– Håper sjefen lar meg starte denne gangen

Ole Gunnar Solskjær sier han skal legge seg i hardtrening slik at Sir Alex Ferguson gir ham en plass i startelleveren 20 år etter at han var superinnbytter i Champions League-finalen.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær stiller i legendekampen mot Bayern München, nøyaktig 20 år etter at han avgjorde Champions League-finaen mot tyskerne.

Herjet i Europa

Sammen med Andy Cole, Dwight Yorke og Teddy Sheringham utgjorde Ole Gunnar Solskjær den mest fryktede spisskvartetten i Europa for 20 år siden.

Den eventyrlige 1998/99-sesongen ble kronet med «The Treble» og intet smakte mer vidunderlig en den siste av de tre triumfene, nemlig 2-1-seieren mot Bayern München på Camp Nou. 

SEIERSMASKIN: Manchester United jubler etter seieren i Champions League-finalen mot Bayern München i Barcelona. 26 mai, møtes lagene igjen, denne gangen på Old Trafford.

26. mai samles Manchester United og Bayern Münchens finalelag fra 1999 på Ole Trafford, og fredag kom bekreftelsen på at Ole Gunnar Solskjær, Andy Cole, Dwight Yorke og Teddy Sheringham alle stiller til kampen.

– Jeg er veldig glad for å ta del i denne spesielle gjenforeningen. I løpet av de kommende ukene må jeg trene hardt slik at sjefen (Ferguson, red, anm) finner plass til meg i startoppstillingen denne gangen, sier Solskjær til manutd.com.

– Leggene ferdige etter 20 minutter

Da Solskjær ble intervjuet av Fotballklubben, fortalte nordmannen om sitt ønske om å spille denne kampen da Aleksander Schau spurte han om hvorfor han virket så hissig på å komme i form.

– Jeg har jo lyst til å spille kamp den 26. mai. Da skal vi ha en gjenforeningskamp fra da vi vant Champions League i 99. Og jeg har jo ikke spilt fotball. Eller, jeg spilte faktisk fotball i 40 minutter i en veterankamp for Molde nå i sommer – jeg varte i 40 minutter! Det gikk faktisk ganske bra. Men på gress ser jeg for meg at leggene mine kan stivne lenge før det, altså. Jeg prøvde meg jo på en UNICEF-kamp for Becks – jeg lurer på om det var i 2015 – og da var begge leggene ferdige etter 20 minutter, fortalte Solskjær.

ENDELIG: Sir Alex Ferguson med Champions League-troféet etter seieren for 20 år siden. I mai skal skotten lede United-legendene en gang til.

Det ble et heseblesende tempo i avslutningen av Champions League-finalen for 20 år siden, noe det neppe blir denne gangen.

– Vi kan ikke la Basler score tidlig og så vente helt til slutten… det er ikke sikker jeg rekker frem, eller at Teddy når opp for å stusse, forklarte Solskjær til Fotballklubben.

Disse stiller til legendekampen i mai:

Målvakter: Peter Schmeichel, Raimond van der Gouw

Forsvar: Jaap Stam, Denis Irwin, Gary Neville, Phil Neville, Ronny Johnsen, Henning Berg, Wes Brown og David May

Midtbane: David Beckham, Nicky Butt, Paul Scholes, Jesper Blomqvist og Jonathan Greening

Angrep: Ole Gunnar Solskjær, Andy Cole, Dwight Yorke og Teddy Sheringham

Manager: Sir Alex Ferguson

Powered by Labrador CMS