Ryktesaker, uke 31

Boateng-bud?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter


Søndag 5. august:

22.40: United skal ha kontaktet Bayern angående en overgang for Jerome Boateng, melder Christian Falk, Bayern-journalisten i Bild.

22.30: Flere spanske medier melder at Barcelona er enig med Everton om et salg av Yerry Mina dit, for cirka 28 millioner pund. Det betyr i så fall at Mina ikke kommer (eller har vært aktuell for) til United, og betyr kanskje også at Marcos Rojo ikke ender i Everton.

22.30: United kikket nok en gang på Erling Braut Håland, da Molde møtte Lillestrøm søndag. Les mer her.

17.30: Nå melder også Sky at United forbereder et siste bud på Harry Maguire før vinduet stenger. Ifølge Sky er Maguire førstevalg – og Alderweireld og Mina alternativene. United er også klar over at de må komme med det som vil være et rekordbud for en stopper for å lykkes.

Maguire var for øvrig å se på Sheffield United – Swansea i går. Der var også Antonio Valencia…

13.15: MEN viser til The Sun, som mener å vite at Benfica ønsker seg Matteo Darmian på lån neste sesong. United har allerede gjort det klart at de ønsker en permanent overgang for spilleren som selv har uttalt at han ønsker seg bort i sommer.

11.55: The Express mener at United planlegger et bud deadlineday for Harry

Maguire. Summen Mourinho ønsker å by for stopperen skal være et sted rundt 80 millioner pund.

Vi synes kanskje at det virker litt spesielt at United allerede planlegger å vente med et sånt bud til overgangsvinduets siste dag, og The Express er heller ikke viden kjent for sin treffsikkerhet.

08.45: Det har så langt denne søndagen ikke kommet mer om Alderweireld, men det antar vi kommer til å endre seg utover dagen. Vi følger selvfølgelig nøye med på hva som rører seg rundt belgierens mulige overgang til United – og alt annet som skjer i dag.

00.05: Enda en journalist om den mulige Alderweireld-overgangen.

00.00: Det skal dog også nevnes at Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at United lørdag kveld IKKE var noe nærmere å sikre seg de to signeringene Mourinho ønsket seg. Han la til i søndagsutgaven at videoen av Mourinho og Ed Woodward, som møttes etter Real Madrid-kampen, merkelig nok var det første møtet mellom de to på hele USA-touren. I saken er det imidlertid Woodward som får skylda for det.

Her kan du se hva Mourinho sa etter seieren mot Real Madrid.

 

00.00: Daily Mirrors Simon Mullock skriver at Toby Alderweireld sannsynligvis blir United-spiller i løpet av 48 timer – noe som skulle bety innen mandagen er omme. Avisa skriver at det har vært et gjennombrudd i 60-millionersovergangen – og Tottenham skal ha kommet til at det er bedre å ta penga – enn å miste Alderweireld for atskillig mindre neste sesong. Mullock er kjent som en journalist med kilder i ulike miljøer, dog uten at vi kjenner koblingene hans til United eller Tottenham.

Mirror skriver søndag også noe som virker villere – at Mourinho vil tilby Martial i et rent bytte mot Chelseas Willian.

00.00: Daily Star – ja, vi vet, huff og alt det der, men det gjengis nå av en BBC-journalist, noe vi da mener det er verdt å påpeke. De skriver nemlig søndag at Mino Raiola skal møte United til uka – og at han da skal si til dem at han kan ordne et salg av Paul Pogba dit for 100 millioner pund. Så kan vel Supporterklubben legge til at det virker lite trolig at United kommer til å selge 25-åringen som akkurat er blitt verdensmester for 100 millioner…faktisk er vi ganske sikre på at Pogba blir – uavhengig av hva Raiola måtte ønske seg.

Lørdag 4. august:

23.00: – Det er topphemmelig, sa Barcelonas visepresident Jordi Mestre da han fikk spørsmål fra ESPN på om United var en av klubbene som hadde budt på Yerry Mina. Det forventes at av Mina, Thomas Vermaelen og Malon Santos – så forsvinner to før ligastart i Spania. – Den endelige avgjørelsen ligger hos treneren, sier Mestre.

