Ryktesaker, uke 18

Gjør United ny byttehandel?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 6. mai:

12.30: Søndag morgen skriver The Sun at Manchester United skal ha blitt enige med Lazio om å hente Sergej Milinkovic-Savic for hele £80 millioner.

Avisen skriver at United ikke var lystne på å betale så mye, men at det var eneste utvei om de ønsket å hente José Mourinhos første sommersignering i år.

12.30: The Mirror skriver sent lørdag kveld at Manchester United selger Anthony Martial til Chelsea kun dersom de får Willian i retur.

Avisen skriver at José Mourinho skal ønske seg £40 millioner for Martial, i tillegg til Willian, som skal verdsettes for samme sum. Til sammen utgjør det Martials markedsverdi (satt av Mourinho) på £80 millioner.

Lørdag 5. mai:

11.44: Ifølge The Sun er utkjøpsklausulen til Napoli-angriper Dries Mertens på bare £25 millioner, og Mourinho skal være interessert. Ifølge avisen har han kontaktet folkene rundt den belgiske 30-åringen for å forhøre seg om en overgang kan være mulig.

Mertens kan spille både spiss og på kanten, og har scoret 45 mål totalt de siste to sesongene.

Avisen er ikke skrevet av Neil Custis, mannen som vanligvis har flest treffsikre eksklusive saker i avisen.

11.38: Vi tar først med dette fra en kilde som skal ha truffet bra med mye sist sommer:

Fabinho-avtale mellom Monica og en klubb som ikke er PSG – United er en av mange klubber som har vært koblet til brasilianeren, men han blir ikke så ofte nevnt i forbindelse med United før denne sommeren som før forrige.

Fredag 4. mai:

17.25: Antonio Conte har uttalt seg om sin angivelige interesse for Anthony Martial – noe som er litt pussig med tanke på at italieneren etter alle solemerker befinner seg et helt annet sted enn London neste sesong. Vel, vi tar det med uansett:

07.55: Ikke mange rykter denne morgenen, men vi tar med oss at United visstnok fortsatt skal ha interesse for Justin Kluivert, ifølge Daily Mirror. Edwin van der Sar skal ha rådet 18-åringen til å bli værende i Ajax, men selv skal Kluivert ønske seg til United. Spillernes agent? Mino Raiola.

Torsdag 3. mai:

18.40: El Gol Digital melder at James Rodriguez skal ha fått en telefonsamtale fra José Mourinho, og samtalen skal ha handlet om mulighetene for at colombianeren spiller fotball på Old Trafford neste sesong.

Problemet er at Bayern München, hvor spilleren er på utlån fra Real Madrid, har sikret seg en opsjon på kjøp. Hvis de ikke skulle klare å hoste opp pengene (lite sannsynlig) eller ikke være i stand til å møte spillerens personlige krav (mindre sannsynlig), så kan United fortsatt prøve seg.

Vi legger til at vi ikke kjenner til kildens kredibilitet, og ville kanskje satt mer lit til oppdateringen fra Andy Mitten like under.

18.30: Andy Mitten skriver i sin spalte for ESPN at Manchester United ikke har noen intensjoner om å selge Anthony Martial til sommeren, ei heller bringe inn flere angrepsspillere.

Franskmannen har nå fire kamper igjen denne sesongen på å overbevise Mourinho om at han er verdig en plass i startelleveren – eller i det minste verdig en fremtid i Manchester United.

14.20: Ifølge ESPN holder både Chelsea og Arsenal øye med situasjonen rundt Eric Bailly, en mann som ikke har nytt José Mourinhos tillit siden City-kampen for en snau måned siden.

12.35: Sky Sports melder at en representant for Marouane Fellaini ventelig vil dukke opp i Manchester innen utgangen av uken for å diskutere en ny kontrakt på vegne av sin belgiske klient.

På mandag sa José Mourinho at en avtale «nesten» var på plass om en forlengelse av kontrakten. Fellainis nåværende kontrakt utløper ved sesongslutt.

Onsdag 2. mai:

20.40: Get Football News har gjort en oppsummering (for MEN) av situasjonen rundt Anthony Martial sett fra Frankrike, og dessverre er flere av de største avisene i landet enige: United-fremtiden til Martial ser i beste fall usikker ut.

Tidlig i april meldte både RMC og L’Équipe at Martial hadde takket nei til kontraktstilbudet fra Manchester United, og ankomsten til Alexis Sánchez har vært en avgjørende faktor i beslutningen. Martial ønsker heller ikke å spille på høyrekanten. Et stadig dårligere forhold til José Mourinho skal heller ikke ha hjulpet på saken. 

L’Équipe skriver også at det har vært en tung beslutning for den unge franskmannen, som har en «dyp kjærlighet for Manchester og supporterne». 

Juventus, Atletico Madrid og Tottenham nevnes som mulige destinasjoner, med førstnevnte som klar favoritt.

19.36: Independent har en sak om midtbanesituasjonen i United, siden Mourinho ifølge avisa skal være fast bestemt på å gjøre endringer der.

Sergej Milinkovic-Savic ender på Old Trafford i sommer. Julian Weigl skal bli sett på som et alternativ, men følelsen nå er at han enten blir værende i Dortmund eller går til Bayern, mens United også har vendt seg mot Shakhtars Fred.

