– Dette er ikke slik Manchester United skal fremstå

Dwight Yorke savner sprudlende angrepsfotball.

Publisert Sist oppdatert

Vi er blitt godt vant med tidligere fotballspillere fra andre klubber og eksperter som har sitt å si om Manchester United.

Det må de nesten få lov til, men det er ikke så ofte det kommer fra egne rekker.

Derfor stusset vi litt da vi så sitatene fra Dwight Yorke – Treble-vinner – og nå ambassadør for klubben. Han mener at fotballen under José Mourinho er svært kritikkverdig, og viser til hva Pep Guardiola har fått til på den andre siden av Manchester.

Yorke: – United hadde vunnet under Pep

– Se på den andre siden av byen, og ikke fortell meg at spillerne der er langt bedre enn United sine. Se på Martial, Rashford, Lingard, Sánchez og Lukaku – vi har en svært sterk angrepslinje, sa Yorke til en radiostasjon i Dubai, her gjengitt av MEN.

Dwight Yorke mener også at United hadde spasert seg til ligatittelen allerede denne sesongen under Pep Guardiolas ledelse.

– Forskjellen er at City har en trener som tenker positivt og ønsker å spille angrepsfotball. På den røde siden har vi en trener som ønsker å vinne 1-0, gjerne ved å legge seg bakpå. Det er enkelt og greit forskjellen.

Manchester City ligger i skrivende stund 16 poeng foran United, og har allerede sikret seg ligatittelen i Premier League denne sesongen.

Deler Manchester: José Mourinho og Pep Guardiola.

– Dette er ikke Manchester United

Dwight Yorke gjentar at de som tar turen til Old Trafford på kampdag forventer gnistrende fotball – eller i det minste angrepsvilje.

– Jeg husker da vi møtte Liverpool borte tidligere i sesongen og noterte oss for ett skudd på mål gjennom 90 minutter. Det er ikke Manchester United. Du vil se spillere som ønsker å vise seg frem. 

– Nå håper vi på at et av de unge talentene skal produsere et øyeblikks magi som vinner kampen. Laget venter på det øyeblikket så de kan sikre inn en 1-0-seier, og det er ikke sånn vi skal spille. Det er rett og slett elendig (ekstremt pent oversatt), er min personlige mening, avsluttet Yorke.

Dødlig duo: Dwight Yorke og Andy Cole.

Dwight Yorke spilte for Manchester United mellom 1998-2002, i en tid hvor United absolutt var kjent for angrepsfotballen han i dag savner så sårt.

Yorke spilte totalt 166 kamper for Manchester United, og noterte seg for småpene 66 nettkjenninger.

Powered by Labrador CMS