18.50: Timothy-Fosu Mensah skal være på vei til Bundesliga og Hertha Berlin for et utlån på ett år, melder Sky Sports Germany, i en sak som også er gjengitt i andre tyske medier. Det meldes egentlig at dette kommer til å skje – altså virker rapportene som om det er mer håndfast enn bare et rykte. Fosu-Mensah var positiv på USA-touren, etter et ok utlån til Crystal Palace forrige sesong.

18.00: Benfica har nå startet samtaler med Matteo Darmian om en overgang, skriver Daily Mirror. United ønsker minst 15 millioner pund for italieneren – som lenge er koblet til italienske klubber som Juventus, Napoli og Inter.

16.50: Yerry Mina og United skal være enige om spillerens personlige betingelser, skriver Mundo Deportivo (gjengitt av MEN). Klubbene skal dog ikke være enige om en overgangssum – og United ønsker ikke å annonsere noe som helst før de med sikkerhet kan si at Toby Alderweireld ikke er tilgjengelig.

14.20: De fleste har vel nå fått med seg at Arturo Vidal har gjort sin overgang fra Bayern München til Barcelona. Like kjent er det kanskje ikke at chileneren skal ha blitt tilbudt til begge Manchester-klubbene:

11.10: I sin podkast har Duncan Castles snakket litt om stopper-jakten til United:

– Jeg har blitt fortalt at hvis Harry Maguire har en pris, så er den minst på 75 millioner pund – han blir verdsatt på samme nivå som Virgil van Dijk. Dette er en indikasjon på hvorfor Mourinho ikke har gått videre med avtalen (enda).

– Dette påvirker også Everton, som har kommet langt i forhandlingene sine med Yerry Mina. Hvis de ikke får tak i han, er et av alternativene deres Marcos Rojo, som United er villige til å selge.

– Så vi er inne i de siste dagene av overgangsvinduet, og United prøver etter beste evne å blidgjøre Mourinho, og hva de gjør nå kommer til å påvirke andre Premier League-klubber som også er aktive på markedet.

11.00: Sam Pilger, som blant annet skriver for The Times, skriver at United er stadig mer selvsikre på at Toby Alderweireld blir United-spiller innen vinduet stenger:

10.45: Rafael Hernandez har helt OK treffsikkerhet på hva som skjer innad i Barcelona, og skrev på fredag at United faktisk forhandler om Yerry Mina.

Han legger til at det hele kan være et grep for å presse ned prisen på Toby Alderweireld. 

10.40: Faktisk en helt på grensen til sjokkerende stille ryktemorgen så langt denne lørdagen. Vi tar med oss at The Mirror siterer The Sun på at PSG har «kastet seg inn» i kampen om signaturen til Marcos Rojo.

Everton skal dog fortsatt være i førersetet – og prisen Mourinho har satt på den energiske forsvarsspilleren skal være et sted rundt 20 millioner pund.

Fredag 3. august:

18.00: Tar med denne også – om en tidligere United-spiller som blant annet har scoret i en Champions League-semifinale.

17.00: Dagen etter at Matteo Darmians agent sa at det nå så ut som om backen ble værende i United, så er han blitt koblet til Inter. Tidligere har spesielt Napoli og Juventus blitt koblet til et kjøp av United-spilleren – som har fått en større rolle enn ventet i disse dager på grunn av skadene på Antonio Valencia og nye Diogo Dalot. Gazzetta dello Sport skriver fortsatt at Napoli også er på United, at de håper på en låneavtale på veien mot en femårsavtale.

16.30: United kommer ifølge pålitelig belgisk journalist ikke til å kjøpe tilbake Adnan Januzaj – som har en prislapp for United på 40 millioner euro.

16.00: Chelsea-manager Maurizio Sarri sier at han er «very confident» på at Willian blir i Chelsea denne sesongen. Willian returnerte til trening senere enn avtalt, og har blitt koblet til Barcelona, Real Madrid og United i sommer.

