Valencia forklarer nummerbyttet

Antonio Valencia forklarer hvorfor han i sommer skiftet draktnummer.

Publisert Sist oppdatert

Å få draktnummer sju i Manchester United er en ære ikke mange er forunt, og en skulle kanskje tro at det siste en ville gjøre var å bytte bort et slikt draktnummer.

Men Antonio Valencia er annerledes. Han fant ut at han heller vil spille med nummer 25 bak på trøyen, og på shortsen, og i et intervju med MUTV forklarer han endelig.

– Jeg synes det viste seg å være et bra nummer for meg da jeg kom til klubben, jeg fikk mer eller mindre bare utdelt draktnummer 25, sier Valencia, som spilte med draktnummer 16 i Wigan, og som altså ikke tidligere har hatt 25 som noe slags lykkenummer.

– Men ting gikk veldig, veldig bra. Jeg spilte godt med det nummeret, så jeg tror det var en avgjørelse jeg kom frem til denne sommeren. Kanskje jeg kan komme tilbake til den formen jeg viste før, så hvorfor ikke? Det er en god idé å begynne å bruke det igjen.

– Det er noe jeg hadde tenkt på ganske lenge. Kanskje det er psykologisk, eller kanskje det bare bringer lykke. Vi har mye av sånt i Ecuador, kanskje overtro, og jeg håper at det fortsetter å bringe meg lykke denne sesongen, uttaler 28-åringen.

Valencia fikk skryt av David Moyes på fredagens pressekonferanse (se link til venstre), og skotten hadde også sitt å si om nummerskiftet.

-Jeg blir stadig fortalt at han trengte å endre draktnummer, så vi ordnet det for ham! Noen ganger, psykologisk, kan det utgjøre en forskjell for en spiller, sa Moyes. Sir Alex Ferguson uttalte seg om det samme i torsdagens intervju med MUTV da han snakket om kampen mot Bayer Leverkusen.

Manchester United v Bayer Leverkusen - UEFA Champions League
Valencia dedikerte målet til kompisen.

– Antonio var tilbake på sitt beste. Å endre nummeret på drakten igjen… det er utrolig hvordan det kan påvirke en spiller! Kanskje det var en god ting for ham å gjøre. Han tok initiativ til å gå tilbake til nummer 25, og han var fantastisk, sa Ferguson.

Siden Valencia først var i forklaringshumør så kom også forklaringen på tirsdagens feiring. Ikke uventet handlet det om hans landsmann Christian Benitez, som denne sommeren døde i en alder av bare 27 år.

– Det var forferdelig at han døde for et par måneder siden. Han var ikke bare en venn, han var som en bror for meg, og jeg dedikerte tatoveringen til ham. Den første målfeiringen, og alle andre mål jeg forhåpentligvis feirer denne sesongen, vil også bli tilegnet ham. Det var et stort sjokk for alle, avslutter ecuadorianeren.

Powered by Labrador CMS