Skryt fra tidligere lagkamerater

– Han er en legende, helt der oppe med de beste, sier Dwight Yorke om Paul Scholes. Se hva tidligere lagkamerater sier om United-legenden.

Publisert Sist oppdatert

Dwight Yorke spilte sammen med Paul Scholes i United mellom 1998 og 2002. Sammen vant de to tre ligatitler, FA-cupen og Champions League. Den tidligere spissen fra Trinidad og Tobago mener Paul Scholes hører til blant fotballens store legender.

– Jeg har hatt æren av å spille ved siden av ham. De fire årene vi spilte sammen var han den beste spilleren, av de første navnene på managerens blokk.

– Han er bare en komplett legende. Det er ikke mange nok spillere som Paul Scholes lenger. Betegnelsen ‘legende’ blir ofte slengt rundt til mange, men denne fyren er helt der oppe med de beste.

Dwight Yorke er glad for at Scholes nå går inn i en rolle i Uniteds trenerteam, og er sikker på at det vil være gull verdt for unge spillere å lære av midtbanestjernen.

– Jeg er heldig som kan dra til treningsfeltet og se på ham trene – tingene han gjør er helt fantastisk, han får det til å se enkelt ut.

– Det er ingen overraskelse (at han går inn i en trenerrolle), og forstår hvorfor Sir Alex ønsker å beholde en mann med slik erfaring rundt seg.

– Med tanke på hva Scholes har bidratt med, er jeg sikker på at Sir Alex ville elske at han videreførte kunnskapen sin til ungguttene som er på vei opp og frem, skryter Yorke.

Butt om Scholes

Også Nicky Butt, som spilte med sammen med Scholes fra de spilte på Uniteds juniorlag på tidlig 90-tall til Butt forlot klubben i 2004, gir Scholes de beste skussmål.

– Hvis man plukker ut en startellever av United-spillere fra min tid som fotballspiller, vil ha helt klart være med, sier Butt til BBC.

– Men jeg mener han er der oppe med de tre-fire beste spillerne som noensinne har spilt for klubben.

Butt trekker også frem en episode med tidligere landslagsspiller Kieron Dyer når han snakker om Paul Scholes’ ferdigheter. Dyer fortalte at han alltid hadde visst at Scholes var god, men at han først forstod hvor god han virkelig var da de trente sammen på landslaget.

– Dyer forstod da at han var helt utrolig, for han ga aldri fra seg ballen, var alltid i rett rom, hadde alltid tid med ballen i beina, og slo alltid den rette pasningen.

– Det er tegnet på en virkelig toppspiller. En som får det til å se enkelt ut, aldri blir stresset og som alltid slår pasningene riktig – Paul Scholes hadde disse egenskapene i massevis.

Powered by Labrador CMS