11.45: Angående ryktene som har koblet Anthony Martial til Bayern München [se 07.55], så utelukker nå tyskernes administrerende direktør Karl-Heinz Rummenigge et fremstøt mot United-vingen.
Til Bild [via The Mirror] sier den gamle storspilleren at «vi har allerede fire vinger, og i tillegg får vi inn Alphonso Davies i januar. Man må ikke gjøre for mye av det, slik enkelte klubber gjør, for da skaper man et problem for treneren».
Dermed ser det altså ut til at vi kan avslutte akkurat dette Martial-kapittelet.

09.30: Spanske Mundo Deportivo [via MEN], mener å vite at United og Yerry Mina har kommet til enighet om spillerens personlige kontrakt. Nå gjenstår det det bare å bli like enig med Barcelona om en overgangssum.

07.55: Ifølge The Sun vurderer Manchester United å tilby Anthony Martial i bytte mot Bayern Münchens Robert Lewandowski.
Tyskerne er interessert i Uniteds 22 år gamle franskmann, men er ikke villig til å betale mer enn £50 millioner for ham. United derimot, ønsker minimum £70 millioner.

00.01: Toby Alderweireld ønsker en overgang til United, og skal være klar til å avslå andre eventuelle tilbud hvis ikke Tottenham sier ja til ønsket hans. Problemet er at London-laget fortsatt krever 75 millioner pund for ham, noe United ikke er villig til å betale. Alderweireld skal være så giret på United at han skal være villig til å bli i Tottenham til neste sesong for så å forlate dem for bare 25 millioner da, melder Daily Mirror.

Torsdag 2. august:

20.30: Som vanlig er Sport Witness tidlig ute med et skråblikk på saken.

De skriver at det var Uniteds idé å bytte Martial mot Boateng, men dette skal ikke være noe Bayern er interessert i. De ønsker derimot en klekkelig sum for den 29-år gamle midtstopperen sin, som de har verdsatt rundt 55 millioner euro.

20.15: BILD, som pleier å være over snittet presise på Bayern München, skriver nå at United er interessert i å signere Jerome Boateng – og at Anthony Martial kan bli brukt som lokkemiddel.

17.20: Sky Sports-journalist Paul Gilmour skriver på torsdag at de også mener å vite at Tottenham er villige til å lytte til bud på Toby Alderweireld, Danny Rose og Moussa Dembele.

United har vært hyppig linket med spesielt Alderweireld, og Rose figurerte også en del i ryktespalten tidligere i sommer.

16.05: Ante Rebic var hyppig nevnt i ryktespaltene her på united.no i etterkant av VM, men nå ser det ut som kroaten havner i La Liga – mer presist i Sevilla.

AS skriver at Eintracht Frankfurt og Sevilla nærmer seg enighet for vingspilleren, og prisen skal ligge et sted rundt 21 millioner euro.

15.00: Matteo Darmians agent har sagt at spilleren ikke ser ut til å forlate Old Trafford likevel. – Etter å ha snakket med dem (United), så ser det ikke ut som om han forlater klubben. De vil ikke gi etter for Napolis interesse, sier han – så kan dette selvsagt ha noe å gjøre med situasjonen akkurat nå, siden Valencia og Dalot er skadet. Husk også at United kan selge spillere til utlandet etter at det engelske vinduet stenger neste torsdag.

14.30: London Evening Standard melder at Toby Alderweireld forventes å forlate Tottenham før vinduet stenger torsdag neste uke. Det samme gjelder Danny Rose og Mousa Dembele. United har blitt sterkt koblet til belgieren gjennom sommeren, men Danny Rose har også blitt vurdert av United underveis den siste sesongen.

12.00: Sport Witness fant en sak i den argentinske avisa Ole om at United skal være klare til å akseptere Evertons bud på 33 millioner euro for Marcos Rojo. Avisa skriver imidlertid at Rojos lønn er en utfordring, selv om de tror det hele kommer til å ende med en overgang til Merseyside for argentineren.

11.30: Leicester skal være svært interessert i å hente Adnan Januzaj – en spiller United skal ha førsteretten på – om han flytter på seg.

07.20: United-representater reiser til Barcelona torsdag for å diskutere pris og detaljer rundt en mulig Yerry Mina-overgang. Det skriver Daily Mail. United-spillerne som var på USA-touren har fri torsdag før alle samles igjen fredag, men det pågår selvsagt jobbing i kulissene på mulige overgangsmål.

