– Avgjørende helg i vente

Dwight Yorke tror en luke på åtte poeng vil bli for mye for City, og skryter av Jonny Evans’ prestasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Søndag venter QPR på Old Trafford for Manchester United. Med seier i denne kampen, vil Sir Alex Fergusons menn skaffe seg et forsprang på åtte poeng på Manchester City, før de lyseblå skal ut i aksjon mot Arsenal på Emirates noen timer senere.

Tidligere United-helt Dwight Yorke advarer imidlertid tid mot Mark Hughes og et QPR-lag som har store skalper på samvittigheten den siste tiden.

– Noen ganger blir man først ordentlig kjent med spillerne og manageren når man har ryggen mot veggen, sier Yorke til MUTV.

– Vi kjenner alle Mark Hughes, og vi ønsker at han skal gjøre det bra. Han kommer inn i kampen etter et glimrende resultat mot Arsenal og enda et mot Liverpool, så Sir Alex vet at det ikke kommer til å bli lett. Men selvsagt, vi spiller på hjemmebane, noe som hjelper, så forhåpentligvis kan vi få et forsprang på åtte poeng og legge press på City.

Om United skulle vinne mot QPR og City tape mot Arsenal, tror Yorke at Uniteds forsprang ned til naboene blir for stort til at Mancini og co. skal kunne komme tilbake.

– Denne helgen er avgjørende for City når det kommer til moralen i laget. Vi er fem poeng foran, og en seier mot QPR vil sende oss åtte poeng foran, noe som vil utgjøre en stor forskjell.

– Med fem poengs forsprang henger de fortsatt med, men man kan ikke la United komme åtte poeng foran med seks kamper igjen å spille. Man kan rett og slett ikke la dem få det forspranget.

– Ingen enkle kamper

Som Rio Ferdinand, mener også ‘The Smiling Assasin’ at alle kamper i innspurten er tøffe. Han tror imidlertid at United har mentaliteten som trengs for å takle det som venter.

– Folk sier vi har en lettere innspurt, men ingen kamper er enkle, mener Yorke. – Manageren vil forsikre seg om at det ikke sniker seg inn noen selvtilfredshet i laget. Det er for mye erfaring i garderoben til at dette skal kunne skje.

– Gutta er gjennomprofesjonelle og de vet at det fortsatt er sju kamper igjen. Det kan skje i andre klubber, men ikke i Manchester United.

Skryter av Evans

En spiller som virkelig har gjort sine saker godt den siste tiden er Jonny Evans. Nordiren har fått skryt fra flere hold, og hans tidligere lagkamerat fra Sunderland er også mektig imponert over Evans.

– Jeg fikk først øye på Jonny Evans da jeg var i Sunderland og han var der på lån. Han gjorde en fantastisk jobb og spilte en avgjørende rolle for oss da Roy Keane var manager. Han takler og leser spillet godt, men trengte bare litt erfaring.

– Han har vist kvaliteten han har de siste tre eller fire månedene. Han har vært enestående, og folk glemmer at han fortsatt er en ung gutt som lærer spillet. Selvsagt kommer han til å gjøre en feil her og der, men jeg er sikker på at han kommer til å være en stor United-spiller i lang tid, skryter Yorke.

Powered by Labrador CMS