mount251022

Dette er draktnumrene Mount kan ende opp med

Publisert Sist oppdatert

Alt tyder på at Mason Mount blir Manchester United-spiller, men hvilket draktnummer får han i United?

For noen er det selvsagt helt uinteressant hvilket draktnummer en spiller får. For andre er det akkurat interessant nok til at de vil lese artikler om det, men uten at de egentlig synes at det er så nøye. For andre igjen er det viktig fordi de vil ha nysigneringens navn bakpå drakta, og lurer på hvilket nummer som skal stå under «Mount».

Og så er det noen av oss som bare har en klar formening om hva som er «riktig» draktnummer for ulike spillere, og som lar oss irritere av at Victor Lindelöf og Eric Bailly har typiske backnummer heller enn stoppernummer.

For spillerne selv kan det også ha bety litt.

Mount har selv gitt uttrykk for at han helst ville hatt draktnummer 10 da han fikk spørsmål fra Chelsea-supportere om draktnummer. Det var nummeret han helst ville ha dra han skulle spille for Vitesse, og da gikk han for 19 (1+9=10) siden det ikke var ledig.

LES OGSÅ: «En overgang som balanserer behovene til både Ten Hag og United» (kommentar av Bjarte Valen)

mount140822
DET NÅVÆRENDE DRAKTNUMMERET: 19.

Disse draktnumrene har han brukt før

Her er det ett nummer som skiller seg veldig ut, nemlig nevnte nummer 19. Dette er nemlig nummeret han har brukt i alle sine kamper for Chelseas seniorlag, i tillegg til på utlån i Vitesse.

Det er også nummeret han har spilt flest kamper med for landslaget (13 av 36 landskamper).

Problemet er at Raphaël Varane har det nummeret i United. 

Mounts mulighet til å få nummer 19 ligger da i muligheten for at Varane potensielt skifter nummer. Han kan skifte til 5 (sitt gamle nummer fra Real Madrid-tiden) hvis Harry Maguire skulle forlate klubben, mens nummer 4 nå også står ledig etter at Phil Jones forlot United, og Varane brukte vanligvis fireren når han spilte for det franske landslaget.

Da Mount var utlånt til Derby County i 2018/19-sesongen, så spilte han med draktnummer 8, men det nummeret er uansett ikke ledig i United (Bruno Fernandes).

På det engelske landslaget er det slik at startelleveren får numre fra 1 til 11 (bortsett fra i EM/VM), så når Mount har startet for England, så har han ikke hatt muligheten til å benytte nummer 19 slik han har gjort i mesterskapene.

Nummeret han klart oftest har brukt (utenom 19) har vært nummer 11 (har blitt brukt i 11 av 36 landskamper), men det nummeret er det en del uklarhet rundt i United siden en ikke vet hva som skjer med Mason Greenwood.

England v Hungary - 2022 FIFA World Cup Qualifier
BRUKT EN DEL PÅ LANDSLAGET: Draktnummer 11.

Disse draktnumrene er ledige akkurat nå

Draktnummer 4 er ledig etter at Phil Jones forlot United, og det har jo i England ofte vært et midtbanenummer, men da vanligvis litt mer defensive typer enn Mount. Da er det som tidligere nevnt mer sannsynlig at Varane tar fireren slik at 19 blir ledig for Mount.

Nummer 7 er ledig, og det er et nummer Mount har brukt i noen få landskamper, men det må vel sies at det ville vært en stor overraskelse om Mount fikk det nummeret i United. Ifølge lokalavisa vurderer for øvrig United å gi Alejandro Garnacho sjueren – les mer om det her.

Draktnummer 13 er ledig, men tre av de fire siste som har hatt det nummeret har vært keepere. Da er det kanskje mer naturlig med draktnummer 15, som Marcel Sabitzer hadde på vårsesongen, Mount har brukt det ved noen anledninger for yngre lag i Chelsea, men akkurat det er vel neppe verdt å legge særlig stor vekt på.

Nummer 24 har vært ledig et par år nå, og det kan vel heller ikke sies å være et utenkelig nummer. Siden han signerer for United som 24-åring, så hadde jo det passet ganske bra.

3132, 37 og 38 er også ledige, uten at vi tror at det er de mest sannsynlige numrene for Mount.

England v Iceland - UEFA Nations League
NUMMER 7: Mason Mount gratuleres etter det ene av sine foreløpig fem landslagsmål.

Disse draktnumrene kan bli ledige

Noen spillere kan forlate klubben, og da kan potensielt Mount ende opp med det nummeret.

Samtidig er det verdt å huske at United trolig ikke vil vente spesielt lenge før de offentliggjør hvilket draktnummer Mount skal spille med, vi snakker neppe mange uker her, og det begrenser nok en del hva en kan forvente seg at blir ledig – spesielt siden klubbene vet at United gjerne vil ha inn midler nå, og at de dermed holder igjen i håp om at United skal gå med på lavere summer.

Vi har allerede nevnt 5 som et nummer som potensielt kan bli ledig, og det samme gjelder definitivt også 3 (Eric Bailly), men numrene skriker jo ikke akkurat «MOUNT». Det gjør heller ikke nummer 9, som nok heller ikke blir Mounts nummer selv om det skulle ende med at Martial blir solgt.

Chelsea FC v Manchester United - Premier League
3: Fungerer nok bedre foran enn bak på drakta for Mounts del.

Nummer 16 tilhører Amad Diallo, så den blir ledig om han blir solgt (et nytt utlån er vel neppe nok til at de deler ut nummeret hans), og nummer 17 (Fred) linkes bort, og det kan dermed også være et mulig nummer.

Nummer 22 og 26 tilhører henholdsvis Tom Heaton og Dean Henderson, to spillere som begge ønsker seg bort, men keepersituasjonen virker per nå komplisert nok til at ikke de numrene nødvendigvis blir ledig i tide.

Alex Telles er ikke i Uniteds planer, og han har draktnummer 27. Av litt høyere tall kan potensielt 33 (Brandon Williams), 34 (Donny van de Beek) og 36 (Anthony Elanga) bli ledig i løpet av sommeren, og en kan heller ikke utelukke at det skjer med draktnummer 39 (Scott McTominay).

Det er uansett lite som tyder på at favorittnummeret 10 blir ledig.

Powered by Labrador CMS