Auksjonerer bort finaledrakten

Tony Dunne var venstreback på Uniteds lag som vant Europacupen i 1968. Nå selger han drakten han brukte mot Eusebio og co.

Publisert Sist oppdatert

29. mai 1968 vant Manchester United Europacupen, da Benfica – med Eusebio i spissen – ble beseiret 4-1 etter ekstraomganger på Wembley. United stilte med helblå drakter denne historiske kvelden, og drakt nummer tre ble båret av venstreback Tony Dunne.

Dunne, som nå har fylt 70 år, har imidlertid bestemt seg for å auksjonere bort drakten fra finalen i ’68. Grunnen skal være at han ønsker å tjene penger til familien. I tillegg til finaledrakten, skal også hans FA-cupmedalje fra 1963 og ti av hans ‘cap’er’ (tidligere fikk hver spiller en liten caps/lue hver gang de spilte en landskamp, journ.anm.) fra landslagskarrieren for Irland auksjoneres bort. Det er antatt at drakten vil gå for mellom 10 og 15.000 pund.

Dunne spilte 535 kamper for United, og er med dette nummer syv på listen over spillere med flest kamper for klubben. I tillegg til at han var med på å vinne Europacupen, har Dunne også vært med å vinne både liga og FA-cup med United.

FUN FACT: Tony Dunne har vært trener for Steinkjer, en jobb han overtok etter tidligere United-lagkamerat Bill Foulkes.

Du kan lese mer om Tony Dunne HER.

Powered by Labrador CMS