07.10: Onsdag kveld ble det hevdet at United kom til å gå for Yerry Mina fra Barcelona, for om lag 35 millioner pund. Det betyr i så fall at Everton dropper ham, skriver goal.com. I stedet vil de da fokusere på Marcos Rojo fra United.

07.00: Barcelona-direktør Eric Abidal har benektet at han møtte Paul Pogba i Los Angeles nylig, skriver Mundo Derportivo. Abidal innrømmet at han kjenner Pogba godt, men at han aldri ville gjort noe annet enn å kontakte klubb – og ikke spiller – først…MEN: Mundo Deportivo skriver også torsdag at Barcelona tror at de kanskje hr en sjanse til å sikre seg Pogba….Legg også merke til at det onsdag ble hevdet at Marca-saken fra onsdagen var tull og tøys. Se onsdagens rykter under for mer.

Onsdag 1. august:

22.20: Lokalavisen skriver sent onsdag kveld av Bayern Münchens Jerome Boateng er enige med PSG om de personlige betingelsene. Mye tyder altså på at den stopperen, hvis han i det hele tatt var aktuell, nå nærmer seg Paris.

Avisen skriver også at Mourinho anser Dries Mertens som et alternativ til Ivan Perisic. Her refererer avisen til Transer Market Web, en kilde vi tror passer best med gode mengder salt.

31-åringen står for øvrig med 56 mål over de to siste sesongene for Napoli.

20.25: Flere medier, deriblant Sky Sports skriver nå det samme:

Uniteds interesse i Harry Maguire har kjølnet, og Barcelonas Yerry Mina topper nå Mourinhos ønskeliste.

20.15: Vi tar den med, all den tid den har gått sin seiersgang på Twitter denne onsdagen. Ed Woodward huker tak i Mourinho etter kampslutt i natt, men ingen kan med sikkerhet si hva de to snakket om.

Her er det bare å spekulere i vei:

Nå skriver VG at spilleren selv ønsker seg til en storklubb, men den storklubben befinner seg ikke i Manchester – men i Østerrike.

Red Bull Salzburg skal ha lagt et konkret bud på bordet for spissjuvelen, og Håland selv ønsker seg dit. Spilleren skal ha blitt imponert over fasilitetene til Red Bull-klubben, og det skader sikkert ikke at han skal ha fått lovnader om spilletid.

15.50: Corriere dello Sport skriver at Napoli tilbyr United 7,5 millioner pund for Matteo Darmian nå – og en lovnad om å kjøpe neste sommer – hvis de får leie ham kommende sesong. Deretter vil de betale United 3,5 millioner euro per sesong over fire-fem sesonger, noe som totalt vil gi United de 20 millionene de er ute etter.

14.30: Tosin Kehinde, som forlot United i sommer, skal ha skrevet under for Feirense i Portugal, melder Manchester Evening News. Kehinde var i juli også koblet til norske Brann.

14.25: Marca skriver at United har budt 60 millioner euro for Real Madrids Matteo Kovacic, men at spilleren har sagt nei.

Eller kanskje ikke…

14.05: Sport Witness skriver om Uniteds interesse i Yerry Mina, den storvokste colombianske stopperen i Barcelona.

13.00: For de som måtte lure siden en bookmaker har kuttet oddsen på at Chris Smalling ender i Wolverhampton. Stones uttalelser er ikke overraskende – all den tid Smalling var stopperen som hadde størst tillit av alle hos Mourinho det siste halvåret.

12.20: Tuttosport skriver at Juventus får kamp fra Barcelona i å skaffe seg Paul Pogba fra Juventus. Saken dreier seg om at Eric Abidal, nå sentral i Barcelona, har hentet Malcolm, og at han reiste til Los Angeles for å ta en prat med Pogba. (takk til Markus i kommentarfeltet som nevnte denne)

07.30: Zinedine Zidane kommer til å stå øverst på Uniteds managerliste hvis José Mourinho forsvinner, skriver The Sun. Avisa hevder at det er kilder som har gitt dem denne informasjonen.

