Håper på en reprise

Yorke og Cole minnes Chelsea-kampen fra 1999-sesongen som om den var i går.

Publisert Sist oppdatert

Mandag skal United ut i en vanskelig bortekamp mot Chelsea. Flere United-spillere har fortalt hvor viktig FA-cupen er for dem, og Chelsea er første hinder på vei mot triumf i den prestisjetunge turneringen.

Også da United vant FA-cupen i den berømte 99-sesongen var Chelsea et hinder på veien. Sir Alex’ menn slo blåtrøyene 2-0 på Stamford Bridge, etter to mål fra Dwight Yorke.

– Vi visste vi kunne slå Chelsea

United-legenden fra Trinidad og Tobago hevdet før forrige oppgjør at presset lå hos Chelsea, og han mener at det gjelder også for mandagens oppgjør.

– Jeg synes det. Presset er på Chelsea. Det er de som må angripe og slå United. Vi liker å kontre, og vi har en god statistikk der. Jeg er sikker på at manageren vil takle det, fortalte Yorke til ManUtd.com, og la til:

– Da jeg spilte, måtte vi reise for å slå Chelsea på deres egen hjemmebane. Vi spilte 0-0 hjemme, og vi visste at vi møtte et veldig godt lag. Andy Cole og jeg var tilbake på laget, og vi var veldig selvsikre på den tiden. Vi visste at vi ville slå Chelsea om vi spilte med den samme kvaliteten og intensiteten som vi kunne på vårt beste, og det gjorde vi.

Trinidaderen var naturligvis meget fornøyd med å senke Chelsea med sine to scoringer, men husker også den spesielle baby-feiringen.

– Jeg var veldig heldig som scoret begge målene, og feiringen med Becks var fantastisk med tanke på at sønnen hans, Brooklyn, ble født et par dager senere, fortalte Yorke, og la til:

– Det skjedde mye spesielt på den tiden, så det var gøy. La oss håpe at guttene kan reise dit og gjenta suksessen på mandag.

Husker Chelsea-kampen godt

Det er vanskelig å ikke nevne Dwight Yorke og Andy Cole i samme åndedrag. Duoen hadde en eksepsjonell evne til å finne hverandre, og har til tider vært selve symbolet på en samspilt spissduo.

Også Andy Cole har Chelsea-kampen fra 1999 meget friskt i minnet.

– Jeg snakket med Denis Irwin om kampen nylig – vi følte at Chelsea var veldig hoverende og ovenpå da de klarte uavgjort på Old Trafford. Det virket som om de tenkte at «vi tar dem på Stamford Bridge». Jeg husker faktisk kampen som om den var i går, fortalte Cole, og avsluttet:

– Yorke scoret begge målene, og vi gjorde kampen til et mareritt for Frank Lebouef og Marcel Desailly. Jeg nøt virkelig den kampen, fordi det ble en tett og fysisk kamp, og vi trakk det lengste strået og vant 2-0. Ikke bli overrasket om United gjør det igjen på mandag.

Cole og Yorke scoret til sammen 187 mål for United, og var blant de viktigste bidragsyterne i den fantastiske Treble-sesongen.

Powered by Labrador CMS