Artikkelen er skrevet av Miguel Delaney. Vi er noe usikre på hvor godt informert han egentlig er, og anbefaler å ta det med en klype salt.

13.38: Samuel Luckhurst i lokalavisa skriver det samme som The Times: Mourinho ønsker å hente to nye backer til United. Saken oppsummert:

  • Alex Sandro blir prioritert til å erstatte Luke Shaw i United. At Matteo Darmian ser ut til å gå motsatt vei kan hjelpe.
  • Mourinhos Danny Rose-interesse har kjølnet.
  • Portugiseren er også villig til å la Kieran Tierney gå til en annen PL-klubb (Bournemouth og Liverpool blir omtalt som mulige destinasjoner).
  • United er også lystne på Alex Sandro-landsmann Fred.
  • På stopperplass har United vist interesse for Toby AlderweireldSamuel Umtiti og Jonny Evans (som har en nedrykksklausul på £3 millioner).
  • På høyrebackposisjonen blir Southamptons Cedric Soares vurdert, mens kilder nær Héctor Bellerín påstår at United har bedt om å bli holdt oppdatert om hans situasjon.

Så skal det nevnes at Manchester Evening News ikke er like tett på klubben som tidligere, og at det ikke er noe særlig nytt her.

09.52: Arsenal-høyreback Héctor Bellerín har ikke sin aller beste sesong for Arsenal, men flere toppklubber jakter den 23 år gamle spanjolen. Spanske SPORT skriver at United er blant klubbene som kan gjøre et forsøk. Juventus og Chelsea nevnes som andre interesserte klubber.

09.42: United har gitt beskjed til Matteo Darmian og Daley Blind at de kan forlate United i sommer, skriver The Times.

Darmian-forhandlinger med Juventus er allerede i gang, mens Blind ønsker å dra til Roma. United ønsker rundt £15 millioner for hver av spillerne.

Mourinho ønsker ifølge artikkelen å signere to nye backer (selv om han vil ta med seg Fosu-Mensah og Tuanzebe på sommerturnéen for å se om de er klare for førstelagsspill), og Alex SandroDanny Rose og Ryan Sessegnon (som nok først og fremst er ving, men som også har spilt venstreback) nevnes som spillere portugiseren håper på å hente til United.

Uniteds prestasjonsanalyser viser at Antonio Valencias form har dabbet en del av på slutten av sesongen igjen, noe som gjør at Mourinho ønsker å gi ecuadorianeren mer konkurranse.

09.39: Vi tar med denne, selv om det strengt tatt ikke er et rykte:

Tirsdag 1. mai:

17.58: Daily Mirror skriver at Eric Bailly frykter for fremtiden etter å ha blitt frosset ut av José Mourinho. Han måtte angivelig droppe WBA-kampen på grunn av sykdom, og har etter det ikke vært involvert, noe som skal bekymre ivorianeren.

Saken er skrevet av John Cross, som vanligvis er kjent for å ha bedre kilder i London-klubbene. Vi anbefaler derfor å ta det med en klype salt.

13.50: Ifølge Telegraph skal Chelsea være interessert i å hente Anthony Martial dersom United ikke overtaler ham til å bli. Martials kontralt utløper i 2019 – med opsjon på ett år til, noe som betyr at han kan gå dyrt i sommer. Også Juventus og Tottenham har vist interesse for franskmannen.

08.35: Manchester United har i lengre tid vært interessert i Napolis Jorginho. Det samme er byrival Manchester City. Nå skal midtbanespilleren ha gått inn i kontraktsforhandlinger med den italienske klubben, mens agent Joao Santos bekrefter interesse fra en rekke klubber. Les mer hos FourFourTwo her.

08.20: Det er The Sun som skriver at Arsenal skal vurdere José Mourinhos assistent, Rui Faria, som deres erstatter for Arsene Wenger som gir seg etter sesongen. Ifølge avisen har Arsenal en liste på 14 kandidater de skal ta en nærmere kikk på, og Faria skal altså være blant de.

Mandag 30. april

16.28: Ifølge The Sun vurderer United å låne ut Victor Lindelöf neste sesong. Svensken hadde en god kamp mot Arsenal, og Mourinho har ikke mistet troen på Lindelöf, men han tror det kan være en løsning på kort sikt – spesielt om United kjøper en ny stopper i sommer (Jonny Evans og Samuel Umtiti nevnes av avisen som spillere på ønskelisten).

Saken er ikke skrevet av Neil Custis, den i avisen som følger United tettest.

07.10: Celtics Kieran Tierney skal nå også være ønsket i Bournemouth, skriver The Sun. Unggutten har lenge blitt koblet til United, som et nytt alternativ på venstreback, og Tottenham skal også være interessert. Prisen skal ligge på om lag 20 millioner pund, og Bournemouth håper at regelmessig Premier League-fotball er noe de kan tilby i større grad enn det United og Tottenham kan det.

07.00: Vi må få med også her i ryktene hva José Mourinho sa søndag kveld om Marouane Fellaini. – Vi er nesten i boks med ny kontrakt! Les saken her.

Powered by Labrador CMS