07.20: Wolfsburg er interessert i Luke Shaw, men han skal være tilfreds med å bli i United også det neste året, skriver Daily Mail.

Tirsdag 31. juli:

20.45: Sergej Milinkovic-Savic er en midtbanespiller mange gjerne skulle sett i United-drakta, men Lazio-spilleren har selv avkreftet at han flytter på seg i sommer, skriver MEN

– Så klart blir jeg her, skal Milinkovic-Savic ha sagt da han møtte opp på Lazios treningsfelt etter ferie i dag. 

13.25: Joel Pereira skal være på vei til et sesonglangt utlån i portugisiske Vitoria, melder avisen Record. Klubben endte på 9. plass i Portugal forrige sesong. Lee Grant ble hentet til United, nettopp fordi United ønsket å låne ut Pereira. Det står mer om det mulige utlånet her.

13.20: The Times melder at Willian fortsatt ikke har dukket opp på Chelsea-trening, selv om han skulle vært der fredag. Spilleren hevder det er snakk om passtrøbbel, men ett år etter at Diego Costa var borte først av samme grunn, skal ikke alle på Stamford Bridge være overbevist om det er riktig. Willian har vært koblet til United, Barcelona og Real Madrid den siste tiden, selv om Barcelona til slutt kjøpte Malcolm i stedet.

07.30: Mer angående Leicester-stopper Harry Maguire. Mandag kom det frem at Leicester tror de klarer å beholde ham, og tirsdag meldes det at han skal få et lønnshopp, med en ukelønn som går fra 50.000 til 95.000 pund for å bli i Leicester, skriver Mirror.

07.25: Paris St. Germain skal ha sagt nei til å kjøpe Anthony Martial. Klubben er interessert i spilleren, men kombinasjonen 70 millioner i overgangssum og stor lønn skal til og med bli for mye for den franske storklubben, skriver Mirror.

07.20: Manchester Evening News og journalist Samuel Luckhurst skriver at det nå er Everton som er nærmest en Marcos Rojo-overgang – etter at Wolves var der. Overgangssummen skal fortsatt være på nærmere 30 millioner pund – og selv om noen av de beste journalistene tidligere har skrevet at Toby Alderweireld likevel ikke var aktuell for United som erstatter – så er det hans navn som nå skal være på topp. Ifølge ikke alltid like treffsikre Luckhurst. The Times og flere andre engelske medier skriver også om «Rojo til Everton…».

Mandag 30. juli:

22.30: Duncan Castles skriver at Mino Raiola har tilbudt Paul Pogba til flere av storklubbene i Europa. Real Madrid og Barcelona nevnes.

Hvis dette stemmer, så betyr det på ingen måte at Paul Pogba ønsker seg bort, eller at klubben har godt med på å selge VM-juvelen.

Mino Raiola er kjent for nettopp denne type aktivitet på overgangsmarkedet, og det kan like gjerne være et initiativ fra agenten for å sikre klienten sin en ny kontrakt i United.

21.35: Brasilianske Globo Esporte mener å vite at Andreas Pereira har fått beskjed fra José Mourinho om at spillerens United-fremtid avhenger av hvordan han leverer i sesongoppkjøringen.

Midtbanespilleren har vært en av Uniteds mest fremtredende spiller så langt i sommer, og vi drister oss til å tro at også Mourinho har latt seg imponere:

20.40: Matteo Darmians fremtid blir trolig snart avklart:

20.35: Det er mye snakk om Uniteds stopperjakt om dagen, og øverst på Mourinhos ønskeliste skal vi finne Harry Maguire. Det siste i saken er at Leicester-sjef Claude Puel skal føle seg trygg på at han får beholde VM-kometen også neste sesong:

13.30: Lyon skal ifølge Football.London være interessert i å hente Victor Lindelöf til Ligue 1, men kilden forstår det likevel sånn at United ikke er interessert i å selge svensken.

08.00: En ferierende Harry Maguire er lysten på en overgang til Manchester United, men er mindre innstilt på å fremtvinge et salg.
Samtidig har sjefen hans, Claude Puel, god tro på at han får beholde sin 25 år gamle midtstopper, skriver The Mirror.

Powered by Labrador CMS