mål i alle turneringer.

Yorke forlot klubben i 2002 etter å ha fått lite spilletid. Han gikk til Blackburn for beskjedne £2 millioner, og spilte senere for Birmingham, Sydney FC og Sunderland før han til slutt la opp i 2009.

Her følger et lite eksempel på hvor magisk samarbeidet mellom Yorke og Cole var på sitt aller beste:

<iframe width=»420″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/gFgqhm-_6iU» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS